/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Hjuemmelavet tabasco?
Fra :
Jens Thomsen
Dato :
10-03-08 09:50
Jeg ville gerne have en tabasco stående, som var let at lave og som kunne
holde sig.
Konserveringsmiddel er fint med mig.
Hvordan gør man?
Blender en flok chilier og hølder på flaske?
Steen Jakobsen (
10-03-2008
)
Kommentar
Fra :
Steen Jakobsen
Dato :
10-03-08 16:50
"Jens Thomsen" <jt@nej.nej> skrev i meddelelsen
news:47d4f614$0$90266$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg ville gerne have en tabasco stående, som var let at lave og som kunne
> holde sig.
> Konserveringsmiddel er fint med mig.
>
> Hvordan gør man?
> Blender en flok chilier og hølder på flaske?
Det bliver jo ikke tabasco men det er da nemt at lave en chillisovs eller
pasta.
Blend og kog nogen chilli med hvad du ønsker at hvisløg og olie og kom det
på glas med lidt Atamon. Sådan gør jeg og det holder sig i årevis uåbnet.
Syeen
Michael Meidahl Jens~ (
10-03-2008
)
Kommentar
Fra :
Michael Meidahl Jens~
Dato :
10-03-08 20:24
"Jens Thomsen" skrev i en meddelelse
> Hvordan gør man?
> Blender en flok chilier og hølder på flaske?
Tabasco og mange andre chilisovser består af tre ting
Chilli salt og eddike (spriteddike eller vineddike)
Det handler om at man fermenterer chillien ....
http://da.wikipedia.org/wiki/Fermentering
Tabasco laves af Tabasco chilien ( en pæn stærk Chili )
Samme dag som den er plukket kunses den eller blendes om man vil ,derefter
lægges den blandet med lidt salt i egetræsfade oven på lægges nu et tykt lag
salt .
Salten virker som et slags låg og beskytter mod bakterier og holder ilt fra
chilien men tillader gasser fra fermenteringen at undslippe.
Denne "mix" henstår nu i 3 år , derefter blandes den med vineddike og
filtreres.
http://www.tabasco.com/tabasco_history/hot_pepper.cfm#targ
http://www.tabasco.com/popup/auth_audio_tour/
Du kan sagtens lave en god chilisovs selv
du blander den kunste chili med salt (en dL pr halv kilo chilli ca )
og kommer det hele i en passende beholder ,oven over drysser du et lag salt
( 1/2 til 1 cm ).
Nu lader du det hele stå i 3 til 4 måneder .
Efter denne fermentering blander du vineddike i mixet og det er her hele
hemmeligheden ved en god sovs er , mængden af eddike og salt ,smag dig frem
til mængden af eddike.
Der efter filtrer du blandingen evt et par gange i gennem et kaffe filter
eller klæde.
Chillien du bruger er naturligvis afgørende for hvor stærk din sovs bliver.
Du behøves ikke konsevering af nogen art , sovsen holder sig i årevis .
Du kan naturligvis blande hvidløg eller andre kryderier efter smag og behag
i den færdige blanding , men holdbarheden går
fløjten alt efter hvad du kommer i , men sovsen kan aligevel holde sig længe
i køleskab.
Her er en del opskrifter ( på Engelsk )
http://www.pepperfool.com/recipes/hotsauce_idx.html
http://www.pepperworldhotshop.de/viashop/storefront/start.asp
http://www.fiery-foods.com/dave/hotsauce.html
Mine egne links
http://www.chilepepperinstitute.org/
http://www.chilepepper.com/html/
http://www.chilicookoff.com/
http://www.thechilliking.com/
forum
http://www.thehotpepper.com/index.php
Og sådan her skulle din hotsauce hylde gerne se ud
http://blogs.menupages.com/chicago/wall%20of%20hot%20sauce.jpg
--
Venlig Hilsen
Michael Meidahl Jensen
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177559
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408938
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.