"Mads" <Mads@nospam.nothanks.com> wrote in message
news:rm68t39aufg2qfsk8vkqjmbniqrngbu34e@4ax.com...
> On Sun, 9 Mar 2008 15:44:03 +0100, "Martin Bilgrav"
> <bilgravCUTTHISOUT@tiscali.dk> wrote:
>
>>
>>Kan du uddybe mere - jeg kender ikke L-form beslag ...
>
> Jeg mente nu også at beslagene var mest beregnet til når 2
> bordplader skal samles i et L, altså for at kunne følge væggen
> rundt i køkkenet.
> Selve beslagene kender jeg bare som samlebeslag, men det
> kan da godt være at de hedder noget mere teknisk.
> Beslagene placeres i udfræsninger på undersiden af pladen
> og med en bolt imellem. Når man så strammer bolten, trækkes
> de to plader imod hinanden og giver en tæt samling.
>
>>Det er 14 cm x 2,5 m ca. der skal på, på bagsiden.
>
> Til 14 cm burde lim kunne gøre det. Især hvis du fræser et spor
> i kante af begge plader og limer en flad liste fast. Den vil så også
> forhindre at pladestykkerne arbejder lodret hvis limen skulle slippe
> et sted. ( jeg håber du forstår hvad jeg mener )
>
Den er jeg med på !
Dog har jeg ikke alt det "hardware" der skal til ... fræser, rundsav etc
Hvad mener du kan gøre det af hardware ?
Eller er det muligt at få nogen, fx et byggemarked ala silvan/bauhaus, til
at lave pladen ?
> Når du limer, så skal pladen være i spænd i mindst 24 timer mens
> limen tørrer.Et par remme og et par gode skruetvinger kan gøre det.
>
>>Hvad gør man så med efterbehandlingen ?
>>Er det bedst at lakkere eller oliere ?
>>Den har har er vist lak, men jeg ved ikke hvilken type lak der er brugt.
>
> Olie er altid bedst til en rigtig træplade, men hvis den er lakeret
> kan du jo ikke give den olie bagefter. Ihvertfald ikke uden at
> skulle slibe lakken af først.
Men er olie ikke lidt uhygiejnisk i et køkken ?
>
> Du kan læse mere om vedligeholdelse og efterbehandling af
> træbordplader nederst på denne side :
>
http://www.aalborg-massiv.dk/DK/indexsdk.htm
>
> ( beklager hvis det ligner reklame. Jeg er ikke ansat i nævnte
> firma, men kender dem dog igennem mit job. )
>
> mvh Mads