/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Karrysovs
Fra : Allan Møller


Dato : 11-02-08 11:02

Hej.

Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.

Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så koge med
noget vand for tilsidst at jævne det hele.
Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det ville jeg
så egentlig gerne prøve.

Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave en go'
karrysovs ?

Mvh. Allan



 
 
Trine Kornum Christi~ (11-02-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 11-02-08 11:20

"Allan Møller" <allan@allanm.dk> writes:

> Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.
>
> Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så koge med
> noget vand for tilsidst at jævne det hele.
> Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det ville jeg
> så egentlig gerne prøve.
>
> Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave en go'
> karrysovs ?

I går lavede jeg karrysovs til et par kyllingefileter.

En god tsk. karry svitses, uden fedtstof, i en gryde. Et stort rødløg
og et stort alm. løg røg i sammen med en anelse vand og fik lov til at
blive lidt bløde. To små æbler i tern i gryden sammen med et par
deciliter vand, salt og en kvist timian. Simrede et kvarters tid og
blev til sidst jævnet med en deciliter A38 og en spsk. maizena. Rigtig
god karrysovs.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

peter (14-02-2008)
Kommentar
Fra : peter


Dato : 14-02-08 08:36

fedtstof

Er det ligegyldigt om man bruger smør, margarine eller madolie?

rødløg, æbler

Tager du løg og æbler op af sovsen inden du serverer den? Eller
serveres sovsen med løg/æbler?

Trine Kornum Christi~ (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 14-02-08 18:14

peter <peter900000@hotmail.com> writes:

> Er det ligegyldigt om man bruger smør, margarine eller madolie?

Den evige religiøse debat. Olivenolie smager ikke ret godt, synes jeg.
Og jeg kunne aldrig drømme om at bruge smør, jeg kan simpelthen ikke
fordrage smagen. Jeg vil til enhver tid bruge margarine. Eller
rettere, i øjeblikket bruger jeg slet ikke fedtstof af nogen art.

> rødløg, æbler
>
> Tager du løg og æbler op af sovsen inden du serverer den? Eller
> serveres sovsen med løg/æbler?

Jeg serverer sovsen med masser af løg og æbler.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

peter (14-02-2008)
Kommentar
Fra : peter


Dato : 14-02-08 11:19

>bruger jeg slet ikke fedtstof af nogen art.

Hvordan det? Karry skal da brændes af i fedtstof? Ellers bliver smagen
da forfærdelig?

> Jeg serverer sovsen med masser af løg og æbler.

Skåret i små tern? Moset? Eller hvordan?

Trine Kornum Christi~ (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 14-02-08 19:35

peter <peter900000@hotmail.com> writes:

>>bruger jeg slet ikke fedtstof af nogen art.
>
> Hvordan det? Karry skal da brændes af i fedtstof? Ellers bliver smagen
> da forfærdelig?

Næ, jeg brænder den bare af i bunden af panden eller gryden indtil det
lugter rigtigt og kommer så løg ved sammen med en smule vand og evt.
en anelse hvidvinseddike.

>> Jeg serverer sovsen med masser af løg og æbler.
>
> Skåret i små tern? Moset? Eller hvordan?

Jeg kan godt lide både æbler og løg, så jeg skærer det oftest i ret
store tern og serverer det mens der stadig er lidt bid i det.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Tove Krieger (11-02-2008)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 11-02-08 13:20

"Allan Møller" <allan@allanm.dk> skrev i en meddelelse
news:47b01d19$0$90264$14726298@news.sunsite.dk
> Hej.
>
> Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.
>
> Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så
> koge med noget vand for tilsidst at jævne det hele.
> Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det
> ville jeg så egentlig gerne prøve.
>
> Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave
> en go' karrysovs ?
>
> Mvh. Allan

Jeg starter med at brune fedtstoffet og derefter brænde karryen af
i fedtstoffet. Derefter bruner jeg kødet og en smule løg i små tern
og hælder lidt kogende vand på sammen med ½ bouillonterning. Når
kødet er mørt jævner jeg med Maizena sovsejævner og tilsætter en
spsk. fransk sennep sammen med en spsk. sød indonesisk soja (Ketjap
Manis). Hvis jeg har et madæble river jeg det i sovsen, det giver en
dejlig smag. Sådan kan vi godt lide karrysovsen.




--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Specks6812 (11-02-2008)
Kommentar
Fra : Specks6812


Dato : 11-02-08 17:11

"Allan Møller" <allan@allanm.dk> said in
news:47b01d19$0$90264$14726298@news.sunsite.dk:

> Hej.
>
> Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.
>
> Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så koge
> med noget vand for tilsidst at jævne det hele.
> Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det ville
> jeg så egentlig gerne prøve.
>
> Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave en go'
> karrysovs ?
>
> Mvh. Allan
>
>

Vær opmærksom på de 100-vis, hvis ikke 1000-vis, af karry produkter der kan
købes.

Min karrysovs starter med at brænde karry af i fedstof/smør som jeg så
laver en smørbolle af.
Sovsen er mælkebaseret.

Bliver den for kraftig/stærk så søder jeg den af med reven æble og løg.

Justering af smag sker med mango chutney.

Man skal passe på med at tilsætte salt i karrysovs. Kun ganske lidt for at
udbalancere mælkens sødme. Salt og karry går ikke godt hånd i hånd.

Sådan laver jeg sovsen til boller i ris og karry.

Skal jeg lave en karrysovs til f.eks. pangasius så er det en helt anden
historie. Den ville jeg ikke lave mælkebaseret eller chutney justeret.

Den skulle nok have en anelse anis og koriander i stedet og karryen skulle
nok brændes i mørk sesam olie i stedet for smør.

Daniel W Johansen (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 12-02-08 01:41

Hver hjem har sin egen opskrift på karrysovs, men kan da give et par
hint til hvordan jeg laver min herhjemme.

Først hint er netop at brænde karry'en af, jeg smider en sjat olie på
panden, Karry og Gurkemeje og svitser det af til der dufter dejligt af
karry. Den skal ikke være sort eller ryge, blot svitses lidt dufterne
spreder sig i det lille køkken.

En anden mulighed jeg også hælder til er rød karry pasta der købes bedst
og billigst hos din lokale etniske grønthandel, giver en drøn god smag
og er nemt at dosere.

Jeg er så personligt til den lidt søde og stærke karrysovs med masser af
smag, derfor bruger jeg gerne hvad der skulle ligge i køleskabet på
dagen af frugt og grønt til at give sødme og smag med(og så er det jo
hellere ikke helt skidt at saucen faktisk går hen og bliver en smule
sund ;), det kan være alt fra løg og æble(faste bassis), peberfrugt,
hvidløg(ikke nødvendigt hvis du bruger karrypasta) banan, ananas, mango,
dåse ananas, ananas saft.. ja alt giver smag og en dejlig sødme..
- men alt med måde dog, ellers ender du ud i en frugtmamelade frem for
karry sovs :)

Hvis ikke du har en god hjemmelavet kyllinge fond at brygge på - i
stedet for vand, så hold dig fra boulion terningerne, det er en værre
gang hø. Skal det endelig være let så køb en af de små flasker touch of
taste færdig bryggede stærkt reducede fond'er, det er langt fra en ægte
fond men de har efter min mening.. en mere rigtig smag end terningerne.

Held og lykke med det.

- Daniel.



Allan Møller skrev:
> Hej.
>
> Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.
>
> Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så koge med
> noget vand for tilsidst at jævne det hele.
> Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det ville jeg
> så egentlig gerne prøve.
>
> Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave en go'
> karrysovs ?
>
> Mvh. Allan
>
>

Ole Larsen (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 12-02-08 03:08

Allan Møller skrev:
> Hej.
>
> Jeg skal lave noget skinkekød i tern i karrysovs.
>
> Plejer bare at brune kødet i fedtstof og smide noget karry og så koge med
> noget vand for tilsidst at jævne det hele.
> Har nu hørt at karrry skal brændes af og en lang historie og det ville jeg
> så egentlig gerne prøve.
>
> Så er der nogen som kan forklare mig fremgangsmåden til at lave en go'
> karrysovs ?
>
> Mvh. Allan
>
>

Hvorfor brænder i alle egentlig karry af ?

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Trine Kornum Christi~ (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 12-02-08 07:42

Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> writes:

> Hvorfor brænder i alle egentlig karry af ?

For at få smagen bedre frem.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Ole Larsen (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 12-02-08 08:29

Trine Kornum Christiansen skrev:
> Ole Larsen <olenospam@nospam.dk> writes:
>
>> Hvorfor brænder i alle egentlig karry af ?
>
> For at få smagen bedre frem.
>
> Mvh Trine
>
Ja, den hører man ofte, men kommer smagen bedre frem på den måde?
Det bliver en anden smag, det er rigtigt, men bedre ?

Læste engang på en Garam Massala, at den end ikke måtte koge med, at den
skulle irøres lige før servering, efter det var taget af ilden

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Inger D. (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 12-02-08 09:35


>>> Hvorfor brænder i alle egentlig karry af ?
>>
>> For at få smagen bedre frem.
>>
>> Mvh Trine
>>
> Ja, den hører man ofte, men kommer smagen bedre frem på den måde?
> Det bliver en anden smag, det er rigtigt, men bedre ?

Til boller i karry starter jeg med at brænde karry af, men krydrer senere
med "ubrændt" karry. Det giver to vidt forskellige smage, og for mig er det
ligesom at bruge to forskellige krydderier.
Så "bedre", nej... "Anderledes", ja.

Inger D.



Ole Larsen (12-02-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 12-02-08 11:29

Inger D. skrev:
>>>> Hvorfor brænder i alle egentlig karry af ?
>>> For at få smagen bedre frem.
>>>
>>> Mvh Trine
>>>
>> Ja, den hører man ofte, men kommer smagen bedre frem på den måde?
>> Det bliver en anden smag, det er rigtigt, men bedre ?
>
> Til boller i karry starter jeg med at brænde karry af, men krydrer senere
> med "ubrændt" karry. Det giver to vidt forskellige smage, og for mig er det
> ligesom at bruge to forskellige krydderier.
> Så "bedre", nej... "Anderledes", ja.
>
> Inger D.
>
>
Ja, så giver det mening. Mit indspark skyldes mest en formodning
om at "afbrændingen" til tider havde karakter af automathandling

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/10/index.html

Harry Lund (13-02-2008)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 13-02-08 17:47

Javel men Luxus Madras Karry må ikke brandes af.
Og hvorfor er der ingen der bruger kokosmælk. Det går fint sammen med karry
og skal ikke jævnes.
Harry



Hauge (14-02-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 14-02-08 18:22

Harry Lund wrote:
> Javel men Luxus Madras Karry må ikke brandes af.

Hvad er "luxus" i forhold til "ikke-luxus", udover prisen?
Og hvad skulle grunden være til at lige netop det ikke må brændes af?

/Hauge



Harry Lund (15-02-2008)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 15-02-08 08:45

Luksus fordi det indeholder så mange komponeneter.....
koriander,gurkemeje,chili,spidskommen,bukkehornsfrø,salvie,peber,dildfrø,løg,merian,kanel,ingefær,kardemomme,muskatblomme,muskatnød,nellike,sennep
og karryblade.
Skal ikke svitses da flere af ovennævnte indgredienser tager skade af
svisning.
Venligst
Harry



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste