/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
vanilje
Fra : (-Peter-)


Dato : 07-02-08 08:52

Hej.

Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...

Disse er pakket sammen i vakuum i sådan noget plastic - og kan jo nook
holde sig i lang tid sådan.

Men hvad gør jeg når jeg formodentligt ikke skal bruge 10 stænger på
en gang - hvordan er det bedst at opbevare dem, og hvor længe kan de
mon holde??

Nogen der har bud på dette eller endnu bedre erfaringer med det?

Mvh
Peter

 
 
Max (07-02-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 07-02-08 17:08

Hej Peter

> Men hvad gør jeg når jeg formodentligt ikke skal bruge 10 stænger på
> en gang - hvordan er det bedst at opbevare dem, og hvor længe kan de
> mon holde??

Mon ikke de der rør man normalt køber vanilje i vil være et godt
bud, og holdbarheden må være over et år, men de taber naturligvis
i smag med tiden.

--
Mvh Max



(-Peter-) (07-02-2008)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 07-02-08 09:08

On 7 Feb., 17:08, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Peter
>
> > Men hvad gør jeg når jeg formodentligt ikke skal bruge 10 stænger på
> > en gang - hvordan er det bedst at opbevare dem, og hvor længe kan de
> > mon holde??
>
> Mon ikke de der rør man normalt køber vanilje i vil være et godt
> bud, og holdbarheden må være over et år, men de taber naturligvis
> i smag med tiden.
>
> --
> Mvh Max

Jo..

Men så skal jeg jo ud og købe "dyr" vanilje for at få rør :(

...men havde godt selv tænkt tanken..

/Peter

Max (07-02-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 07-02-08 17:24

Hej Peter

> Men så skal jeg jo ud og købe "dyr" vanilje for at få rør :(

Når jeg rydder op i køkkenskufferne ryger der ofte en
10-15 sådanne rør ud, sådan må det være mange steder,
så hvis du spørger lidt omkring dig, så kan det jo nemt
være du kan få nogle. Men ellers må enhver lufttæt
beholder være egnet til opgaven.

--
Mvh Max



Kasper Bergholt (07-02-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 07-02-08 20:08

On Thu, 7 Feb 2008 07:52:16 -0800 (PST), "(-Peter-)"
<garfieldpbj@gmail.com> wrote:

>Hej.
>
>Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
>fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...

Hej Peter!

Spændende! Hvor købte du? Hvilken slags vanilje? Og i fald du har fået
smagt på varen -- hvordan er kvaliteten?


--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)


Søren (07-02-2008)
Kommentar
Fra : Søren


Dato : 07-02-08 20:34

>"(-Peter-)" <garfieldpbj@gmail.com> skrev i en meddelelse
>news:a3914a0f-4932-4e1d-82ad->fbefc4271e90@v4g2000hsf.googlegroups.com...
>Hej.
>
>Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
>fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
>
>Disse er pakket sammen i vakuum i sådan noget plastic - og kan jo nook
>holde sig i lang tid sådan.
>
>Men hvad gør jeg når jeg formodentligt ikke skal bruge 10 stænger på
>en gang - hvordan er det bedst at opbevare dem, og hvor længe kan de
>mon holde??
>
>Nogen der har bud på dette eller endnu bedre erfaringer med det?
>
>Mvh
>Peter
>
Hej

Behold det i det samme plastik, og pak det hele ind i en eller to
fryseposer.
Opbevar posen i fryseren.

Kan du lugte vaniljen i gennem vakum-pakningen ?

Søren



(-Peter-) (07-02-2008)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 07-02-08 13:43

On 7 Feb., 20:34, "Søren" <leav...@alone.dk> wrote:
> >"(-Peter-)" <garfield...@gmail.com> skrev i en meddelelse
> >news:a3914a0f-4932-4e1d-82ad->fbefc4271__BEGIN_MASK_n#9g02mG7!__...__END_MASK_i?a63jfAD$z__@v4g2000hsf.googlegroups.com...
> >Hej.
>
> >Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
> >fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
>
> >Disse er pakket sammen i vakuum i sådan noget plastic - og kan jo nook
> >holde sig i lang tid sådan.
>
> >Men hvad gør jeg når jeg formodentligt ikke skal bruge 10 stænger på
> >en gang - hvordan er det bedst at opbevare dem, og hvor længe kan de
> >mon holde??
>
> >Nogen der har bud på dette eller endnu bedre erfaringer med det?
>
> >Mvh
> >Peter
>
> Hej
>
> Behold det i det samme plastik, og pak det hele ind i en eller to
> fryseposer.
> Opbevar posen i fryseren.
>
> Kan du lugte vaniljen i gennem vakum-pakningen ?
>
> Søren

Ja.. men kun meget lidt..

Mener du jeg skal beholde det i plasticen selv om jeg har taget hul på
pakken og der kun er nogle stykker tilbage?

/Peter

(-Peter-) (07-02-2008)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 07-02-08 13:44

On 7 Feb., 20:07, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> On Thu, 7 Feb 2008 07:52:16 -0800 (PST), "(-Peter-)"
>
> <garfield...@gmail.com> wrote:
> >Hej.
>
> >Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
> >fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
>
> Hej Peter!
>
> Spændende! Hvor købte du? Hvilken slags vanilje? Og i fald du har fået
> smagt på varen -- hvordan er kvaliteten?
>
> --
> Mvh.
>
> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)

Hej..

Købte flg. som jeg ikke har smagt på :(

10 "grade AAA"ORGANIC Madagascan vanilla pods/beans

fra flg. sælger på ebay:
http://myworld.ebay.co.uk/madagascan**vanilla**/

/Peter

Ukendt (07-02-2008)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-02-08 22:57


"(-Peter-)" <garfieldpbj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:a1753f61-34c8-4b88-927e-2342c0f0560f@s12g2000prg.googlegroups.com...
On 7 Feb., 20:07, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> >Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
> >fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
Købte flg. som jeg ikke har smagt på :(

10 "grade AAA"ORGANIC Madagascan vanilla pods/beans

fra flg. sælger på ebay:
http://myworld.ebay.co.uk/madagascan**vanilla**/

_-_-_-_

Okay, gider du ikke lige smide en besked når du har "prøvekørt" det? Det er
jo fornuftige priser, hvis altså produktet er noget værd. Købte du nadet en
madagaskar vanilla? Er spændt på at høre hvordan det er i forhold til
bourbon vanilla.
Har du evt noget kontakt info til manden (udover ebay, hvor jeg ikke har
lyst til at oprette mig.
Mvh Tommy



Kasper Bergholt (08-02-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 08-02-08 11:33

On Thu, 7 Feb 2008 12:43:51 -0800 (PST), "(-Peter-)"
<garfieldpbj@gmail.com> wrote:

>On 7 Feb., 20:07, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
>> On Thu, 7 Feb 2008 07:52:16 -0800 (PST), "(-Peter-)"
>>
>> <garfield...@gmail.com> wrote:
>> >Hej.
>>
>> >Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
>> >fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
>>
>> Hej Peter!
>>
>> Spændende! Hvor købte du? Hvilken slags vanilje? Og i fald du har fået
>> smagt på varen -- hvordan er kvaliteten?
>>
>> --
>> Mvh.
>>
>> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)
>
>Hej..
>
>Købte flg. som jeg ikke har smagt på :(
>
>10 "grade AAA"ORGANIC Madagascan vanilla pods/beans
>
>fra flg. sælger på ebay:
>http://myworld.ebay.co.uk/madagascan**vanilla**/

Hej Peter!

Er prisen for pakken med 10 stænger - eller pr. stang? Hvis det er det
første, så er det godt nok billigt. Hvor meget vejer de 10 stænger
ca.?

--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)


(-Peter-) (09-02-2008)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 09-02-08 08:52

On 8 Feb., 11:33, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> On Thu, 7 Feb 2008 12:43:51 -0800 (PST), "(-Peter-)"
>
>
>
> <garfield...@gmail.com> wrote:
> >On 7 Feb., 20:07, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> >> On Thu, 7 Feb 2008 07:52:16 -0800 (PST), "(-Peter-)"
>
> >> <garfield...@gmail.com> wrote:
> >> >Hej.
>
> >> >Jeg har nu efter inspiration her i gruppen fået 10 vaniljestænger hjem
> >> >fra england (til ca 35 kr inkl. porto)...
>
> >> Hej Peter!
>
> >> Spændende! Hvor købte du? Hvilken slags vanilje? Og i fald du har fået
> >> smagt på varen -- hvordan er kvaliteten?
>
> >> --
> >> Mvh.
>
> >> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Senestesmagenote: Flor de Pingus, 2003)
>
> >Hej..
>
> >Købte flg. som jeg ikke har smagt på :(
>
> >10 "grade AAA"ORGANIC Madagascan vanilla pods/beans
>
> >fra flg. sælger på ebay:
> >http://myworld.ebay.co.uk/madagascan**vanilla**/
>
> Hej Peter!
>
> Er prisen for pakken med 10 stænger - eller pr. stang? Hvis det er det
> første, så er det godt nok billigt. Hvor meget vejer de 10 stænger
> ca.?
>
> --
> Mvh.
>
> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)

det er for alle ti... og de vejer "kun" 41 g incl. plastic...

/peter

Kasper Bergholt (11-02-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 11-02-08 14:13

On Sat, 9 Feb 2008 07:51:42 -0800 (PST), "(-Peter-)"
<garfieldpbj@gmail.com> wrote:

>
>> Er prisen for pakken med 10 stænger - eller pr. stang? Hvis det er det
>> første, så er det godt nok billigt. Hvor meget vejer de 10 stænger
>> ca.?
>>
>> --
>> Mvh.
>>
>> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Seneste smagenote: Flor de Pingus, 2003)
>
>det er for alle ti... og de vejer "kun" 41 g incl. plastic...

Hej igen!

Det er vanvittigt billigt - særligt hvis kvaliteten er ok. Han sælger
tilsyneladende også polynesisk vanilje. Jeg må prøve en pakke af hver.

Du må meget gerne melde tilbage med din oplevelse af kvaliteten af
stængerne, når du har været i køkkenet.

Her er et par idéer til opskrifter, hvori vanilje indgår (måtte du
mangle inspiration):

Pære glaseret i Beerenauslese & tahitivanilje:
http://www.bergholt.net/paerer_glaseret_i_beerenauslse_og_tahitivanilje_skovbaercoulis_og_creme_paa_mascarpone_og_beerenauslese.html

Pære pocheret i hvidvin med sukker og vanilje:
http://www.bergholt.net/paerer_pocheret_i_hvidvin_sukker_tahitivanilje_m_glace_vaniljeis_og_chokoladesauce_med_portvin.html

Æblechutney med Keralapeber og polynesisk vanilje:
http://www.bergholt.net/aeblechutney_med_tahitivanilje_og_keralapeber.html

Risalamande med bær i gløgg/vin chaud (kogt med tahitivanilje):
http://www.bergholt.net/risalamande_med_baer_i_gloegg_vin_chaud.html




--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (På vej: Biksemad a la Rhône)

(-Peter-) (11-02-2008)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 11-02-08 10:06

On 11 Feb., 14:12, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> On Sat, 9 Feb 2008 07:51:42 -0800 (PST), "(-Peter-)"
>
> <garfield...@gmail.com> wrote:
>
> >> Er prisen for pakken med 10 stænger - eller pr. stang? Hvis det er det
> >> første, så er det godt nok billigt. Hvor meget vejer de 10 stænger
> >> ca.?
>
> >> --
> >> Mvh.
>
> >> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(Senestesmagenote: Flor de Pingus, 2003)
>
> >det er for alle ti... og de vejer "kun" 41 g incl. plastic...
>
> Hej igen!
>
> Det er vanvittigt billigt - særligt hvis kvaliteten er ok. Han sælger
> tilsyneladende også polynesisk vanilje. Jeg må prøve en pakke af hver.
>
> Du må meget gerne melde tilbage med din oplevelse af kvaliteten af
> stængerne, når du har været i køkkenet.
>
> Her er et par idéer til opskrifter, hvori vanilje indgår (måtte du
> mangle inspiration):
>
> Pære glaseret i Beerenauslese & tahitivanilje:http://www.bergholt.net/paerer_glaseret_i_beerenauslse_og_tahitivanil...
>
> Pære pocheret i hvidvin med sukker og vanilje:http://www.bergholt.net/paerer_pocheret_i_hvidvin_sukker_tahitivanilj...
>
> Æblechutney med Keralapeber og polynesisk vanilje:http://www.bergholt.net/aeblechutney_med_tahitivanilje_og_keralapeber...
>
> Risalamande med bær i gløgg/vin chaud (kogt med tahitivanilje):http://www.bergholt.net/risalamande_med_baer_i_gloegg_vin_chaud.html
>
> --
> Mvh.
>
> Kasper Bergholthttp://www.bergholt.net(På vej: Biksemad a la Rhône)

Skal nok vende tilbage engang, men har travlt for tiden, så der kan
godt gå lang tid - det kan desværre godt tænkes at du når at få det
testet før mig :(

Mvh
Peter

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste