/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidvinspocheret pære m. tahitivanilje, va~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 10-12-07 20:25

Kære gruppe!

I 1870 skabte Auguste Escoffier, den store franske kok, en dessert,
som han kaldte Poire Belle-Hélène. Desserten blev opkaldt efter
Offenhachs operetta La Belle Hélène), som blev opført samme år som
dansken tabte Dybbøl Mølle (1864).

Som barn var det en af mine yndlingsdesserter, og de fleste mennesker
kender vist fornemmelsen af at blive ramt af en pludselig
gensmagslængsel, så der var ikke rigtigt nogen vej uden om at få fat i
nogle pærer, en plade chokolade, lidt økologisk fløde og nogle
kanelstængler + en stang god vanilje (tahiti). Jeg besluttede mig for
at twiste pæren lidt med en hvidvinspochering i gewürztraminer og
saucen med en sjat indkogt vintage port (Rozés 1999). I forhold til
den klassiske opskrift besluttede jeg at bruge kanel også - så efter
at have udkernet pærerne, placerede jeg en stang hel kanel i hullet.
Derudover justerede jeg en smule af pocheringslagen med citronsaft og
kogte den ind til en glace. Resten af lagen brugte vi dagen efter til
en pæregranité, som blev serveret som tilbehør til en fremragende
æbletærte bagt af min lillesøster.


Detaljeret opskrift og billeder her:

http://www.bergholt.net/paerer_pocheret_i_hvidvin_sukker_tahitivanilje_m_glace_vaniljeis_og_chokoladesauce_med_portvin.html


--
Med venlig hilsen

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net

 
 
Christian Jakobsen (10-12-2007)
Kommentar
Fra : Christian Jakobsen


Dato : 10-12-07 20:42

"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:ve4rl3pqsqlkre6pe2ui1bl1p83293mvso@4ax.com...
> Kære gruppe!

Kasper, det er simpelthen en fornøjelse at læse dine indlæg og se dine
opskrifter og billeder. Rigtig god inspiration. Keep up the good work!


--
Venlig hilsen
Christian Jakobsen



Kim Schulz (10-12-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 10-12-07 21:13

On Mon, 10 Dec 2007 20:42:17 +0100
"Christian Jakobsen" <christian@sletteshunters.dk> wrote:

> "Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
> news:ve4rl3pqsqlkre6pe2ui1bl1p83293mvso@4ax.com...
> > Kære gruppe!
>
> Kasper, det er simpelthen en fornøjelse at læse dine indlæg og se
> dine opskrifter og billeder. Rigtig god inspiration. Keep up the good
> work!

enig. Det er nu rart nok med indlæg som ikke bare en "opskrift på
fødselsdagsboller v999999" osv.

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/


Kasper Bergholt (11-12-2007)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 11-12-07 19:56

On Mon, 10 Dec 2007 20:12:31 +0000, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:

>On Mon, 10 Dec 2007 20:42:17 +0100
>"Christian Jakobsen" <christian@sletteshunters.dk> wrote:
>
>> "Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
>> news:ve4rl3pqsqlkre6pe2ui1bl1p83293mvso@4ax.com...
>> > Kære gruppe!
>>
>> Kasper, det er simpelthen en fornøjelse at læse dine indlæg og se
>> dine opskrifter og billeder. Rigtig god inspiration. Keep up the good
>> work!
>
>enig. Det er nu rart nok med indlæg som ikke bare en "opskrift på
>fødselsdagsboller v999999" osv.

Hej Christian & Kim!


Jeg siger mange tak for de pæne ord og opfordringen til at fortsætte
arbejdet.


--
Med venlig hilsen

Kasper Bergholt

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste