/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gråandefilet med vinterfars, flødemos, con~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 07-12-07 00:00

Kære gruppe!

Gråand/vildand fås fersk, frossen, men også af og til fileteret. Det
er forfaderen til tamanden - og man fornemmer tydeligt avlsarbejdet,
når man står med en i hænderne. Langt mindre end en landand eller
berberiand - og brysterne er ganske små. Men kødet har også en helt
anden farve, langt mørkere end tamænderne. Traditionelt tilberedes
anden herhjemme smørstegt i gryde - gerne med sødt/surt tilbehør: fx
madæbler. I frankrig serveres ofte morkler eller markchampignon til -
af og til også abrikoser. Søde elementer går igen i saucen - som ofte
baseres portvin eller rødvin. Efterårets konserverede bær (hindbær,
brombær fx) vil også være godt evt. langtidssyltet i balsamisk
vineddike (evt. med lidt vanilje). Enebær er et klassisk match
krydderimæssigt -- grannålesmagen ophæver ligesom vildtets til tider
tranede smag. Temperaturmæssigt skal man være meget varsom. Kødet får
hurtigt for meget og bliver grynet, leveragtigt og metallisk i smagen.
Personligt synes jeg, at vildt skal serveres rødt, men jeg ved, det er
en smagssag.

Opskrift og billeder her:
http://www.bergholt.net/graandefilet_med_vinterfars_kartoffelmos_pastinaktern_og_kraftig_vildtsauce.html

--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net

 
 
Trine Kornum Christi~ (07-12-2007)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 07-12-07 11:06

Kasper Bergholt <mxnxgx@tiscali.dk> writes:

> http://www.bergholt.net/graandefilet_med_vinterfars_kartoffelmos_pastinaktern_og_kraftig_vildtsauce.html

Lækkert ser det ud! Men jeg kan se at vi også er uenige om
kartoffelmosens tilstand. :)

I min verden kan kartoffelmos også stables, ikke spises med ske. Jeg
bruger bare kartofler, en smule mælk (hvis vi har det) og en lille
smule margarine. Så får man en god, rustik kartoffelmos, som ikke
bliver blandet sammen med sovsen.

Det er lidt sjovt, det der med madens konsistens. For mig betyder det
utroligt meget - f.eks. kan jeg godt lige smagen af lever, men jeg kan
simpelthen ikke have konsistensen i min mund.

Mvh Trine

--
Kom til Biersted og fæld dit juletræ sammen med familien
Besøg også vores store butik fyldt med juleting, Gjøltrolde og stentøj

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Kasper Bergholt (07-12-2007)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 07-12-07 13:46

On Fri, 07 Dec 2007 11:05:38 +0100, Trine Kornum Christiansen
<news@trinekc.dk> wrote:

>Kasper Bergholt <mxnxgx@tiscali.dk> writes:
>
>> http://www.bergholt.net/graandefilet_med_vinterfars_kartoffelmos_pastinaktern_og_kraftig_vildtsauce.html
>
>Lækkert ser det ud! Men jeg kan se at vi også er uenige om
>kartoffelmosens tilstand. :)

Hehe. Jeg erklærede mig jo enig i den flerstemmige kritik ang.
risalamandens konsistens. Men her - ved kartoffelmåsen, kan vi godt
ta' et hurtigt lille slag.

>I min verden kan kartoffelmos også stables, ikke spises med ske. Jeg
>bruger bare kartofler, en smule mælk (hvis vi har det) og en lille
>smule margarine. Så får man en god, rustik kartoffelmos, som ikke
>bliver blandet sammen med sovsen.

Mosen var på ingen måde rustik; men den var heller tynd, slet ikke,
selv om det kan se sådan ud på billedet. Jeg gik efter en
aligotagtig-konsistens - uden at ville bruge creme fraiche, ost og
hvidløg (af hensyn til rettens samlede smagsbillede), bindemidlerne
hed smør og fløde.

Se evt. billeder her:
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/recette/304950/1002035213/
http://da.wikipedia.org/wiki/Aligot

Rasmus Grønbechs (Prémisse) fortolkning 'L'aligot danoise' smager
fantastisk. Uhmm... Lakridssauce - og en Cornas 2001 fra Alain Voge.
Det var fan'me godt.

>Det er lidt sjovt, det der med madens konsistens. For mig betyder det
>utroligt meget - f.eks. kan jeg godt lige smagen af lever, men jeg kan
>simpelthen ikke have konsistensen i min mund.

Jeg kan sagtens følge dig. Og brystfileterne fra en gråand ender
lynhurtigt med at blive (overstegt) leveragtige.

--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: Gråandefilet med vinterfars,
flødemos, confiterede pastinaktern og vildtglace)

-V- (10-12-2007)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 10-12-07 02:55

On 7 Dec., 11:05, Trine Kornum Christiansen <n...@trinekc.dk> wrote:
> I min verden kan kartoffelmos også stables, ikke spises med ske. Jeg
> bruger bare kartofler, en smule mælk (hvis vi har det) og en lille
> smule margarine.

Jens Bruun, tager du dig af denneher?





-V-

Michael (10-12-2007)
Kommentar
Fra : Michael


Dato : 10-12-07 20:16

-V- wrote:
> On 7 Dec., 11:05, Trine Kornum Christiansen <n...@trinekc.dk> wrote:
>> I min verden kan kartoffelmos også stables, ikke spises med ske. Jeg
>> bruger bare kartofler, en smule mælk (hvis vi har det) og en lille
>> smule margarine.
>
> Jens Bruun, tager du dig af denneher?
>
>
>
>
>
> -V-

hahaha

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste