/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inspiration: Vagtel - smørstegt bryst og c~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 05-12-07 20:12

Kære gruppe!

Vagtlen er den mindste europæiske hønsefugl. Den ynglder sjældent i
Danmark og er oftest tilbage til varmen i oktober. De velhængte fugle
- og frostvarerne ses ofte i december. Så vidt jeg ved, jages vaglter
sjældent herhjemme længere, og de, der kan købes, er oftest opdrættede
fugle (særligt fra Frankrig). Det er ikke nødvendigvis af det onde.
Mange ganer har det lidt svært med vildtsmagen (måske særligt, fordi
vildt ofte bliver stegt helt igennem - med deraf følgende metallisk,
leveragtig smag og konsistens). -- men fuglen kan også være nøglen til
at åbne en ellers lukket vin.

Ingredienser:

2 vagtler
1/2 løg (gerne økologisk)
1 hvidløg
2 små skalotteløg
10-12 timiankviste
1 deciliter hvidvin
0,3 deciliter portvin
4 små, faste kartofler
Andefedt eller olivenolie
Lidt røget flæsk (bacon), gerne økolgisk og/eller tørrøget
Portvin (ruby/vintage)
Lidt balsamicoeddike
God sort peber (fx Kerala)
2 tomater
Evt. lidt sukker

Detaljeret opskrift & billeder her:
http://www.bergholt.net/vagtelbryst.html


Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: kort karakteristik af december).



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste