/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julet fisk?
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 01-12-07 12:43

Hej.
Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men
jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er
ikke noget problem.
Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en
ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
Kai



 
 
Klaus Alexander Seis~ (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-12-07 12:55

Fister Løgsovs skrev:

> Min svoger er vegetar, [...]
> Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor over-
> skriften.

Fisk? Sjov grøntsag!

Jeg har ikke nogen opskrift ved hånden, men måske ku' en valnødde-
pâté være lækker.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Trine Kornum Christi~ (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 01-12-07 12:59

Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> writes:

> Jeg har ikke nogen opskrift ved hånden, men måske ku' en valnødde-
> pâté være lækker.

Jeg overvejede også lige noget med svampe og valnødder.

Måske noget i denne retning, enten uden kød af nogen art eller måske
med havkat. Det kunne jeg godt forestille mig var lækkert.

http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/2972/Kalvekoed-opskrifter/Nem-Gryderet-med-kalvekoed-&-valnoedder,-svampe-&-druer

Mvh Trine

--
Kom til Biersted og fæld dit juletræ sammen med familien
Besøg også vores store butik fyldt med juleting, Gjøltrolde og stentøj

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Benedikte Brisson (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 01-12-07 13:00

Fister Løgsovs skrev:
> Hej.
> Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
> Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men
> jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
> Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er ikke
> noget problem.
> Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en
> ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
> Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
> Kai


Rigtige vegetarer spiser nøddesteg til jul med det samme tilbehør som
kødspiserne bruger til and og flæskesteg.
Rigtige vegetarer spiser ikke fisk!

Venlig hilsen Dikte

BS (01-12-2007)
Kommentar
Fra : BS


Dato : 01-12-07 13:04


"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.REMOVE.co.za> wrote in message
news:mn.0afa7d7c9a3dbb08.83951@starmail.REMOVE.co.za...
> Hej.
> Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
> Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men
> jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
> Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er
> ikke noget problem.
> Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en
> ide til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
> Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
> Kai
>
>

Hej Kai

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=12142

Her anbefales retten oven i købet som "juleret" med det sædvanlige tilbehør.

Held og lykke

BS



Gainsbourg (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 01-12-07 14:31

Nu har vi mange vegetarer i både familie og vennekreds, så vegetarisk
julemad er fast inventar på julebordet her hjemme.

Det kan varieres i det uendelige, men man skal huske at lave noget der
"passer til/smager af" jul. Der er ikke noget værre end at skulle spise en
thai-ret eller lignende, mens det hele dufter af brun sauce og and. Brug den
tommelfingerregel, at det skal være noget der passer så godt med de andres
tilbehør at ikke-vegetarerne også har lyst til at spise af det vegetariske.

Vi plejer at lave en vegetarisk champignon paté der er saftig inden i og har
en sprød skorpe og dertil en vegetarisk brun sauce og så samme tilbehør som
de andre - traditionel rødkål, brunede kartofler, surt, ribsgelé og
rødkålssalat med appelsin og valnødder. Prøv at google dig frem - fx. på
opskrift + postej eller pate +champignon eller vegetarisk.

Der er også mange vegetarer der spiser nøddepaté juleaften, men så skal man
ikke være det mindste overfølsom for nødder, da der er MANGE nødder i pr.
100 g. paté i de fleste opskrifter - og nøddepaté'er kan godt have tendens
til at blive en lille smule tunge/vamle i smagen.

Mht. forretten, så skulle det ikke være noget problem at finde på noget som
alle kan spise, når han også spiser fisk. Fx. en hel grillet laks, røget
fisk, tunmousse eller hummerhaler.

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Sybil (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Sybil


Dato : 01-12-07 16:56


"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.REMOVE.co.za> skrev i meddelelsen
news:mn.0afa7d7c9a3dbb08.83951@starmail.REMOVE.co.za...
> Hej.
> Min svoger er vegetar, hvilket givet mig et problem til julen.
> Jeg kunne godt tænke mig at lave noget godt til ham, til juleaften, men
> jeg er helt blank, da jeg ikke rigtig forstår det med at være vegetar.
> Tilbehøret til den traditionelle menu kan han sagtens spise, det er ikke
> noget problem.
> Vi skal både have gang i ovnen og en Weber, så er der nogen der har en ide
> til hvad jeg kan lave til ham, så det smager lidt af jul?
> Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.
> Kai
>

Hej
Mange tak for svarene. Kai glemte bare at nævne at svoger er allergisk
overfor nødder.
Vi vil lige kigge efter en champignon paté, som der blev foreslået

Kom endelig med flere gode idéer

Majken


Max (01-12-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 01-12-07 18:54

Hej Kai

> Det plejer at være noget med fisk til ham, derfor overskriften.

Nå han er ikke mere vegetar end han spiser fisk, men jeg har
engang været på besøg hos nogle vegetarer, der fik vi nogle
frikadeller der var lavet på linser og uden kød naturligvis, de
ville sagtens kunne spises med brun sovs, rødkål og kartofler.

--
Mvh Max



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste