/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på Mole
Fra : Broegger


Dato : 08-10-07 07:42

Hej

Der bliver skrevet en masse om Mole i tråden om CCC.

Nogen der har en forrygende opskrift på Mole?

--
Hilsen Thomas
du kan ikke sige du ikke kan svømme før du er druknet...

http://www.broeggerne.dk

 
 
Anders (09-10-2007)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 09-10-07 15:05


"Broegger" skrev:

> Hej
>
> Der bliver skrevet en masse om Mole i tråden om CCC.
>
> Nogen der har en forrygende opskrift på Mole?


Jeg bruger selv denne opskrift:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=10465 og jeg er
rigtig godt tilfreds med resultatet.

Mvh
Anders


Herluf Holdt, 3140 (09-10-2007)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 09-10-07 15:51

Anders skrev:
> "Broegger" skrev:

>> Der bliver skrevet en masse om Mole i tråden om CCC.

>> Nogen der har en forrygende opskrift på Mole?

> Jeg bruger selv denne opskrift:
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=10465 og jeg
> er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Undskyld. Jeg læser bare med af nysgerrighed, men det link
fører da ikke til den mexikanske kalkun-gryderet 'mole', men
til en forret med avocadoer.

Her er et link til en "Mole Poblano de Guajolote" (Kalkun i
chokoladesauce) - (Som jeg ikke har lyst til at prøve pga.
chokoladen):
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6675

--
Herluf :·)



Esther (09-10-2007)
Kommentar
Fra : Esther


Dato : 09-10-07 15:59

On Oct 9, 4:50 pm, "Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJ...@privat.dk>
wrote:

>
> Her er et link til en "Mole Poblano de Guajolote" (Kalkun i
> chokoladesauce) - (Som jeg ikke har lyst til at prøve pga.
> chokoladen):http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6675
>

Det kan du så roligt gøre. Chokoladen fungerer som krydderi og giver
et meget interessant pift til smagen. Der er intet Nutella over det!

Her er chili-opskriften - tror den er sakset fra Politiken i sin tid.
Den er ret forrygende her i den mørke kolde tid. hilsen Esther

Chili con carne

Til 8-10 personer
1 kg tomater, evt. gode økologiske fra dåse, drænet vægt
1,5 l tomatpassata
1 kg oksetykkam i tern på 3 gange 3 cm
3 store løg i tern
2 røde pebre i tern
3 stilke blegselleri inkl. blade, groft snittet
500 g udblødte borlotto eller pintobønner
1 spsk. hel sort peber
1 muskatblomme
2 spsk. hel spidskommen
2 anchochili *)
2 chipotlechili
1 scotch bonnet-chili
2-3 laurbærblade
2 spsk. paprika
stor dusk frisk oregano (evt. potte)
3 kryddernelliker
4-5 spsk. salt
100 g meget mørk chokolade, groftrevet
2 dl olivenolie
Blød bønnerne ud i koldt vand i minimum otte timer. Hæld vandet fra,
skyl godt. Flæk chilierne og fjern kerner og frøvægge. Hak dem fint på
et bræt.
Varm en stor stegegryde op med 1 cm olivenolie i bunden. Steg løg og
krydderier langsomt, til løgene er bløde og brune. Tag dem op. Varm
gryden op med resten af olien. Kom chilierne i og steg hastigt, de må
ikke branke. Tag dem op med en hulske. Tør kødet godt i et
viskestykke, og brun det grundigt ved høj varme på alle sider i olien.
Når det er lykkedes, kommes resten af ingredienserne i, undtagen
chokoladen.
Kom vand i, til det dækker kød og bønner helt. Kog langsomt, til kødet
er mørt, så er bønnerne det også. Lad være med at røre for meget, men
på den anden side må det heller ikke brænde på. Hvis saucen er meget
vandet, når kød og bønner er smørmøre, hælder man væden fra og koger
den ind for sig selv. Bland sammen igen, smag til med salt, og rør
chokoladen i lige til sidst.
Spis meget varmt med en klat cremefraiche, en flis lime og en stor
dusk frisk koriander på toppen.

*) Ancho er store, sorte, lidt karamelagtige milde pebre. Man kan evt.
bruge tørrede røde pebre eller nogle tørrede tomater og en ekstra rød
peber i stedet.
Chipotlechili er små tørrede, røgede jalapenos, som er middelstærke.
Man kan, hvis de er uskaffelige, bruge jalapenos, evt. fra dåse, og så
en tsk. røget paprika i stedet, for at få røgsmagen med.
Scotch bonnet er en meget, meget stærk chili, man kan bruge en
habanero i stedet, hvis det er det, man kan få fat i.


Esther (09-10-2007)
Kommentar
Fra : Esther


Dato : 09-10-07 18:50

On Oct 9, 4:58 pm, Esther <ufo.danm...@hotmail.com> wrote:
> Det kan du så roligt gøre. Chokoladen fungerer som krydderi og giver
> et meget interessant pift til smagen. Der er intet Nutella over det!
>
Nå, jeg havde så lige overset at der er en alenlang tråd om chokolade
i madlavning lige herunder.
Sorry.

A. lzheimer.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste