/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ønsker opskrift til langtidsstegt lammekøl~
Fra : Karsten H. Larsen


Dato : 20-06-07 18:07

Er der en elller flere i gruppen der har en god opskrift til en
langtidsstegt lammekølle. Gerne med foreslag til tilbehør.

Mvh

Karsten


 
 
Karsten H. Larsen (22-06-2007)
Kommentar
Fra : Karsten H. Larsen


Dato : 22-06-07 19:09

> Er der en elller flere i gruppen der har en god opskrift til en
> langtidsstegt lammekølle. Gerne med foreslag til tilbehør.


Dem var der ikke mange af

God weekend

Karsten


Jens Bruun (23-06-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-06-07 09:40

"Karsten H. Larsen" <KarstenXYZ@cph-metronet.dk> skrev i en meddelelse
news:houdnTq7FvwfkuHbRVnysAA@giganews.com

> Dem var der ikke mange af

Jamen hvor svært kan det da være: Brun køllen af og skru ned til 90-100
grader, og lad den stå og simre i x-antal timer indtil den har en passende
kernetemperatur. Jeg ynder at proppe mine køller med massevis af hvidløg,
som jeg stikker ind i kødet ved hjælp af en lille, skarp kniv. Derudover
smører jeg køllen ind i olivenolie, og gnider den i groft salt. That's it.
Går bølgerne højt, kan jeg finde på at smide noget rosmarin på også.

Tilbehør: Jeg har en svaghed for flødekartofler til lammekølle. Det laver
jeg med kartofler af vilkårlig sort, løg, én eller anden slags svampe og
passende mængde god piskefløde. Ingen ost i.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Karsten H. Larsen (23-06-2007)
Kommentar
Fra : Karsten H. Larsen


Dato : 23-06-07 09:57

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:mZqdnQ6MUKr1QeHbnZ2dnUVZ8v3inZ2d@giganews.com...
> "Karsten H. Larsen" <KarstenXYZ@cph-metronet.dk> skrev i en meddelelse
> news:houdnTq7FvwfkuHbRVnysAA@giganews.com
>

> Jamen hvor svært kan det da være: Brun køllen af og skru ned til 90-100
> grader, og lad den stå og simre i x-antal timer indtil den har en passende
> kernetemperatur.

Hej Jens

Det er det med x antal timer jeg er interesseret i. Så ville jeg også se om
der var noget altenativt tilbehør end det traditionelle, men det burde jeg
sikkert have skrevet.

Mvh

Karsten




Jens Bruun (23-06-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-06-07 11:15

"Karsten H. Larsen" <KarstenXYZ@cph-metronet.dk> skrev i en meddelelse
news:rp-dnazhsskxQuHbRVnyvwA@giganews.com

> Det er det med x antal timer jeg er interesseret i.

Slag på tasken: 3-6 timer ved 90 grader afhængig af størrelsen. Desto lavere
temperatur (=tættere på ønsket slutkernetemperatur), desto mindre betydende
bliver det, hvis køllen får for lang tid. Selvfølgelig vil en lav
stegetemperatur medføre, at køllen skal have en forholdsvis længere
minimumstid for at nå kernetemperaturen. Jeg ville personligt sigte på en
kernetemperatur på max. 70 grader for lammekølle.

Du har selvfølgelig et velfungerende stegetermometer?

> Så ville jeg også
> se om der var noget altenativt tilbehør end det traditionelle, men
> det burde jeg sikkert have skrevet.

Så er jeg ikke den rette. Jeg eeeelsker traditionel lammekølle med
traditionelt tilbehør.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Uffe Bærentsen (25-06-2007)
Kommentar
Fra : Uffe Bærentsen


Dato : 25-06-07 12:22


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:mZqdnQ6MUKr1QeHbnZ2dnUVZ8v3inZ2d@giganews.com...
> "Karsten H. Larsen" <KarstenXYZ@cph-metronet.dk> skrev i en meddelelse
> news:houdnTq7FvwfkuHbRVnysAA@giganews.com
>
>> Dem var der ikke mange af
>
> Jamen hvor svært kan det da være: Brun køllen af og skru ned til 90-100
> grader, og lad den stå og simre i x-antal timer indtil den har en passende
> kernetemperatur. Jeg ynder at proppe mine køller med massevis af hvidløg,
> som jeg stikker ind i kødet ved hjælp af en lille, skarp kniv. Derudover
> smører jeg køllen ind i olivenolie, og gnider den i groft salt. That's it.
> Går bølgerne højt, kan jeg finde på at smide noget rosmarin på også.

En meget enkel måde er at stege den i ovn, kun med noget løvstikke lagt
ovenpå.
Bare ca 10 løvstikke blade, det giver god smag.



> Tilbehør: Jeg har en svaghed for flødekartofler til lammekølle. Det laver
> jeg med kartofler af vilkårlig sort, løg, én eller anden slags svampe og
> passende mængde god piskefløde. Ingen ost i.

Flødekartofler er bare guf til lammekølle.



--
mvh Uffe



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste