/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
chili
Fra : Battlefield's


Dato : 14-06-07 13:47

Hej
Vi har købt en lille chiliplante, den hedder Apache.
En søgning på Google siger at den er meget stærk.
Er der nogle gode ideer til hvad vi kan bruge den til?
Hilsen Vibeke



 
 
Bjarne K. (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 14-06-07 14:02


"Battlefield's" <battlefield@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:467138bf$0$4162$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej
> Vi har købt en lille chiliplante, den hedder Apache.
> En søgning på Google siger at den er meget stærk.
> Er der nogle gode ideer til hvad vi kan bruge den til?
> Hilsen Vibeke
>

Det er min erfaring at de chili planter man har stående derhjemme ikke giver
vildt stærke afgrøder. (Måske jeg har gjort noget forkert).
Husk nu at lade dem hænge indtil de er modne (er blevet helt røde).

I kunne lave en fersk salsa (se evetuelt opskrift under tråden koriander),en
tilberedt salsa, chutney (f.eks mango el. æble), chiliketchup eller bare
bruge den i alm madlavning. Klasikkeren er selvf. den "danske" chile con
carne, men der findes også en Texmex udgave (uden tomat, og med oksesmåkød
istedet for hak).

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.





Steen Jakobsen (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 14-06-07 14:18


"Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
news:46713c49$0$15900$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Battlefield's" <battlefield@mail1.stofanet.dk> wrote in message
> news:467138bf$0$4162$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>> Hej
>> Vi har købt en lille chiliplante, den hedder Apache.
>> En søgning på Google siger at den er meget stærk.
>> Er der nogle gode ideer til hvad vi kan bruge den til?
>> Hilsen Vibeke
>>
>
> Det er min erfaring at de chili planter man har stående derhjemme ikke
> giver vildt stærke afgrøder. (Måske jeg har gjort noget forkert).
> Husk nu at lade dem hænge indtil de er modne (er blevet helt røde).

Nåe, jeg kunne nu godt lide at se dig spise en af vores hjemmedyrkede.

Steen.



Bjarne K. (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 14-06-07 14:44

"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> wrote in message
news:4671400b$0$44981$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> Nåe, jeg kunne nu godt lide at se dig spise en af vores hjemmedyrkede.
>
> Steen.

Ja mine planter har nok ikke haft optimale forhold. (en sydvendt
vindueskarm). Det var en art der hedder rocoto, der nok plejer at være
stærke, men hos mig var der ikke meget riv.

Jeg er normalt vild med at sidde og svede over en chilieret, men det kan
også blive for stærkt. Fik engang en hjemmedyrket chili af min tidligere
Vietnamesiske nabo, og den var der godt nok ild i, så det kan selvf. lade
sig gøre.

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.






Steen Jakobsen (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 14-06-07 17:52


"Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
news:46714616$0$15879$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> wrote in message
> news:4671400b$0$44981$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>>
>> Nåe, jeg kunne nu godt lide at se dig spise en af vores hjemmedyrkede.
>>
>>
>> Steen.
>
> Ja mine planter har nok ikke haft optimale forhold. (en sydvendt
> vindueskarm). Det var en art der hedder rocoto, der nok plejer at være
> stærke, men hos mig var der ikke meget riv.
>
> Jeg er normalt vild med at sidde og svede over en chilieret, men det kan
> også blive for stærkt. Fik engang en hjemmedyrket chili af min tidligere
> Vietnamesiske nabo, og den var der godt nok ild i, så det kan selvf. lade
> sig gøre.

Nå så kan det være at det er den samme sort. Vores stammer også fra nogen
viatnamesere der har medbragt frø til Danmark, men de kalder den for "
Fransk Chilli "

Steen.



Kim Schulz (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 14-06-07 17:38

On Thu, 14 Jun 2007 15:18:02 +0200
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> wrote:

[snip]
> Nåe, jeg kunne nu godt lide at se dig spise en af vores
> hjemmedyrkede.

Generelt så siger man at chilier dyrket på disse breddegrader giver
frugter hvor der kun er ca 70-80% capcaisin i forhold til
oprindelsesstedet. Det kan skam også være ganske stærkt, men for mange
sorter betyder det at de smager mest af peberfrugt.


--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (14-06-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 14-06-07 18:03

On Thu, 14 Jun 2007 18:51:50 +0200
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> wrote:
[snip]
> Nå så kan det være at det er den samme sort. Vores stammer også fra
> nogen viatnamesere der har medbragt frø til Danmark, men de kalder
> den for " Fransk Chilli "

Det er nok ikke så sandsynligt. Der findes flere tusinde chilisorter
hvoraf mange ligner hinanden rigtigt meget (eller er krydsninger af
hinanden)

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste