Max wrote:
> Hej
>
> Nu har jeg hørt flere nævne at det er en dårlig ide at lave
> grill riste i rustfast stål på grund af de stoffer der findes
> i dette materiale. Er der nogen der har set artikler eller
> undersøgelser om dette ?
jeg ved ikke om rustfast stål er specielt sundhedsfarligt, men hvis du (som
jeg) er tilhænger af en god pladejernsgrill, har jeg fundet en løsning der
virker for mig.
jeg har købt en god pladejernsgrill, godstykkelse 2-3 mm. Satarter med at
bore ca. 10 6mm huller i bunden for at lede evt vand væk.
Et stk karosseriplade der passer med bunden skæres til og lægges i grillen.
Denne kan så udskiftes efterhånden sån den ruster/brænder op. Normalt 2-3
år.
Risten er lavet af 6mm tentorstål (det man bruger til jernbinding i beton).
Risten er så bruneret med linolie a.la. Poul Skouboe:
Efter fremstilling opvarmes risten til 'aftensolkulør' i et bål af gløder.
Risten fjernes fra bålet og sprøjtes/pensles med rå linolie. (Pas på
flammerne og brug evt. en gammel pensel). behandling kan evt. to til tre
gange til man er sikker på at hele overfladen er dækket.
Bruneringen vil holde i op til 5 år eller mere. Begynder skidtet at ruste,
gentages behandlingen bare ;)
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...
www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info