/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pastasalat (dressing)
Fra : Ukendt


Dato : 04-03-07 17:24

Jeg søger en opskrift på dressing til pastasalat.

Jeg har tænkt mig at lave pastasalaten af kogte pastaskruer, soltørrede
tomater, fetaost i tern og snittede porer.

Jeg har hørt, at man kan bruge ½ olivenolie og ½ saft fra de soltørrede
tomater til dressingen. Men skal der også lidt oregano i, eller hvad?

Jeg håber I ved hvad jeg mener.

/Sørensen



 
 
Ralph (04-03-2007)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 04-03-07 17:54

"Sørensen" <-> skrev i en meddelelse
news:45eaf2a3$0$4151$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Jeg har tænkt mig at lave pastasalaten af kogte pastaskruer, soltørrede
> tomater, fetaost i tern og snittede porer.
> Jeg har hørt, at man kan bruge ½ olivenolie og ½ saft fra de soltørrede
> tomater til dressingen. Men skal der også lidt oregano i, eller hvad?

JEG ville tage 1 spsk. eddike (balscamico, rødvins, hvidvins, den billige
fra Heidelberg eller?), lidt sennep, lidt citronsaft, piske 1 spsk af olien
fra de soltørrede tomater i, tage noget olivenolie og piske det i, salt
peber (og så bliver det lidt svært, i mit univers kalder tomater på timian,
porrer på estragon (og svitsning) måske du skulle prøve med en blanding,
forsigtig med estragon.

Husk tre ting, olie og eddike skal have samme temperatur, olie skal tilføres
LANGSOMT under kraftig piskning, og en dressing SKAL være for sur, husk den
skal blandes med pasta der ikke smager af ret meget. Det skulle gerne ende
med en TYK dressing - billedet er ikke særligt appetitligt, men lidt
hårshamposagtigt.

Alternativt: kog pasta, svits porrer på panden, svits pasta med, tilføj
pesto (bare et par teskefulde) tomat, HVIDLØG, sluk panden, fetaost i, salt.
Men så undgår du nok ikke at investere i en god kølig italiensk hvidvin, og
noget groft brød - tilsæt to stearinlys og send ungerne i biffen.

hvad hedder "bon apetit" på italiensk?

--
Ralph



Tove Krieger (04-03-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 04-03-07 18:28

Ralph wrote:
> "Sørensen" <-> skrev i en meddelelse
> news:45eaf2a3$0$4151$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>> Jeg har tænkt mig at lave pastasalaten af kogte pastaskruer,
>> soltørrede tomater, fetaost i tern og snittede porer.
>> Jeg har hørt, at man kan bruge ½ olivenolie og ½ saft fra de
>> soltørrede tomater til dressingen. Men skal der også lidt oregano
>> i, eller hvad?
>
> JEG ville tage 1 spsk. eddike (balscamico, rødvins, hvidvins, den
> billige fra Heidelberg eller?), lidt sennep, lidt citronsaft, piske
> 1 spsk af olien fra de soltørrede tomater i, tage noget olivenolie
> og piske det i, salt peber (og så bliver det lidt svært, i mit
> univers kalder tomater på timian, porrer på estragon (og svitsning)
> måske du skulle prøve med en blanding, forsigtig med estragon.
>
> Husk tre ting, olie og eddike skal have samme temperatur, olie skal
> tilføres LANGSOMT under kraftig piskning, og en dressing SKAL være
> for sur, husk den skal blandes med pasta der ikke smager af ret
> meget. Det skulle gerne ende med en TYK dressing - billedet er ikke
> særligt appetitligt, men lidt hårshamposagtigt.
>
> Alternativt: kog pasta, svits porrer på panden, svits pasta med,
> tilføj pesto (bare et par teskefulde) tomat, HVIDLØG, sluk panden,
> fetaost i, salt. Men så undgår du nok ikke at investere i en god
> kølig italiensk hvidvin, og noget groft brød - tilsæt to stearinlys
> og send ungerne i biffen.
> hvad hedder "bon apetit" på italiensk?


Buon appetito

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


edelvang@gmail.com (04-03-2007)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 04-03-07 19:50

On 4 Mar., 17:54, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:

> Alternativt: kog pasta, svits porrer på panden, svits pasta med, tilføj
> pesto (bare et par teskefulde) tomat, HVIDLØG, sluk panden, fetaost i, salt.
> Men så undgår du nok ikke at investere i en god kølig italiensk hvidvin, og
> noget groft brød - tilsæt to stearinlys og send ungerne i biffen.
>
> hvad hedder "bon apetit" på italiensk?

Jeg tror snarere, du skal have fat i et dansk udtryk, eller måske
amerikansk. Italien har det ikke meget med at gøre.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


-V- (05-03-2007)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 05-03-07 12:13

On 4 Mar., 17:23, "Sørensen" <-> wrote:
> Jeg har hørt, at man kan bruge ½ olivenolie og ½ saft fra de soltørrede
> tomater til dressingen.

Hvad tror du 'saften' fra de soltørrede tomater er?





-V-


Hauge (05-03-2007)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 05-03-07 12:31

-V- wrote:
> Hvad tror du 'saften' fra de soltørrede tomater er?

Fordampet som dug for solen?

Mvh Hauge



-V- (05-03-2007)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 05-03-07 14:49

On 5 Mar., 12:30, "Hauge" <h...@CUTsmart-tech.dk> wrote:
> -V- wrote:
> > Hvad tror du 'saften' fra de soltørrede tomater er?
>
> Fordampet som dug for solen?

Heh, ja. Det er ihvertfald ét svar.

Det var nu et ret ledende spørgsmål, eftersom de fleste soltørrede
tomater lever resten af deres liv i olie, som enten er møgbillig
olivenolie eller (mere sandsynligt) rapsolie.

Det giver derfor ikke rigtigt mening at snakke om 'saft', og om at det
skal blandes med 1/2 olivenolie, for at få en lækker dressing.
Det er ikke dressing. Bare olie.




-V-


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste