/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stribede rødbeder
Fra : Heidi, Miver og Mull~


Dato : 11-02-07 18:21

Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
løjerlige beder?
Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....

--
Venlig hilsen Heidi - sjældent set i et køkken :o



 
 
Frank Løkkegaard (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 11-02-07 18:50

"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> writes:
>Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit
>køkken,
>kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
>inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....

Hmmm, hvad anser du for pudsige ingredienser - og hvad anser du for det
allermest elementære?
Det vil være en hjælp, hvis vi skal give nogle kvalificerede råd.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Heidi (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 11-02-07 21:13

<klip> Hmmm, hvad anser du for pudsige ingredienser - og hvad anser du for
det
> allermest elementære?
> Det vil være en hjælp, hvis vi skal give nogle kvalificerede råd.
</klip>

Du har da ret, jeg har i mit køkken nogenlunde dette:
salt/peber, mel, eddike, rosiner, kardemomme, kanel, havregryn, flormelis,
smør, Heinz ketchup, æg, tomater, gulerødder, kartofler, appelsiner, æbler,
hasselnødder,
(drøner lige ud og tjekker)
.....ja, det er nogenlunde dét.

/Heidi
- der elsker at blive inviteret på mad, af åbenlyse årsager :)




Peter Westh (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-02-07 22:04

"Heidi" <invaldi@nospam.com> skrev i en meddelelse
news:45cf78e2$0$177$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Du har da ret, jeg har i mit køkken nogenlunde dette:
> salt/peber, mel, eddike, rosiner, kardemomme, kanel, havregryn, flormelis,
> smør, Heinz ketchup, æg, tomater, gulerødder, kartofler, appelsiner,
> æbler, hasselnødder,
> (drøner lige ud og tjekker)
> ....ja, det er nogenlunde dét.

Så ville jeg anbefale dig at lave en anretning af rødbede- og appelinskiver,
dryppe med lidt eddike og smage til med lidt salt og peber, og drysse med
hasselnødder, evt smørristede.

Eller at lave salat af æbler, rødbeder og rosiner, og bruge appelsinsaft som
dressing.

Eller hvid du har lyst til varm mad: Skrubbe rødbederne godt, bage dem i
ovnen ved 180 i to timers tid, og spise dem med smør og salt ligesom bagte
kartofler.

/P



Heidi, Miver og Mull~ (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Heidi, Miver og Mull~


Dato : 11-02-07 22:47


"<klip> Så ville jeg anbefale dig at lave en anretning af rødbede- og
appelinskiver,
> dryppe med lidt eddike og smage til med lidt salt og peber, og drysse med
> hasselnødder, evt smørristede.
>
> Eller at lave salat af æbler, rødbeder og rosiner, og bruge appelsinsaft
> som dressing.
>
> Eller hvid du har lyst til varm mad: Skrubbe rødbederne godt, bage dem i
> ovnen ved 180 i to timers tid, og spise dem med smør og salt ligesom bagte
> kartofler.

Takker, det er da opskrifter der er til at gå til :)
/Heidi
http://choco.dk



Tove Krieger (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 11-02-07 19:48

Heidi, Miver og Mulles mor wrote:
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld
> af disse løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit
> køkken, kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg
> gør med dem - inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem
> tilbudt....


Du kan bl.a. bruge dem til rødbedesalat.

http://www.aarstiderne.com/upload/2006101522553346-2006uge42.pdf


--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Heidi (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 11-02-07 21:15


"<klip> Du kan bl.a. bruge dem til rødbedesalat.
>
> http://www.aarstiderne.com/upload/2006101522553346-2006uge42.pdf
> --
> Venlig hilsen Tove
> Beware of people who dislike cats


Takker, det _lyder_ lækkert, men kapers ligefrem....*blypz* kan være jeg
vover det, selvom kapers står langt nede på listen over livretter..

--
Venlig hilsen Heidi, Miver og Mulles mor
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=616



Tove Krieger (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 11-02-07 21:35

Heidi wrote:
> "<klip> Du kan bl.a. bruge dem til rødbedesalat.
>>
>> http://www.aarstiderne.com/upload/2006101522553346-2006uge42.pdf
>> --
>> Venlig hilsen Tove
>> Beware of people who dislike cats
>
>
> Takker, det _lyder_ lækkert, men kapers ligefrem....*blypz* kan
> være jeg vover det, selvom kapers står langt nede på listen over
> livretter..

Det betyder absolut ingenting at undlade de der kapers, det skal der
jo også på en wienerschnitzel sammen med bl.a. revet peberrod, og jeg
undværer dem da når jeg ikke har nogen i køleskabet.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Peter Westh (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-02-07 19:51

"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> skrev i en
meddelelse news:45cf5065$0$139$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af
> disse løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
> kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
> inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....

De kan bruges som enhver anden rødbede, dvs. eksempelvis bagt serveret med
cremefraicedressing ligesom kartoffel, eller revet i råkostsalat.

Men hvis du vil have det fulde æstetiske udbytte af striberne skal du
skrælle dem og kære dem i meget tynde skiver på tværs. Dem anretter du så
pænt på et fad og drypper dem med en olie-eddike dressing, gerne med sennep
og/eller en masse hvidløg i. Andre muligheder er peberrod eller kapers, og
rå løgringe vil jo matche bederne flot. Drys med noget grønt, gerne dild, og
måske noget smuldret fetaost.

/P



Heidi (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 11-02-07 21:17

<klip> Men hvis du vil have det fulde æstetiske udbytte af striberne skal du
> skrælle dem og kære dem i meget tynde skiver på tværs. Dem anretter du så
> pænt på et fad og drypper dem med en olie-eddike dressing, gerne med
> sennep og/eller en masse hvidløg i. Andre muligheder er peberrod eller
> kapers, og rå løgringe vil jo matche bederne flot. Drys med noget grønt,
> gerne dild, og måske noget smuldret fetaost.
</klip>

Kan næsten se det for mig, meget smukt, men jeg kan ikke engang lave en
olie/eddike dressing, det kommer altid til at smage grufuldt.....
Kan være jeg bare skal bruge dem som pynt :)

Tusind tak for ideerne

--
Venlig hilsen Heidi, Miver og Mulles mor
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=616



emilsen (11-02-2007)
Kommentar
Fra : emilsen


Dato : 11-02-07 20:17

Heidi, Miver og Mulles mor kom med følgende:

> nogle forslag til havd jeg gør med dem - inden
> de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....


Slå 2 fluer med ét smæk:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8257


m.v.h. Emil



Heidi (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 11-02-07 21:06

<klip>> Slå 2 fluer med ét smæk:
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8257
</klip>

hehe, ja det ku' du li', din skrubbe!
Rart med en god portion humor :o

/Heidi



Kate (14-02-2007)
Kommentar
Fra : Kate


Dato : 14-02-07 21:06

"Heidi" <invaldi@nospam.com> wrote in
news:45cf7710$0$175$157c6196@dreader1.cybercity.dk:

> <klip>> Slå 2 fluer med ét smæk:
>> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8257
> </klip>
>
> hehe, ja det ku' du li', din skrubbe!
> Rart med en god portion humor :o

Hæhæ, jeg var overbevist om at kaninsteg måtte indgå inden jeg åbnede
linket.
Godt nok smager kanin godt, men ikke en der har fået navn.

Heidi, jeg tilbød min aubergine forleden, efter at have kigget lidt
skævt til det spiste han det

--
Kate

Pas på hvor du køber kat. Læs www.katteinfo.com
Se kattenes have og andre ting om mit liv med katte.
http://oliwer.dk/

emilsen (15-02-2007)
Kommentar
Fra : emilsen


Dato : 15-02-07 01:39

Kate forklarede den 14-02-2007:

> Hæhæ, jeg var overbevist om at kaninsteg måtte indgå inden jeg åbnede
> linket.

Det var for at lave overraskelsen, at jeg _ikke_ brugte linket til
kaninens venner:
<http://www.kaniner.info/?Opskrifter:Side_4:Kanin_med_r%F8dbede_og_butterdejskartoffel>


> Godt nok smager kanin godt, men ikke en der har fået navn.

Det kan vi sagtens blive ret enige om, specielt når der er
overbeskyttede by-børn tilstede. Landbo-børn er mere realistiske i den
henseende; de forstår betydningen af liv og død, og hvem der spiser
hvem.

Hils kæledyrene fra mig. Undlad at savle imens. De skal jo nødigt blive
forskrækkede. Det kan ødelægge spisekvalliteten af kødet.


m.v.h. Emil

--
Jeg overvejede længe, om ovenstående indlæg var for stærk kost for
kaninerne. Dem på Endelave mener, at det er OK! Så flertallet har talt.



Kate (15-02-2007)
Kommentar
Fra : Kate


Dato : 15-02-07 09:41

emilsen <emilsen@nowhere.invalid> wrote in
news:mn.78637d7289882b26.68444@nowhere.invalid:

> Hils kæledyrene fra mig. Undlad at savle imens. De skal jo nødigt
> blive forskrækkede. Det kan ødelægge spisekvalliteten af kødet.
>
lad mig sige det sådan, min kanins kød kan vidst ikke blive ødelagt.
Han er over 8 år gammel

--
Kate

Pas på hvor du køber kat. Læs www.katteinfo.com
Se kattenes have og andre ting om mit liv med katte.
http://oliwer.dk/

Jens Bruun (16-02-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-02-07 22:22

"Kate" <doughnut@oliwer.invalid> skrev i en meddelelse
news:45d41ca1$0$142$157c6196@dreader2.cybercity.dk

> lad mig sige det sådan, min kanins kød kan vidst ikke blive ødelagt.
> Han er over 8 år gammel

Han skal bare simre i i hvidvin i lang, lang tid. Så glider også han ned.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Gainsbourg (12-02-2007)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 12-02-07 03:11

>> nogle forslag til havd jeg gør med dem - inden de spirer alt for vildt,
>> eller kaninen får dem tilbudt....
>
>
> Slå 2 fluer med ét smæk:
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8257
>

*Rofl*



Benedikte Brisson (11-02-2007)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 11-02-07 22:01

Heidi, Miver og Mulles mor skrev:
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
> løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
> kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
> inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....

Du ka da ta dem med herind, så finder vi ud af noget

kh Dikte

Peter Fischer (12-02-2007)
Kommentar
Fra : Peter Fischer


Dato : 12-02-07 13:55

Heidi, Miver og Mulles mor skrev:

> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
> løjerlige beder?

Skæres i stave sammen med andre rodfrugter eller bare alene.
Lidt - kun lidt - olie hældes over og sættes ovn i ca. 30 min.

Perfekt tilbehør til mangt og meget

m.v.h.

Peter Fischer, Slangerup

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408927
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste