/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Creme Brulée med Weed..
Fra : Ukendt


Dato : 08-02-07 17:38

Jeg skal lave Creme Brulée i morgen, efter denne opskrift:

http://www.global-riot.com/bakkenmetbaard/Bakken_met_baard_video4.htm

Crème Brulée.

Ingrediënten:

300 g room
60 g eidooier
50 g suiker
2 g wiet
wat sinaasappelschil (niet het wit)
3 kardemompeulen
½ vanillestokje
3 limoenblaadjes (djeroek peroet)

Werkwijze:



a.. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
b.. Meng room, suiker, wiet, sinaasappelschil, kardemompeulen,
vanillestokje en limoenblaadjes in een pannetje en breng het langzaam aan de
kook. Laat 20 minuten trekken.
c.. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en zeef het.
d.. Voeg de eidooier toe. Roer het mengsel mooi glad.
e.. Neem twee bakjes en plaats ze in een ovenschaal. Vul de ovenschaal
zover met warm water dat de bakjes bijna tot het randje onder water staan.
Haal de bakjes eruit en zet de ovenschaal in de oven.
f.. Vul de bakjes met het mengsel en plaats ze voorzichtig in de
ovenschaal met water. Na +/- 20 minuten zijn ze klaar.
g.. Laat ze goed afkoelen in de koelkast.
h.. Bestrooi de crème met rietsuiker. En verwijder de overtollige suiker.
Brand de suiker af met een crème brulée brandertje. Heb je geen brander, dan
heb je pech.
Der er et par ting jeg er i tvivl om.
Min oversættelse er blevet sådan her:
300 gram fløde.
60 gram æggeblommer.
50 gram sukker.
2 gram weed.
Appelsinskræl, uden det hvide.
3 hele kardemomme.
½ vanillestang.
3 limeblade.
Rør sukker til flamberingen.

Jeg er i tvivl om kardemommen.
Jeg har fundet kardemomme hel, men er det mon 3 hele kapsler, eller hvad man
nu kalder sådan nogle?
Eller skal jeg skille en kapsel ad og pille 3 af de musselort lignende
tingester ud?
Limeblade har jeg ikke kunne finde, og er i tvivl om det mon er rigtigt
oversat.
Men de blade kommer jeg nok bare til at undvære.
Er der andre fejl i min oversættelse?


 
 
Nygaard \(4330\) (08-02-2007)
Kommentar
Fra : Nygaard \(4330\)


Dato : 08-02-07 19:18

> Eller skal jeg skille en kapsel ad og pille 3 af de musselort lignende
> tingester ud?

Yeps og de skal stødes i en morter til pulver. Jeg tror ikke at du skal tage
mere end der er i en kapsel til den portion ellers vil det udelukkende smage
af kardemomme.

> Limeblade har jeg ikke kunne finde, og er i tvivl om det mon er rigtigt
> oversat.

hmm -besyndeligt. Min lokale brugs ligger inde med sådanne

> Men de blade kommer jeg nok bare til at undvære.

tjaa

/tue



Peter Westh (09-02-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 09-02-07 10:55

"Nygaard (4330)" <holmnygaardfjerndette@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:45cb6952$0$49205$14726298@news.sunsite.dk...
>> Limeblade har jeg ikke kunne finde, og er i tvivl om det mon er rigtigt
>> oversat.
>
> hmm -besyndeligt. Min lokale brugs ligger inde med sådanne
>
>> Men de blade kommer jeg nok bare til at undvære.

Du kan med nogenlunde held erstatte limeblade med citronskal, igen uden det
hvide. Citrongræs ville måske også være en mulighed, hvis du kan få det.

/P



Peter Westh (09-02-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 09-02-07 11:01

"THC" <------> skrev i en meddelelse
news:Cc-dnXs2q7tAzFbYRVnyvwA@giganews.com...
> Jeg skal lave Creme Brulée i morgen, efter denne opskrift:

> Jeg er i tvivl om kardemommen.
> Jeg har fundet kardemomme hel, men er det mon 3 hele kapsler, eller hvad
> man nu kalder sådan nogle?
> Eller skal jeg skille en kapsel ad og pille 3 af de musselort lignende
> tingester ud?

Jeg ville gætte på du skulle bruge tre hele. "peulen" betyder så vidt jeg
kan lure "bælge" (som i ærtebælge), og det må gå på de hele kapsler.

/P




Bjarne K. (09-02-2007)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 09-02-07 11:47

"THC" <------> wrote in message news:Cc-dnXs2q7tAzFbYRVnyvwA@giganews.com...
> Jeg skal lave Creme Brulée i morgen, efter denne opskrift:
>
> http://www.global-riot.com/bakkenmetbaard/Bakken_met_baard_video4.htm
> Jeg er i tvivl om kardemommen.
> Jeg har fundet kardemomme hel, men er det mon 3 hele kapsler, eller hvad
> man nu kalder sådan nogle?

I videoen ser det ud til at han bruger 3-4 kardemomme frø..
http://www.bakkenmetbaard.nl/

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.




Dorte Klerke (09-02-2007)
Kommentar
Fra : Dorte Klerke


Dato : 09-02-07 16:06


"Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
news:45cc5149$0$15873$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "THC" <------> wrote in message
> news:Cc-dnXs2q7tAzFbYRVnyvwA@giganews.com...
>> Jeg skal lave Creme Brulée i morgen, efter denne opskrift:
>>
>> http://www.global-riot.com/bakkenmetbaard/Bakken_met_baard_video4.htm
>> Jeg er i tvivl om kardemommen.
>> Jeg har fundet kardemomme hel, men er det mon 3 hele kapsler, eller hvad
>> man nu kalder sådan nogle?
>
> I videoen ser det ud til at han bruger 3-4 kardemomme frø..
> http://www.bakkenmetbaard.nl/
>
Ja jeg kan se der ligger 5 hele kapsler, som han bare putter i hele, så
afgiver de ikke så meget smag, ellers ville det jo bare være kardemomme
creme brulee;)

Mvh.

Dorte



Ukendt (09-02-2007)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 09-02-07 16:14


"Dorte Klerke" <dorte@stofanet.dk> skrev i meddelelsen
news:45cc8dcf$0$4158$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...

> Ja jeg kan se der ligger 5 hele kapsler, som han bare putter i hele, så
> afgiver de ikke så meget smag, ellers ville det jo bare være kardemomme
> creme brulee;)
>

Ja det kan jeg egentlig godt se.
Jeg er i gang med at lave dem nu, og de står til den sidste afkøling, inden
flamberingen.
Jeg har nok brugt lidt for lidt kardemomme da jeg valgte at bruge 3 hele
''musselorte''.
Men det ser vildt lækkert ud og dufter godt.
Glæder mig til desert i aften......


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408927
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste