/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fryse eller ikke fryse frisk fisk til sush~
Fra : Marianne


Dato : 30-12-06 11:17

Hej

Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min fiskehandler
hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken, som man ellers skal, før den
serveres.

Det havde jeg ellers tænkt mig - er det mig, der er helt gal på den?
Blækspruttestykkerne fra Den kinesiske købmand er altid frosne, og de smager
OK, synes jeg.

mvh
marianne



 
 
Klaus Alexander Seis~ (30-12-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 30-12-06 11:22

Marianne skrev:

> Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min
> fiskehandler hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken,
> som man ellers skal, før den serveres.

Man kan fryse fisken før tilberedning for at dræbe eventuelle
parasitter. Mange kokke vil sikkert undlade denne behandling
af gastronomiske hensyn.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135135524398886354575183687snlbxq'|dc

Trine Kornum Christi~ (30-12-2006)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 30-12-06 12:32

"Marianne" <skriv@ikke.dk> writes:

> Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min fiskehandler
> hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken, som man ellers skal, før den
> serveres.

Der har lige været en artikel i Politiken, om at den spanske regering
har vedtaget et dekret, der kræver at fisk og skaldyr skal nedfryses
til under 20 minusgrader inden det serveres.

Kokkene er rystede og meget, meget sure, for de mener det ødelægger
vævet i fiskens kød.

http://politiken.dk/udland/article214660.ece

Så hvis jeg havde tid, tror jeg, at jeg ville fryse fisken, havde jeg
ikke, så ville jeg ikke gøre det.

Godt nytår.

Mvh Trine

--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Bo Warming (30-12-2006)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 30-12-06 18:52

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:uzm95tyak.fsf@trinekc.dk...
> "Marianne" <skriv@ikke.dk> writes:
>
>> Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min
>> fiskehandler
>> hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken, som man ellers skal,
>> før den
>> serveres.
>
> Der har lige været en artikel i Politiken, om at den spanske
> regering
> har vedtaget et dekret, der kræver at fisk og skaldyr skal nedfryses
> til under 20 minusgrader inden det serveres.
>
> Kokkene er rystede og meget, meget sure, for de mener det ødelægger
> vævet i fiskens kød.
>
> http://politiken.dk/udland/article214660.ece
>
> Så hvis jeg havde tid, tror jeg, at jeg ville fryse fisken, havde
> jeg
> ikke, så ville jeg ikke gøre det.
>
De parasitter som dræbes ved frysning er ingen blevet syg af

Vandtab som sker ved frysning er selv de fintsmagende japanere ret
ligeglade med ved sushi

Der er jo ikke tale om at fisk ellr skaldyhr bliver seje, trådede
eller ændrer smagsstofmolekyler, kun vand og konsistens bliver ganske
lidt ændret

;om lpme kan som alle japanere smage foskel på 200 slags fisk, men
ikke på om frossen eller ikke frossen

Klipfisk der havde været tørret helt smagte efter kogning helt som
frisk torsk - syntes jeg.



mcloud (30-12-2006)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 30-12-06 18:05


"Marianne" <skriv@ikke.dk> skrev i en meddelelse
news:45963cab$0$867$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min fiskehandler
> hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken.

Hej

Rå fisk til sushi skal fryses mindst et døgn ved -20 grader før den
anvendes. Der kan være parasitter (marine rundorm) i fisken, som kan give
sygdom. Parasitterne dræbes imidlertid ved nedfrysning (-20 C i mindst 24
timer). Nedfrysningen er derfor et krav til restauranter og andre
virksomheder, der serverer eller fremstiller sushi.

mvh mcloud



Gainsbourg (03-01-2007)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 03-01-07 11:39

Det er ulovligt at servere rå fisk der ikke har været frosset på
restauranter i Danmark (og mange andre steder i verden), så det er noget
vrøvl din fiskehandler kommer med. Selv de ypperste japanske sushi-kokke
kunne ikke drømme om at lade være.

Prøv at læse lidt på nettet om nematoder og de mulige konsekvenser ved
smitte - så er du ikke længere i tvivl om, hvorvidt du skal fryse det eller
ej Det er ikke for sarte sjæle...

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste