/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hvorfor gør hvidløg grønt?
Fra : Charlotte P. Korsør


Dato : 29-12-06 22:03

Hej NG

Jeg har tidligere oplevet at når jeg laver min egen flødeost, og tilsætter
hvidløg, kan den blive grøn, men det er ikke hver gang.

Fornyligt lavedejeg selv leverpostej, og kom et enkelt fed i, og den blev
også grøn, i pletter.

Hvad er det der gør det?

Mange hilsner
Charlotte, der gang på gang undres over resultater der skabes i mit køkken



 
 
Emilsen (30-12-2006)
Kommentar
Fra : Emilsen


Dato : 30-12-06 01:04

Charlotte P. Korsør kom med denne ide:

> Fornyligt lavedejeg selv leverpostej, og kom et enkelt fed i,
> og den blev også grøn, i pletter.

> Hvad er det der gør det?


Det sker jævnligt, at der opstår en blå eller grøn farve, når
betingelserne er tilstede. Du kan læse meget mere om det her:
<http://whatscookingamerica.net/Q-A/bluegarlic.htm>


m.v.h. Emil



Emilsen (30-12-2006)
Kommentar
Fra : Emilsen


Dato : 30-12-06 01:25

Emilsen:

> Det sker jævnligt, at der opstår en blå eller grøn farve, når
> betingelserne er tilstede. Du kan læse meget mere om det her:
> <http://whatscookingamerica.net/Q-A/bluegarlic.htm>

Jeg var måske lige kvik nok til at sende.
Et kort resumé af siden:

Når hvidløg høstes for tidligt og/eller ikke tørres
tilstrækkeligt, kan farvedannelserne forekomme, hvis hvidløgene
anvendes i syrlige omgivelser (eddike, vin, surmælksprodukter
m.v.) eller hvis der tilsættes alm. jodsalt. Joden er synderen,
så jodfrit salt (til opvaskemaskiner) bør anvendes i denne
sammenhæng.


> m.v.h. Emil



Charlotte P. Korsør (31-12-2006)
Kommentar
Fra : Charlotte P. Korsør


Dato : 31-12-06 00:31


"Emilsen" <emilsen@home.invalid> skrev i en meddelelse
news:mn.f0547d6cfd84bb51.52167@home.invalid...
> Emilsen:
>
>> Det sker jævnligt, at der opstår en blå eller grøn farve, når
>> betingelserne er tilstede. Du kan læse meget mere om det her:
>> <http://whatscookingamerica.net/Q-A/bluegarlic.htm>
>
> Jeg var måske lige kvik nok til at sende.
> Et kort resumé af siden:
>
> Når hvidløg høstes for tidligt og/eller ikke tørres tilstrækkeligt, kan
> farvedannelserne forekomme, hvis hvidløgene anvendes i syrlige omgivelser
> (eddike, vin, surmælksprodukter m.v.) eller hvis der tilsættes alm.
> jodsalt. Joden er synderen, så jodfrit salt (til opvaskemaskiner) bør
> anvendes i denne sammenhæng.
>
>
>> m.v.h. Emil

Tak skal du have, interessant artikel.
Der kan være mange faktorer i tilfældet med min lever postej, måske skulle
jeg give mig og bruge pulver hvidløg næste gang. Måske det er bedre.

Godt nytår
Charlotte
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408928
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste