/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
gastrik
Fra : rasmus carlsen


Dato : 24-12-06 10:54

Hejsa,

http://www.dr.dk/P2/Aktuelt/Julekøkken/20061208161619.htm står der noget om
en gastrik. Er det mon almindelig rødvinseddike eller er det balsamisk
rødvinseddike?

ras



 
 
Peter Westh (24-12-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 24-12-06 12:43

"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:458e4dcb$0$49205$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa,
>
> http://www.dr.dk/P2/Aktuelt/Julekøkken/20061208161619.htm står der noget
> om en gastrik. Er det mon almindelig rødvinseddike eller er det balsamisk
> rødvinseddike?

I bogen "Eddike" angiver Meyer æblecidereddike eller hvidvinseddike, altså
ikke balsamisk.

/P



rasmus carlsen (24-12-2006)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 24-12-06 14:13


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:458e67c3$0$176$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> "rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:458e4dcb$0$49205$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hejsa,
>>
>> http://www.dr.dk/P2/Aktuelt/Julekøkken/20061208161619.htm står der noget
>> om en gastrik. Er det mon almindelig rødvinseddike eller er det balsamisk
>> rødvinseddike?
>
> I bogen "Eddike" angiver Meyer æblecidereddike eller hvidvinseddike, altså
> ikke balsamisk.

- æblecidereddike tror jeg på men hvidvinseddike til andesovsen? Det må da
være rødvinseddike?!?

ras



Peter Westh (28-12-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-12-06 15:45

"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:458e7c44$0$49198$14726298@news.sunsite.dk...
> - æblecidereddike tror jeg på men hvidvinseddike til andesovsen? Det må da
> være rødvinseddike?!?

Den opskrift jeg refererer er bare en generel anvisning, der er jo ikke
noget til hinder for at variere eddiken alt efter formålet. Jeg ville nok
også bruge rødvinseddike eller frugteddike til andesteg.

/P



rasmus carlsen (24-12-2006)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 24-12-06 14:22


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:458e67c3$0$176$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> "rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:458e4dcb$0$49205$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hejsa,
>>
>> http://www.dr.dk/P2/Aktuelt/Julekøkken/20061208161619.htm står der noget
>> om en gastrik. Er det mon almindelig rødvinseddike eller er det balsamisk
>> rødvinseddike?
>
> I bogen "Eddike" angiver Meyer æblecidereddike eller hvidvinseddike, altså
> ikke balsamisk.

-. mystisk : http://www.meyersmad.dk/meyers.asp?PageID=9252

ras



Kent Oldhøj (27-12-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 27-12-06 02:49

"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> wrote in
news:458e4dcb$0$49205$14726298@news.sunsite.dk:


> http://www.dr.dk/P2/Aktuelt/Julekøkken/20061208161619.htm står der
> noget om en gastrik. Er det mon almindelig rødvinseddike eller er det
> balsamisk rødvinseddike?

En gastrique laves sædvanligvis på en god frugteddike. Meyer angiver selv
følgende opskrift:

250-400 g sukker.
5 dl. god frugteddike.

Smelt sukker til en gylden karamel på en pande. Hæld eddiken på og opløs
karamellen. Kog massen igennem til den er en tyktflydende sirup.

Sukkermassen afhænger af eddikens egen sødme.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408928
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste