> > Hej igen
> >
> > Kommer lige med en lille opdatering og lidt om havd jeg spiser og i må
> > gerne komme med jeres kommentarer hertil. Kommer nok til at bruge det
> > her for en del kan jeg mærke - så i må sige når det bliver for
> > meget. Både som en form for dagbog og at dele tanker og erfarringer.
> >
>
> Det syntes jeg lyder som en rigtig god ide.
>
>
dejligt
>
>
> > Jeg har nu haft med møde med både læge i diætist. Helt DDv mad
> > anbefaler de ikke men kan bestemt lægge mig rigitg meget op af det.
> > Så har jeg da lidt at gå efter.
> >
>
> Hvis du kender DDV og har det det godt med kostplanen, så er der ingen
> grund til at lade vær med at bruge den.
> Husk bare, at resultatet på vægten udebliver, hvis du spiser andet end
> hvad der i DDV-kostplanen dvs. hvis du kan acceptere, at det går
> langsommere end ca. 1 kg pr. uge, så er der ingen problemer med at
> lave en smule om på den kostplan.
>
Har prøvet at følge DDV modificeret før til mine behov. og da tabte
jeg mig ganske fint.
Men jeg vælter mig heller ikke i brød og pasta mm. Men få lidt mere
end kostplanen foreskriver. Til gengæld skærer jeg så den græske
væk og æg. Og vejer heller ikkemine grøntsager - spiser bare
rigeligt. Og ja jeg er jo nødt til ikke kun at tænke i vægttab men
havd der er sundest for min krop.
>
>
> > Har lagt kaffen på hylden siden sidste torsdag - uden at føle det er
> > et savn.
> >
> Hvad har du erstattet kaffen med så i stedet?
>
> The? colalight? anden koffeinholdig drik?
Primært urtethe men hvis der ikke er andet alm the. Men primært
urthethe. 2-3 kopper om dagen.
>
> Hvad drikker du i hele taget i løbet af en dag?
> (anbefalet er ca. 2 liter)
>
Primært vand. 1½ l på arbejde.
Men vil da drikke sukkerfri drikke ved festlige lejligjheder. Kan også
finde på at tage et glas skummetmælk.
>
> > Jeg skal spise fedtfattigt. Men må godt få fede fisk og feks nødder
> > og avocado - altså de sunde fedtstoffer - dog stadig med måde.
> >
>
> Fedt er altid med måde. Fedt indeholder ca. 7 kalorier pr. gram.
> Protein og Kulhydrat ca. 4 kalorier pr. gram.
Det er ikke primært pga kcal jeg skal holde mig fra fedt.
> > Der er tre områder jeg kan sætte ind for at forsøge at få mit
> > kolesteroltal ned. 1. begrænse fedtindtag - især animalsk fedt. 2.
> > Ned i vægt. 3. Motion
> >
> >
> Husk dog på, at den græske yoghurt ikke skal spises i ubegrænsede mængder.
>
> samt at man - svjh - anbefaler, at man kun får ½ mælkeportion fra den
> græske yoghurt dvs. 125 gram. og med 10% fedt i er fedtindholdet 12,5
> gram. gange med 7 for at får kalorier 87,5 kalorier får du ind af den
> græske yoghurt.
>
Det vil også være for meget til dagligt ikke pga kcal, men pga
fedtindholdet. Fedt får leveren til at producere kolesterol. Feks er
det peanuts at man får kolesterol via kolesterolholdig mad som æg i
forhold til det leveren selv producerer via leveren
>
>
> > Så jeg skal afveje kostfibre og kcalorier mod hinanden. Har atbe ca
> > 2-2½ kilo siden sidste torsdag. Det er jo ok. Men det er jo også i
> > starten.
> >
>
> Det er primært vædske du har tabt dig. Fedttab tager længere tid.
Ja det ved jeg, men er alligevel tilfreds iær i betragtning af at jeg
har været til to julefrokoster hvor jeg bla fik et glas vin begge
gange.
> > Her til sommer skulle jeg gerne have tabt mig så meget at jeg kan
> > begynde at løbe så småt.
> >
> > Mht madvaner og vægttab synes jeg at det går ok. Det svære punkt er
> > motionen, Går simpelthen fyisk kold når pigen er puttet. Og nu om
> > lidt skal jeg i seng. Står op lidt i 5. Undskyldning jeg ved det
> > !!!!!!!!
> >
>
> Hverdagen skal skam passes. Hvis du presser for meget ind på for kort
> tid, så vil du før eller siden kommer så langt ud, at du tænker noget i
> retning af: så kan det hele også være lige meget....og alt hvad du har
> opnået kaster du over bord ....og vupti, så er marsbaren* og alle de
> andre gamle vaner lige nede i kiosken er klar til at blive købt
Ja men jeg skal helst lige så langsomt i gang. Også fordi jeg ved at
det for mig er en stor motivationsfaktor. Om ikke andet tog jeg mig da
et rigtig danseflip hjemme på stuegulvet i går sammen med datten.
*GG*
>
>
> > Mnå men til amd her i dag. Startede jeg med havregryn med skummetmælk
> > og sødet ed sukkerfri marmelade.
>
> søde med marmelade??? Nå, det har jeg aldrig hørt om man gør......nå,
> man lærer så længe man lever.
Yep - det har jeg altid gjort. Også til A38
> Jeg søder med Hermesetas Fructose (tror jeg nok det hedder). Det
> indholder en femtedel af de kalorier sukker indeholder og man skal bruge
> ca. halv så meget som man ville med sukker.
> Jeg spiser også havregryn om morgenen. Jeg bruger et decilitermål (de
> der stål-decilitermål hvor der kun kan være en deciliter i) og hælder
> kun én gang op fra havregrynene over i skålen hvorfra jeg spiser.
> Det er for mig en god måde at holde portionskontrol på.
> Mælken jeg så ikke så god til at måle op, men det bliver hverken til for
> lidt eller for meget. Skummetmælk er i hele taget ret nådig hvad
> kalorier angår, så det går jeg ikke højt op i.
>
>
>
> > Mellemmåltid et stykke frugt. Til
> > forkost: Rugbrøs med rygeost + tomat og gulerod.
> > Mellemmåltis ½ banan +½ appelsin. Aftensmad: Chili con carne med 3-6
> > % fedt(endda skyllet under hanen - ja jeg ved godt jeg er gået lidt i
> > panik - men vi kan faktisk ikke smage forskel i denne ret).
>
> Prøv at skylle med kogende vand direkte fra elkogeren, såfremt du
> skyller kød.
Havd er fordelen ved det?
> Men fedtprocenten ved 3-6% kød er allerede så langt nede, så gevinsten
> ved skyldning er vist til at overse. I hver fald hvis man spørger mig.
Her før jeg gik i gang havde jeg stegt lidt hakket kød 8-12 % i lidt
olivenolie. Havde så stillet det i køleskabet - syntes godt nok der
så ud til at være mere fedt i en 8-12 %.
Men ja jeg er nok stadig ret meget i panik. Mit kolesteroltal bliver
målt den 15 januar igen. Og er det ikke faldet eller faldet nok hedder
det medicin resten af livet.
>
> > Dertil en
> > smule ris og en masse grøntsager. Mellemmåltid aften et stykke
> > fuldkorns knækbrød med ost.
> >
> > I morgen vil dagen se nogenlunde ud som i dag. Men til aften skal vi
> > have kylling og pastasalat lavet af fuldkornspasta med masser af
> > grøntsager og en dressing af fromage frais(med knorr dressingblanding)
> >
>
> Skulderklap til dig, at du har planlagt maden imorgen.
> Planlægning er et genialt værktøj til at komme gennem processen med.
Jeg synes det er en fordel at planlægge når man har en lille pige der
skal hentes og bringes osv. Der er bare ikke den samme tid. Og jeg vil
jo helst have at ulvetimen ikke bliver for slem.
> > Overmorgen tager jeg en rest pastasalat med på abejde til frokost. til
> > aften bliver det så lidt eksperimenterende og specielt. ½ - ½ brune
> > ris kogt + grønne linser.
> > + alle mulige grøntsager mm bla andet
> > tomat, løg peberfrugt, hvidløg, persille, gulerod, majs, ærter +
> > kogt skinke i tern. Dertil groft brød
>
> Når nu du er igang med at eksperimentere:
> Prøv at give linserne et par dryp eddike (jeg foretrækker balsamico, men
> det måske bare mig). Ikke for meget ellers bliver de ødelagt.
>
Det vil jeg prøve.
>
> >
> > Hvad siger i lyder det helt hen i vejret.
> >
>
> Det lyder faktisk som noget godt vejr.
>
> Kan du ikke lige sige det til vejrguderne også.
>
>
LN
www.123hjemmeside.dk\Anna-og-co