/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gær
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 05-12-06 22:23

Just hjemkommen med bogen "The Bread Baker's Apprentice" af
Peter Reinhart gik jeg i gang med at læse. Han skriver godt,
og bogen ser særdeles spændende ud. Han giver en masse
gode råd, men i afsnittet om gær kom jeg i problemer.

Han skriver om mængden af gær, at man kan benytte sig
af følgende omregning:

100 percent fresh yeast
= 40 to 50 percent active dry yeast
= 33 percent instant yeast

Jeg gætter på, at "fresh yeast" må være de sædvanlige
pakker standardgær, samt at "active dry yeast" er
tørgær. Men "instant yeast"? Er det frysetørret gær?

Han forklarer, at han selv foretrækker "instant
yeast", så det må man jo hellere prøve...

--
Jens Axel Søgaard

 
 
Klaus Alexander Seis~ (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-12-06 06:27

Jens Axel Søgaard skrev:

> Jeg gætter på, at "fresh yeast" må være de sædvanlige
> pakker standardgær, samt at "active dry yeast" er
> tørgær.

Korrekt.

> Men "instant yeast"? Er det frysetørret gær?

Googles første hit på 'instant yeast' skriver:

»Rapid rise yeast, also known as instant yeast or quick yeast,
has been genetically engineered from different strains of yeast
to produce breads that can be made with only one rising.«

http://whatscookingamerica.net/Bread/yeastbreadtip.htm

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste