/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan laver man finker (finger?)?
Fra : Bo Frederiksen


Dato : 04-12-06 21:16

Jeg fik det engang som barn. Det var lidt som... leverposteg stegt på
panden... det lyder måske ikke så lækkert, men det var godt på en kold
vinterdag.

mvh
Bo

 
 
Heidi & Brian (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Heidi & Brian


Dato : 04-12-06 21:45


"Bo Frederiksen" <Boss@sosti.dk> skrev i en meddelelse
news:xl%ch.128$Kl3.95@news.get2net.dk...
> Jeg fik det engang som barn. Det var lidt som... leverposteg stegt på
> panden... det lyder måske ikke så lækkert, men det var godt på en kold
> vinterdag.
>
> mvh
> Bo

Hej Bo
Denne opskrift fundet på sol.dk minder meget om den måde, jeg (på slump)
plejer at lave finker på; dog undlader jeg æblet :)
Hilsen Bellis

500 g svinehjerte
500 g svinelever
2 løg
4 laurbærblade
1/2 tsk kardemomme
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1/2 spsk timian
3 1/2 dl suppe
100 g fedtegrever
1 æble




mcloud (04-12-2006)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 04-12-06 22:08


"Bo Frederiksen" <Boss@sosti.dk> skrev i en meddelelse
news:xl%ch.128$Kl3.95@news.get2net.dk...
> Jeg fik det engang som barn. Det var lidt som... leverposteg stegt på
> panden...

Hej Bo
Her er min Julefinke:

2 svinehjerter,
1 stor eller 2 små svinelever,
2 svinenyrer
salt
3 laurbærblade.
2 store sure æbler
2 porrer
1-2 spsk eddike
sukker
salt og peber


Hjerter og lever og nyrer renses grundigt og skæres i mindre stykker.
Småkoger i saltet vand med laurbærblade i 1 time.

Afkøles og hakkes en gang gennem kødhakkeren sammen med 2 løg.

Varmes på panden i rigeligt krydderfedt og iblandet store æbleterninger.

Serveres med groft rugbrød og et strint eddike og fedtegrever på toppen og
rødbeder.

mvh og velbekommen
mcloud



Søren (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Søren


Dato : 05-12-06 19:30

"Bo Frederiksen" <Boss@sosti.dk> skrev i en meddelelse
news:xl%ch.128$Kl3.95@news.get2net.dk...
> Jeg fik det engang som barn. Det var lidt som... leverposteg stegt på
> panden... det lyder måske ikke så lækkert, men det var godt på en kold
> vinterdag.
>
> mvh
> Bo

Det er svært at lave finker selv - køb det hos slagteren i Klippinge...

Søren



Max (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 05-12-06 19:46

Hej Søren

> Det er svært at lave finker selv - køb det hos slagteren i
> Klippinge...

Hvis slagteren i Klippinge kan lave det, ja så kan man vel også selv :)

--
Mvh Max



Tove Krieger (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 05-12-06 22:09

Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Søren
>
>> Det er svært at lave finker selv - køb det hos slagteren i
>> Klippinge...
>
> Hvis slagteren i Klippinge kan lave det, ja så kan man vel også
> selv :)

Det er lige netop hvad man kan, og det er slet ikke så stort et
arbejde, som det lyder til. Man skal bare huske at vande nyrerne godt
ud. De kan også godt undværes uden at det gør noget.

Mclouds opskrift kender jeg, og den er rigtig god. Jeg serverer den
dog ikke med æbler, men laver dejlige brunede kartofler til, det
smager altså også godt.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
(Irish proverb)


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste