/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Interessant mad til SU-venlige priser?
Fra : Lars Lauridsen


Dato : 18-11-06 23:11

Hej gruppe.

Lav pris og kvalitet er vist ikke noget vi har diskuteret så ofte, så lad os
prøve.

Jeg er selv opdraget med en rigtig god madkultur og kommer fra en familie,
hvor størstedelen af indtægten går til ordentlig, interessant mad.

Nu er jeg imidlertid blevet 22 og går på universitetet i Århus, langt fra
Far og Mors sauteringspander.

Til at starte med boede jeg med to kammerater og stod for størstedelen af
madlavningen. Der kunne man improvisere, have et stort lager og give lidt
ekstra for maden eftersom vi var tre om at dele udgifterne.

Nu bor jeg imidlertid alene, og sparsommeligheden burde melde sig. Det gør
den så ikke helt, ergo er min hylde i fælleskøleskabet overfyldt med
bizarre små glas og andet godt, jeg aldrig når at bruge inden det skal
smides ud - desuden er min bankkonto et stort (!), sort hul.

Jeg har forsøgt mig med frysepizzaer o.lign. et par gange, men det er
simpelthen for kedeligt, usundt og uinspirerende - også selvom man pynter
dem.

Pasta og tun bliver også hurtigt kedeligt.

Har gruppen forslag til interessant, billig mad? Gerne retter hvor man
bruger mange af de samme ingredienser, så jeg kan komme udenom min trang til
at have tusind forskellige ting stående. Problemet med kogebøger er jo, at
de tit forlanger at man har en overflod af specialiserede ingredienser.

Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i mellem får
store leverancer af dette til min fryser ganske gratis Så de fleste
kyllingeretter kan altså regnes for billige...

Jeg rejste i Asien for 1½ år siden og meget af min mad er inspireret heraf
og tilberedt i wok, hvis det har nogen relevans.

Venlig hilsen
Lars

PS. Kender I gode hjemmesider med opskrifter til mine krav, er det
selvfølgelig også interessant



 
 
Lars Lauridsen (18-11-2006)
Kommentar
Fra : Lars Lauridsen


Dato : 18-11-06 23:14


"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:455f8507$0$4173$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej gruppe.
>
> Lav pris og kvalitet er vist ikke noget vi har diskuteret så ofte, så lad
> os prøve.

Generelle råd, og ikke kun opskrifter, er selvfølgelig også interessant

/Lars



Dopedog (18-11-2006)
Kommentar
Fra : Dopedog


Dato : 18-11-06 23:30

[SNIP]

Fiskedeller med kartoffelmos og bearnaise sauce er altid et hit hos mig :)

Men nu du skriver kyllinger; det er jo milliarder måder at lave kyllinger på
(godt og vel). Prøv at eksperimenter lidt. Det værste der kan ske er at du
skal smide dem ud.



Ukendt (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 19-11-06 09:49

..
>
> Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i mellem
> får store leverancer af dette til min fryser ganske gratis Så de
> fleste kyllingeretter kan altså regnes for billige...

Jeg ville nok lave en masse wok-mad af det kyllingekød. Og der kan man
sagtens have en masse sjove ting i sit køkkenskab med lang holdbarhed..
Jeg ville gå ind til "minh ahn trading", svjh, som ligger i Park Alle ved
siden af hotellet.. Der ville jeg købe noget østerssovs, tahi-soya, nogle
gode nudler, nogle asiatiske grøntsager, og m¨ske lidt andet der ser
spændende ud, og så vil jeg gå hjem og lave ægte thai-mad..
Du kunne også stege kyllingen i ovnen, og lave nogle ris til, og så en
ratatouille til.
Eller lave en klassisk gryderet med kylling, gulerødder, tomat, peberfrugt
etc, og så med ris eller kartofler til...
Eller lave en suppe med kylling.. Hvis du er interesseret giver jeg gerne
min opskrift på aspargessuppe a la Louise videre..

Et godt råd for at spare kunne være at lave store portioner, og så fryse det
ned. JEg gør det fx med bolognese, lammefrikadeller, kødboller til boller i
karry, alm frikadeller osv.
En anden måde at spare lidt på er at bage sit egte brød..

JEg er selv typen der køber stort in af alle mulige underlige ting, men
aldrig får det brugt. Og penge er der absolut ingen af, så det er med at
være kreativ..

Louise



Kim Schulz (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 19-11-06 11:28

On Sat, 18 Nov 2006 23:11:26 +0100
"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> wrote:

> Hej gruppe.
>
> Lav pris og kvalitet er vist ikke noget vi har diskuteret så ofte, så
> lad os prøve.
>
> Jeg er selv opdraget med en rigtig god madkultur og kommer fra en
> familie, hvor størstedelen af indtægten går til ordentlig,
> interessant mad.
>
> Nu er jeg imidlertid blevet 22 og går på universitetet i Århus, langt
> fra Far og Mors sauteringspander.
>
> Til at starte med boede jeg med to kammerater og stod for
> størstedelen af madlavningen. Der kunne man improvisere, have et
> stort lager og give lidt ekstra for maden eftersom vi var tre om at
> dele udgifterne.
>
> Nu bor jeg imidlertid alene, og sparsommeligheden burde melde sig.
> Det gør den så ikke helt, ergo er min hylde i fælleskøleskabet
> overfyldt med bizarre små glas og andet godt, jeg aldrig når at bruge
> inden det skal smides ud - desuden er min bankkonto et stort (!),
> sort hul.
>
> Jeg har forsøgt mig med frysepizzaer o.lign. et par gange, men det er
> simpelthen for kedeligt, usundt og uinspirerende - også selvom man
> pynter dem.
>
> Pasta og tun bliver også hurtigt kedeligt.
>
> Har gruppen forslag til interessant, billig mad? Gerne retter hvor
> man bruger mange af de samme ingredienser, så jeg kan komme udenom
> min trang til at have tusind forskellige ting stående. Problemet med
> kogebøger er jo, at de tit forlanger at man har en overflod af
> specialiserede ingredienser.
>
> Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i mellem
> får store leverancer af dette til min fryser ganske gratis Så de
> fleste kyllingeretter kan altså regnes for billige...
>
> Jeg rejste i Asien for 1½ år siden og meget af min mad er inspireret
> heraf og tilberedt i wok, hvis det har nogen relevans.
>
> Venlig hilsen
> Lars
>
> PS. Kender I gode hjemmesider med opskrifter til mine krav, er det
> selvfølgelig også interessant

Jeg bed lige mærke i en ting i det du skriver: Fælleskøleskab. Betyder
det så også at det er fælles køkken? I så fald bor du jo ikke alene
(selv om man føler det sådan i starten). Tal med de andre som bor der
og du vil hurtigt erfare at de har samme problem og med glæde laver mad
sammen med dig - det giver samtidigt anledning til en masse hyggelige
stunder.

Ideer til mad, tjaa lav retter eller tilbehør der kan fryses (antager
du har fryser/delefryser). Personligt lavede jeg ofte et stort fad god
lasagne og så frøs den i portioner der passede til et måltid. Du nævner
selv at du laver wok mad, hvilket jeg også gjorde en del da det er
hurtigt, let og kan varieres en masse. Et godt trick hvis du bruger
kokosmælk på dåse (hvor man sjældent får brugt en hel dåse synes jeg)
er at hælde kokosmælken over på frys-selv isterning poser og så fryse
det. Når du så skal bruge det, så kan du blot tage så mange
kokos-isterninger som du har brug for og lade dem tø op i maden.
Tilsvarende kan gøres med boullion/Fond fra hvis du f.eks. har kogt
kylling. eller lignende.
Andre gode retter der kan fryses kunne være:
Hakkebøffer, Frikadeller, Kødsovs, supper, tærter
Alle disse kan varieres i en undelighed ved at eksperimentere med at
tilsætte nye ting.


Gode ting at have i dit :
diverse pasta
ris
hakkede tomater på dåse
en masse krydderier (holder længe og giver god variationsmulighed)
Flutes (2stk hvede flutes koster 3.5kr i netto/fakta).
Diverse konserves
Løg
(Kartofler)
Diverse saucer (Soya, Østers/fish, engelsk, ketchup)
Olie
Boullion terninger af forskellig slags.


--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Kim Persson (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Kim Persson


Dato : 19-11-06 12:43

> Venlig hilsen
> Lars
>
> PS. Kender I gode hjemmesider med opskrifter til mine krav, er det
> selvfølgelig også interessant
http://www.sol.dk/opskrifter/
Er der hvor jeg finder opskrifter, der er mange...

//Kim



Frank Løkkegaard (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 19-11-06 16:18

Tjaaa, der er jo mage klassikere, der ikke koster alverden.
Nu er det vintertid, så hvad med lidt forskellige supper. Du kan jo
begynde med et par gode grundsupper og så variere ud fra dem.

Verdens billigste suppe er i øvrigt en gammeldaws kartoffelsuppe:
3 porrer
1 kg kartofler
1-2 løg
lidt bacon i tern
salt og peber samt lidt timian
vand.

Snit porrer og løg. Smid bacon i en gryde og lad dem stege let sprøde.
Smid porrer og løg ved og lad dem klare. Kom de skrællede kartofler ved,
hæld vand ved så det dækker, bring det i kog, skum hvis nødvendigt, smid
timian ved og lade det hele stå og småkoge i 45 minutter.
Tag halvdelen og kartoflerne og det der nu følger med at porrestykker,
smid det i blenderen, blend og hæld tilbage. kog op og server.

Kyllinger kan jo bruges til alverdens ting.
Udover diverse wok-retter så kan man jo eksempelvis lave denne:

1 kylling
Persillerod
Pastinak
Rå rødbede
1 porter
Rosmarin.

Skør persillerod, pastinak og rå rødbede i grove stykker - smid dem i et
ildfast fad. Flæk kyllingen og og bred den ud over rodfrugterne. Giv lidt
salt og peber, hæld porteren over, drys lidt rosmarin på.
Ind i en forvarmet ovn ved 200 grader. Lad stege i 45-50 minutter.
Kog en god kartoffel.
Tag rodfrugterne og væden - i blenderen med det hele, blend og din sauce
er klar.
Parter kyllingen og værsgo'



--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Spang (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Spang


Dato : 19-11-06 16:33


"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> skrev

> Jeg er selv opdraget med en rigtig god madkultur og kommer fra en familie,
> hvor størstedelen af indtægten går til ordentlig, interessant mad.

Smag og behag og opfattelsen af kvalitet er jo noget
forskellig fra hver skribent herinde.

Jeg vil anbefale dig at kigge på de gode, gamle Danske
opskrifter/husmandskost. Her bruger man billige og let
tilgængelige ingredienser/kød i og gider du bruge tid på
at sætte dig ind i de forskellige "genrer", vil du blive
overrasket over hvor varieret og smagfuldt det er.

Det er dog ikke helsekost så du skal nok forberede dig
på problemer med de gamle, hvis det du beskriver som
"god madkultur hjemmefra" er enbetydende med fedtfattig
mad til uhyrlige overpriser i ISO og Magasin

Her er et par forslag du kan starte med (helt basic).:

Ozzo Buco
Hvid Søbekål
Suppe med sprængt oksebryst
Ærtegrød m. flæsketerninger
Boller i selleri
Gule ærter m. flæsk
Skipperlabskovs

osv. osv...du har sikkert fanget ideen

Du kan finde de fleste opskrifter her.:

http://www.webopskrifter.dk/

Spang






Mads Thorning Peders~ (19-11-2006)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 19-11-06 18:55


"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:455f8507$0$4173$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...

> Har gruppen forslag til interessant, billig mad? Gerne retter hvor man

Nu kender jeg den ikke selv (andet end af omtale), men mon ikke "Kogebog for
fattigrøve" kunne være god som inspirationskilde?


--
Mvh Mads
----
Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse



Jens Bruun (20-11-2006)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-11-06 00:32

"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:455f8507$0$4173$ba624c82@nntp02.dk.telia.net


> Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i mellem
> får store leverancer af dette til min fryser ganske gratis Så de
> fleste kyllingeretter kan altså regnes for billige...

Quesadillas med kylling, langtidsstegt kylling, wok-stegt kylling med
varierende, lynstegte grøntsager.

Quesadillas kan uden problemer fryses.

Sving wok'en. Brug grønne grøntsager (sukkerærter, grønne bønner osv.) den
ene dag, gule (babymajs, bønnespirer osv.) en anden dag og røde (rød peber,
chili, rødbede osv.) en tredie dag. En fjerde dag kan du så mikse
grøntsagerne. Her i vinterhalvåret kan du smide ordfrugter af enhver slags i
ovnen. De går alle godt til kylling, og så er de billige, velsmagende og
sunde.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kim Schulz (20-11-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-11-06 21:38

On Mon, 20 Nov 2006 00:32:02 +0100
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> skrev i en
> meddelelse news:455f8507$0$4173$ba624c82@nntp02.dk.telia.net
>
>
> > Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i
> > mellem får store leverancer af dette til min fryser ganske
> > gratis Så de fleste kyllingeretter kan altså regnes for
> > billige...
>
> Quesadillas med kylling, langtidsstegt kylling, wok-stegt kylling med
> varierende, lynstegte grøntsager.
>
> Quesadillas kan uden problemer fryses.
>
> Sving wok'en. Brug grønne grøntsager (sukkerærter, grønne bønner
> osv.) den ene dag, gule (babymajs, bønnespirer osv.) en anden dag og
> røde (rød peber, chili, rødbede osv.) en tredie dag. En fjerde dag
> kan du så mikse grøntsagerne. Her i vinterhalvåret kan du smide
> ordfrugter af enhver slags i ovnen. De går alle godt til kylling, og
> så er de billige, velsmagende og sunde.
>

hvordan laver du Quesadillas ?

--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Kim Schulz (20-11-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-11-06 22:21

On Mon, 20 Nov 2006 21:58:14 +0100
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20061120213803.1f2fc230@laptopia
>
> > hvordan laver du Quesadillas ?
>
> Jeg lynsteger strimler af kyllingefilet i wok'en og stiller til side.
> Derefter lidt olivenolie og smør på panden. Så en tortilla. Godt med
> revet ost (jeg foretrækker cheddar) fordeles på tortilla'en. Ovenpå
> osten fordeles kyllingestykker, røde og grønne jalapeños og salsa
> (jeg bruger en stærk udgave). Så endnu et lag revet ost og en
> tortilla ovenpå hele svineriet. Når tortillaen er sprød og lysebrun
> på pandesiden, vender jeg quesadillaen op på en tallerken, smider
> lidt ny olivenolie og smør på panden, og lader quesadillaen glide ned
> på panden på den anden side. Når denne side også er sprød og
> lysebrun, er quesadillaen klar til servering.
>
> Jeg serverer quesadilla'en, skåret i kvarte, med hjemmelavet
> guacamole, 38% creme fraise fra Øllingegaard og salat. Skal det være
> autentisk, kan man jo drikke mexicansk øl til. Man kan også bare
> drikke noget godt øl til Jeg holder meget af tjekkisk pilsner til
> stærk, mexicansk mad. Vin er imo totalt fy-fy i denne sammenhæng.
>
> Bemærk: Skal den genopvarmes (evt. efter nedfrysning), skal der
> rimeligt meget varme på panden for at få den sprød igen.
>
> Og endnu en bemærkning: Denne ret mætter helt utroligt meget - mere
> end man tror. Beregn max. 3/4 quesadilla pr. person.
>

Ok jeg kender kun de Quesadilla som mine mexikanske venner serverede,
og der var det i noget der lignede en firkantet Masa skal (faktisk
stort set det eneste sted hvor de bruger disse tørre majsmels skaller
ifølge dem). Kan dog se på nettet at de mange steder omtaler din
opskrift som Quesadillas. Det lyder i hvert fald mere lækkert end dem
jeg fik dengang, for jeg er sgu ikke meget til majsmels skaller.


--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste