/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Optøning af 3.5 kg Lammekølle til i aften.~
Fra : Spang


Dato : 05-11-06 08:57

Tror jeg er kommet lidt for sent i gang med optøningen...

Køllen er på 3.5 kg og ligger lige nu i en frostpose på
mit køkkenbord. Den kom ud kl. 8.30.

Når den at tø til kl. 16.00-16.30 ?

Hvis ikke, hvad kan jeg så gøre ? Kan det gøres i
Mikrobølgeovnen, eller måske i et vandbad ? Eller ?

Hjææælp

Spang



 
 
Padre (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 05-11-06 09:03

"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> wrote in message
news:454d9947$0$178$157c6196@dreader1.cybercity.dk...

> Hvis ikke, hvad kan jeg så gøre ? Kan det gøres i
> Mikrobølgeovnen, eller måske i et vandbad ? Eller ?

Jeg ville tage et koldt vandbad, i en plasticpose naturligvis. Ellers ville
jeg lægge den på en skiferbordplade, det er ogspå effektivt.
--

Padre
Inventor of the Plonkificator 3600 wih twin, strontium-enforced,
dweeb-capacitators.



Spang (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Spang


Dato : 05-11-06 09:10


"Padre" <spirito_santo@deadend.yahoo.com> skrev

> Jeg ville tage et koldt vandbad, i en plasticpose naturligvis. Ellers
> ville
> jeg lægge den på en skiferbordplade, det er ogspå effektivt.

DET var hurtigt svar

Bør jeg ligge den i vandbad nu, og så i køleren når/hvis den
bliver optøet før tid ?

Spang



Padre (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 05-11-06 09:28


"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> wrote in message
news:454d9c4e$0$175$157c6196@dreader1.cybercity.dk...

> Bør jeg ligge den i vandbad nu, og så i køleren når/hvis den
> bliver optøet før tid ?

Godt spørgsmål

I et koldt vandbad burde den kunne tø op på 3 timers tid, så jeg ville måske
lægge den i vandbad i et par timer, tage den op, før den var helt optået, og
så lade den ligge på køkkenbordet. Hvis du vil nå at gnide den ind i
krydderier inden stegningen, er det nok bedst at tø den helt op med det
samme, men så vidt, jeg forstår, er det bedre, jo længere tid du kan strække
optøningen over.
--

Padre
Inventor of the Plonkificator 3600 wih twin, strontium-enforced,
dweeb-capacitators.



Vibe (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Vibe


Dato : 05-11-06 09:17

Helt klart vandbad - en steg bliver graabrun og kedelig i mikroovn,
synes jeg...

Og saa bare ind i koeleren med den - men, det tror jeg nu ikke bliver
noedvendigt overhovedet, naar den er saa stor. Medmindre du foerst gaar
i gang med at lave den ved 21-tiden, eller der er 35 grader varmt i dit
hjem :)

Held og lykke!

- Vibe


Inger Pedersen (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 05-11-06 11:40


"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> skrev i en meddelelse
news:454d9947$0$178$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Tror jeg er kommet lidt for sent i gang med optøningen...
>
Jeg ville springe microovn og vandbad over og bare komme den i ovnen nu -
gerne ved 100 - 125 grader og varmluft.
Så kan du senere på eftermiddagen tage stilling til, hvor meget power der
skal på til den tid.

God appetit - det var da NOGET af et lam med en kølle i den størrelse

Hilsen Inger



Jan Bøgh (05-11-2006)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 05-11-06 18:17

Inger Pedersen skrev i 454dbf88$0$49209$14726298@news.sunsite.dk dette:

> God appetit - det var da NOGET af et lam med en kølle i den størrelse

Jeg har lige parteret 2 danske lam - lige fra klitten uden fodring med
kraftfoder. De gav køller på omkring 2,7 kg. Sidste år parterede jeg i
januar og det gav køller på omkring 3,5 kg. Danske lam er noget andet de der
spæde newzealandske fostre
Noget andet er, at der er forskellige måde at skære en kølle på. Lige fra en
stram udskæring, hvor man kun tager den nederste del uden lårknoglen, hvor
man medtager lårknoglen (vel den mest normale) og endeligt, hvor man også
medtager rumpen. Men mon ikke en slagter kan forklare det bedre?

vh
Jan

--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html



Spang (06-11-2006)
Kommentar
Fra : Spang


Dato : 06-11-06 13:06


"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> skrev i

> Hjææælp

TAK for svarene.

Brugte vandbad i vacuum-pose, alt var klart, stegen kom
i ovnen til tiden, troede jeg, men størrelsen tog fusen på mig,
og i stedet for planlagt spisning ved 18-tiden, blev den 19.15 :-|

Men alle 8 var YDERST tilfreds med den saftige, rosa
Lammekølle. Også de 2 mindste på 5 år!

Og ja, det var en temmelig stor kølle, men som i nok har
regnet ud, blev den ikke købt i netto, Aldi eller andre lign.
steder til 100 kr/kg, men af en veninde der købte to halve
"stalddørs-lam" i Januar, og BARE har fået lam nok

Betalte 220 kr for den, inkl. et spise-græskar på små 3. kg.

Ikke et øje er tørt

Spang



Inger Pedersen (07-11-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-11-06 02:45


"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> skrev i en meddelelse

> Og ja, det var en temmelig stor kølle, men som i nok har
> regnet ud, blev den ikke købt i netto, Aldi eller andre lign.
> steder til 100 kr/kg, men af en veninde der købte to halve
> "stalddørs-lam" i Januar, og BARE har fået lam nok

Hvordan kan man dog det? (få lam nok altså)

> Betalte 220 kr for den, inkl. et spise-græskar på små 3. kg.
>
> Ikke et øje er tørt

Forståeligt.

Hilsen Inger



Spang (07-11-2006)
Kommentar
Fra : Spang


Dato : 07-11-06 05:58


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev

> Hvordan kan man dog det? (få lam nok altså)

Ca. 35 kg. lam på 10 måneder, 3.5 kg om måneden.
Kan godt forstå hun har brug for en lamme-pause...

Men mon ikke hun står i stalddøren igen til januar

Spang



Mads Thorning Peders~ (09-11-2006)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 09-11-06 23:16


"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> skrev i en meddelelse
news:45501270$0$181$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>
> "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev
>
>> Hvordan kan man dog det? (få lam nok altså)
>
> Ca. 35 kg. lam på 10 måneder, 3.5 kg om måneden.
> Kan godt forstå hun har brug for en lamme-pause...

Kanske hun er blevet lam i kæben?!!!
Arj, okay den var dårlig


--
Mvh Mads
----
Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste