/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
De sidste tomater
Fra : Old Meower


Dato : 01-11-06 10:57

Hejsa NG.

Et uskyldigt spørgsmål:

Jeg har ca. 10 kg grønne/svagt farvede tomater hængende i drivhuset.
Hvad er den bedste måde at få dem modne på, nu hvor sæsonen er slut ?

Eller skal jeg bide i det sure æble (den grønne tomat og sylte dem?

Jeg ville jo helst hvis de kunne få så meget farve at jeg i det mindste
kunne bruge dem i gryderetter. Jeg er ikke så meget for grønne tomater.

Jeg har hørt forskellige råd: Pak dem i en kasse med avispapir, klip
klaserne af og hæng dem lyst og tørt osv.

Hvad mener i?

/Joakim

 
 
JesperB (01-11-2006)
Kommentar
Fra : JesperB


Dato : 01-11-06 12:07


Old Meower skrev:
> Hejsa NG.
>
> Et uskyldigt spørgsmål:
>
> Jeg har ca. 10 kg grønne/svagt farvede tomater hængende i drivhuset.
> Hvad er den bedste måde at få dem modne på, nu hvor sæsonen er slut ?
>
> Eller skal jeg bide i det sure æble (den grønne tomat og sylte dem?
>
> Jeg ville jo helst hvis de kunne få så meget farve at jeg i det mindste
> kunne bruge dem i gryderetter. Jeg er ikke så meget for grønne tomater.
>
> Jeg har hørt forskellige råd: Pak dem i en kasse med avispapir, klip
> klaserne af og hæng dem lyst og tørt osv.
>
> Hvad mener i?
>
> /Joakim

Hej Joakim,

De skal opbevares tørt, køligt (men ikke koldt) og ikke i lag.
Jeg plejer at lægge dem ind i en foldet avis i et skab, pulterrum
eller lignende.
De bliver røde i løbet af 7-14 dage, men du kan allerede se forskel
efter et døgns tid.

Mvh.

Jesper


Aase Worm (01-11-2006)
Kommentar
Fra : Aase Worm


Dato : 01-11-06 12:07


> Hvad mener i?

Jeg mener som udgangspunkt, at der er grænser for hvor meget man skal gøre
ud af at få de sidste tomater til at blive røde - de kommmer alligevel
aldrig til at smage som sommer-tomaterne.

Læg dem i en skål i almindelig stuetemperatur, så vil de fleste blive røde i
løbet af dage/uger. Jeg stiller mine i en vinduskarm og bilder mig selv ind,
at lyset er med til at modne dem. Dette er helt i modsætning til dem, der
pakker tomaterne ind i avispapir. Hvis nogle af tomaterne begynder at rådne,
skal de naturligvis kasseres.
Men som nævnt, de kommer ikke til at smage af ret meget.
Hilsen
Aase



Jan Vestergaard (01-11-2006)
Kommentar
Fra : Jan Vestergaard


Dato : 01-11-06 14:27

Old Meower skrev følgende i et indlæg på Usenet:
> Jeg har hørt forskellige råd: Pak dem i en kasse med
> avispapir, klip klaserne af og hæng dem lyst og tørt osv.
> Hvad mener i?

Lidt meget at gøre ud af - de skal nok blive røde uanset hvordan
de opbevares.

Men læg dem i et lag i store flade kasser - og det er for så vidt
ligegyldigt om de står lyst eller mørkt - de bliver røde
alligevel

Vi fyldte vidueskarmen og en kasse, der blev sat lidt væk - de
modner stort set i samme tempo.

Jan

--
Med venlig hilsen Jan Vestergaard
Web: www.jve.dk - email kan sendes via hjemmesiden
- men indlæg på Usenet bør normalt besvares i gruppen


Per A. Hansen (01-11-2006)
Kommentar
Fra : Per A. Hansen


Dato : 01-11-06 17:44


"Old Meower" <meow@nntp.dk> skrev i en meddelelse
news:45486f56$0$14037$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa NG.
>
> Et uskyldigt spørgsmål:
>
> Jeg har ca. 10 kg grønne/svagt farvede tomater hængende i drivhuset. Hvad
> er den bedste måde at få dem modne på, nu hvor sæsonen er slut ?
>
> Eller skal jeg bide i det sure æble (den grønne tomat og sylte dem?
>
> Jeg ville jo helst hvis de kunne få så meget farve at jeg i det mindste
> kunne bruge dem i gryderetter. Jeg er ikke så meget for grønne tomater.

Pak her tomat ind i et stykke avispapir og gem dem tilside.
Frugten udskiller et modningshormon - ethylen - som avispapiret
holder på. Efter nogen tids forløb er de blevet røde, men den gode
aroma får sde ikke.
Grønne tomater kan skam godt anvendes som tomatbøf.


--

Med venlig hilsen
Per A. Hansen




Preben Riis Sørensen (01-11-2006)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 01-11-06 20:27


"Per A. Hansen" <xper.hansen@get2net.dk> skrev
> Grønne tomater kan skam godt anvendes som tomatbøf.
>

Og som vaniliesyltede.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk




Old Meower (01-11-2006)
Kommentar
Fra : Old Meower


Dato : 01-11-06 22:30

Per A. Hansen skrev:
>
> Pak her tomat ind i et stykke avispapir og gem dem tilside.
> Frugten udskiller et modningshormon - ethylen - som avispapiret
> holder på. Efter nogen tids forløb er de blevet røde, men den gode
> aroma får sde ikke.
> Grønne tomater kan skam godt anvendes som tomatbøf.
>

Hejsa.

Tak for svarene

Jeg har lagt dem allesammen i kasser (et lag), med en avis over. De står
køligt (10-12 grader), så ser vi hvad der sker.

Naturligvis får de ikke den herlige smag af modne sommertomater (som man
nok har vænnet sig til), men hvis de bare bliver så røde, at de kan gøre
gavn som fyld i en gullasch er jeg glad.

I mit næste liv tror jeg jeg vil være millionær, og det halve år bo på
den nordlige halvkugle, og resten af tiden på den sydlige. Så kan man
kontinuert leve i forår og sommer

Jeg bliver altid lidt depri når alting i haven går til, og haven gøres
klar til vinter ;-(

/Joakim

Carsten Keller (02-11-2006)
Kommentar
Fra : Carsten Keller


Dato : 02-11-06 08:07

"Old Meower" <meow@nntp.dk> wrote in message
news:454911e7$0$13937$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> I mit næste liv tror jeg jeg vil være millionær, og det halve år bo på den
> nordlige halvkugle, og resten af tiden på den sydlige. Så kan man
> kontinuert leve i forår og sommer

Så kan du også bare tage tomatplanterne med dig frem og tilbage, så de
sidste tomater på planten kan nå at solmodne

Keller


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste