/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Torskefilet i mikroen
Fra : Anders P.


Dato : 11-07-06 20:33

Nu er kartoflerne sat over, men jeg kan ikke finde min opskrift -
hvorlænge sådan cirka skal 150g fersk torskefilet have i mikroen?
(Max-effekt 700W)

Anders - der håber på et hurtigt svar

 
 
Emil (11-07-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 11-07-06 20:43

Anders P. wrote:

>Nu er kartoflerne sat over, men jeg kan ikke finde min opskrift -
>hvorlænge sådan cirka skal 150g fersk torskefilet have i mikroen?
>(Max-effekt 700W)

Fisk skal kun opvarmes til 65 grader C., så 60 sekunder vil være
passende, hvorefter de indpakkes i staniol, og hviler i 5-10 min.


m.v.h. Emil

Anders P. (11-07-2006)
Kommentar
Fra : Anders P.


Dato : 11-07-06 21:00

Emil skrev:
> Anders P. wrote:
>
>> Nu er kartoflerne sat over, men jeg kan ikke finde min opskrift -
>> hvorlænge sådan cirka skal 150g fersk torskefilet have i mikroen?
>> (Max-effekt 700W)
>
> Fisk skal kun opvarmes til 65 grader C., så 60 sekunder vil være
> passende, hvorefter de indpakkes i staniol, og hviler i 5-10 min.
>
>
> m.v.h. Emil

Nu lykkedes det at finde manualen til ovnen i stedet - den siger 7
minutter plus hviletid for 450 gram - mon Moulinex måtte lukke fordi de
skamkogte maden?

Emil (11-07-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 11-07-06 21:13

Anders P. wrote:

>Nu lykkedes det at finde manualen til ovnen i stedet - den siger 7
>minutter plus hviletid for 450 gram - mon Moulinex måtte lukke fordi de
>skamkogte maden?

Næppe. Det er normalt at skamkoge fisk, og de fleste tror at det
bliver godt, fordi deres mødre altid har serveret fisk på den
måde.

I virkeligheden koagulerer fiskeproteinerne ved lidt over 49
grader C., hvilket giver en meget blød konsistens, som nogle
finder 'blevret'.

En blød og velsmagende mellemvej er de 65 grader.
Koges fiskekødet, bliver det hårdt og sejt.

Det kan siges kort: Behandel fiskekød, som om det var mørt
oksekød.


m.v.h. Emil

Poul-Erik Andreasen (14-07-2006)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 14-07-06 01:35

Anders P. wrote:
> Emil skrev:
>> Anders P. wrote:
>>
>>> Nu er kartoflerne sat over, men jeg kan ikke finde min opskrift -
>>> hvorlænge sådan cirka skal 150g fersk torskefilet have i mikroen?
>>> (Max-effekt 700W)
>>
>> Fisk skal kun opvarmes til 65 grader C., så 60 sekunder vil være
>> passende, hvorefter de indpakkes i staniol, og hviler i 5-10 min.
>>
>>
>> m.v.h. Emil
>
> Nu lykkedes det at finde manualen til ovnen i stedet - den siger 7
> minutter plus hviletid for 450 gram - mon Moulinex måtte lukke fordi de
> skamkogte maden?

Første gang jeg lavede fisk i microen fulgte jeg manualen, og endte op
med 2 stykker viskelæder på under 1/4 størrelse af de oprindelige
fileter . Så 60 sekunder lyder meget rigtigt.

PEA

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste