/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stikkelsbærgelè
Fra : Margit


Dato : 27-06-06 12:52

Jeg er i gang med at koge stikkelsbærsaft til gelè.
Kan jeg evt lave gelè af halvdelen af saften nu og
så fryse og senere lave resten (mangler glas). Vèd
ikke om det der stivelsesstof i bærrene ødelægges
ved frysning. Vèd I det?

Mvh Margit



 
 
Inger Pedersen (27-06-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 27-06-06 13:04


"Margit" <has@has.dk> skrev i en meddelelse
news:44a11bea$0$12627$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg er i gang med at koge stikkelsbærsaft til gelè.
> Kan jeg evt lave gelè af halvdelen af saften nu og
> så fryse og senere lave resten (mangler glas). Vèd
> ikke om det der stivelsesstof i bærrene ødelægges
> ved frysning. Vèd I det?

Jeg er ikke klar over, om det helt ødelægges, men det forringes i hvert
fald.
Var det en ide at tage de fine rødvinsglas i brug? Dem der alligevel først
skal bruges til jul
Min erfaring siger, at når først bær og saft er havnet i fryseren, varer det
meget længe, før lysten til syltning dukker op - det er ligesom noget, der
hører sæsonen til.

Hilsen Inger



Margit (27-06-2006)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 27-06-06 13:53




> Jeg er ikke klar over, om det helt ødelægges, men det forringes i hvert
> fald.
> Var det en ide at tage de fine rødvinsglas i brug? Dem der alligevel først
> skal bruges til jul
> Min erfaring siger, at når først bær og saft er havnet i fryseren, varer
> det meget længe, før lysten til syltning dukker op - det er ligesom noget,
> der hører sæsonen til.
>
> Hilsen Inger
>
Den mulighed vil jeg lige overveje
Vil i hvert fald være helt sikker på, det kan stivne.
Har i forvejen 10 glas stående, som blev kogt af
for modne bær sidste år.

Hilsen Margit



Emil (27-06-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 27-06-06 17:47

Margit wrote:

>Har i forvejen 10 glas stående, som blev kogt af
>for modne bær sidste år.

Jeg kunne finde på, at tørre disse ind, så konsistensen passer (i
ovn ved 50-65 grader C). Det må give en meget intens smag.

I "Den grønne Syltebog" står der, at der skal bruges Gul Melatin
til frossen og/eller moden frugt.
Det tyder på, at pektinen ødelægges under frysning.

Så kog dem forsigtigt op igen, og tilsæt Gul Melatin.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste