/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Posefylder
Fra : YJ


Dato : 04-05-06 09:52

Jeg tænker på hvordan en posefylder egentligt fungerer.

Hvis man tænker på de poser man ser med risengrød, gule ærter eller marcipan
i må man formode de har en pose, som de klipser enden til.

Derefter fylder de den op, men hvordan pokker får de lukket den sidste klips
uden at noget ryger ud af enden og alligevel fyldt så meget i at den er
spændt?

Hvordan virker den slags maskiner og er poserne i lange baner eller
enkeltstående poser?

/YJ



 
 
Max (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 04-05-06 10:04

Hej

> Hvordan virker den slags maskiner og er poserne i lange baner eller
> enkeltstående poser?

Posen er et langt rør, man sætter så to clips på hver gang og klipper
imellem, så den ene clips er slut på en pølse og den anden er start
på en pølse.

Mvh Max



Martin Larsen (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 04-05-06 10:44

Max fortalte:

> Hej
>
>> Hvordan virker den slags maskiner og er poserne i lange baner eller
>> enkeltstående poser?
>
> Posen er et langt rør, man sætter så to clips på hver gang og klipper
> imellem, så den ene clips er slut på en pølse og den anden er start
> på en pølse.

Og du antager at røret er født med fyld

Mvh
Martin
--
Det går den vej hønsene skraber


Boerge Rahbech Jense~ (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Boerge Rahbech Jense~


Dato : 04-05-06 11:17


"Martin Larsen" <mlarsen@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4459ccd5$0$15782$14726298@news.sunsite.dk...
> Max fortalte:
>
>> Posen er et langt rør, man sætter så to clips på hver gang og klipper
>> imellem, så den ene clips er slut på en pølse og den anden er start
>> på en pølse.
>
> Og du antager at røret er født med fyld

Det kan jeg nu ikke se. Den ene ende kan godt være start på en pølse, som
først bliver fyldt et øjeblik senere.



--
Med venlig hilsen
Børge



Martin Larsen (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 04-05-06 12:26

Boerge Rahbech Jensen fortalte:

> "Martin Larsen" <mlarsen@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:4459ccd5$0$15782$14726298@news.sunsite.dk...
>> Max fortalte:
>>
>>> Posen er et langt rør, man sætter så to clips på hver gang og
>>> klipper imellem, så den ene clips er slut på en pølse og den anden
>>> er start på en pølse.
>>
>> Og du antager at røret er født med fyld
>
> Det kan jeg nu ikke se. Den ene ende kan godt være start på en pølse,
> som først bliver fyldt et øjeblik senere.

Jeg forestiller mig at spørgeren er interesseret i en nøjagtig
beskrivelse af processen og ikke så meget plidder pladder

Mvh
Martin
--
Melius frangi quam flecti


Boerge Rahbech Jense~ (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Boerge Rahbech Jense~


Dato : 04-05-06 13:04


"Martin Larsen" <mlarsen@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4459e4b9$0$15784$14726298@news.sunsite.dk...

> Jeg forestiller mig at spørgeren er interesseret i en nøjagtig beskrivelse
> af processen og ikke så meget plidder pladder

Når jeg har set film af processen på tv, har det været noget i retning af,
at en maskine lukkede den ene ende og skar den af "pølsen". Øjeblikket efter
blev "posen", der var lukket i den ene ende, pustet op med trykluft, og
fyldt med det, den nu skulle indeholde. Derefter blev den lukket i den anden
ende.

En anden mulighed er, at den ønskede mængde af det, posen nu skal indeholde,
presses ind i "pølsen", hvorefter de omtalte clips sættes på "pølsen" et
sted, hvor den lige præcis ikke klemmer det, der er presset ind i "pølsen".

--
Med venlig hilsen
Børge



Martin Larsen (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 04-05-06 13:52

Boerge Rahbech Jensen fortalte:

> "Martin Larsen" <mlarsen@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:4459e4b9$0$15784$14726298@news.sunsite.dk...
>
>> Jeg forestiller mig at spørgeren er interesseret i en nøjagtig
>> beskrivelse af processen og ikke så meget plidder pladder

> En anden mulighed er, at den ønskede mængde af det, posen nu skal
> indeholde, presses ind i "pølsen", hvorefter de omtalte clips sættes
> på "pølsen" et sted, hvor den lige præcis ikke klemmer det, der er
> presset ind i "pølsen".

Spørgsmålet er ikke hvorledes det kunne tænkes at foregå, men hvorledes
det rent faktisk sker fx hos Odense Marcipan. Særlig løsningen af
"kontinuitetsproblemet" er interessant.

Mvh
Martin
--
Havde vi livet, behøvede vi ikke kunsten


Max (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 04-05-06 14:34

Hej Martin

> Spørgsmålet er ikke hvorledes det kunne tænkes at foregå, men
> hvorledes det rent faktisk sker fx hos Odense Marcipan. Særlig
> løsningen af "kontinuitetsproblemet" er interessant.

Ring til Odense Marcipan og spørg om du ikke må komme og
kikke på hvordan det sker, det sker ofte at firmaer lader en
komme og kikke hvis man udtrykker interesse.

Mvh Max



J. Nielsen (04-05-2006)
Kommentar
Fra : J. Nielsen


Dato : 04-05-06 16:41

On Thu, 4 May 2006 14:52:00 +0200, "Martin Larsen"
<mlarsen@post7.tele.dk> wrote:

>Spørgsmålet er ikke hvorledes det kunne tænkes at foregå, men hvorledes
>det rent faktisk sker fx hos Odense Marcipan. Særlig løsningen af
>"kontinuitetsproblemet" er interessant.

Uden at have set processen vil jeg gætte på at man snor "røret" før
det clipses - på samme måde som når man fremstiller pølser.
--

-JN-

Max (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 04-05-06 12:28

Hej Martin

> Og du antager at røret er født med fyld

Hvad er det du ikke forstår ?

Mvh Max



YJ (04-05-2006)
Kommentar
Fra : YJ


Dato : 04-05-06 12:00


"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:4459c381$0$2094$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> > Hvordan virker den slags maskiner og er poserne i lange baner eller
> > enkeltstående poser?
>
> Posen er et langt rør, man sætter så to clips på hver gang og klipper
> imellem, så den ene clips er slut på en pølse og den anden er start
> på en pølse.


Den ide har jeg også tænkt på, da den vil give det absolut optimale pres
inden i posen så den bliver fyldt ud.

Men hvordan hænger det sammen med at der aldrig er snask i hver ende af
pølsen på ydersiden af klipsen?

YJ



Max (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 04-05-06 12:26

Hej YJ

> Men hvordan hænger det sammen med at der aldrig er snask i hver ende
> af pølsen på ydersiden af klipsen?

Jeg kunne forestille mig at man lige spulede
begge ender inden pakningen.

Mvh Max



Ivar (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Ivar


Dato : 04-05-06 19:59

YJ skrev:

> Hvis man tænker på de poser man ser med risengrød, gule ærter eller marcipan
> i må man formode de har en pose, som de klipser enden til.

Principielt på samme måde som man laver medisterpølser.

De simple maskiner har et rør, hvorpå der er trukket en lang
"pose-slange". Man starter med at trække lidt slange ude og lukke
enden.
Massen fyldes så ind i rørets anden ende. I den ende hvor den fyldte
slange kommer ud, sidder der en dobbelt clipsemaskine med en kniv
imellem. Først klemmes slangen sammen, derefter bankes der to
clips på og til sidst skæres der over. Den ene pose lukkes altså
samtidigt med at der begyndes på den næste. Det hele tager en brøkdel
af et sekund. Det er grundlæggende den samme måde at traditionelle
appelsin-net fyldes.

I sted for at bruge en færdig pose-slanger, kan man løbende lave den.
Man har så plastfolie på en rulle. Man folder plasten omkring
røret og laver en svejsesøm på langs. Fyldningen er som beskrevet
ovenfor, eller røret står lodret og produkterne falder ned igennem
det. Den dobbelte clipsmaskine kan være erstattet af to svejse-kæber
med
en kniv imellem. Den type maskiner bruges til utroligt mange typer
varer. Slik, chips, frosne grønsager og en mængde andre ting.
Det er let at genkende den type poser, da de har en langsgående
svejsesøm, typisk på bagsiden.


Ivar Magnusson

--
Træt af Outlook Express?
MesNews: http://home20.inet.tele.dk/did/MesNews/



MRN (04-05-2006)
Kommentar
Fra : MRN


Dato : 04-05-06 21:46

> De simple maskiner har et rør, hvorpå der er trukket en lang
> "pose-slange". Man starter med at trække lidt slange ude og lukke enden.
> Massen fyldes så ind i rørets anden ende. I den ende hvor den fyldte
> slange kommer ud, sidder der en dobbelt clipsemaskine med en kniv
> imellem. Først klemmes slangen sammen, derefter bankes der to
> clips på og til sidst skæres der over. Den ene pose lukkes altså
> samtidigt med at der begyndes på den næste. Det hele tager en brøkdel
> af et sekund. Det er grundlæggende den samme måde at traditionelle
> appelsin-net fyldes.
>
> I sted for at bruge en færdig pose-slanger, kan man løbende lave den.
> Man har så plastfolie på en rulle. Man folder plasten omkring
> røret og laver en svejsesøm på langs. Fyldningen er som beskrevet
> ovenfor, eller røret står lodret og produkterne falder ned igennem
> det. Den dobbelte clipsmaskine kan være erstattet af to svejse-kæber med
> en kniv imellem. Den type maskiner bruges til utroligt mange typer
> varer. Slik, chips, frosne grønsager og en mængde andre ting.
> Det er let at genkende den type poser, da de har en langsgående
> svejsesøm, typisk på bagsiden.

Rigtig god beskrivelse!
Jeg arbejder selv på et mejeri, hvor vi laver "oste-pølser". Det foregår
stortset som beskrevet ovenfor, med en lille ekstra finesse: For enden af
røret hvor produktet (osten) er inden i, sidder der en "klods" der har den
diameter som den færdige pølse skal have. Uden på den kører den
sammensvejsede folie, og uden på de to ting, sidder der en "bremse". Det er
en dims, der med en gummislange og noget lufttryk, presser folien ind imod
den klods jeg omtalte før. Dette gør at osten skal bruge lidt mere energi på
at presse folien frem, og dermed bliver pølsen mere "spændstig".

Der er en rigtig god video af det her:
http://www.polyclip.com/w3afls/_PDBVideos/FCA3430-FCA3430-18_engl.wmv

Polyclip laver rigtig mange af den slags "Pølsemaskiner". Incl. vores...
www.polyclip.com

Mvh
MRN



Martin Larsen (04-05-2006)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 04-05-06 22:15

MRN fortalte:

> Der er en rigtig god video af det her:
> http://www.polyclip.com/w3afls/_PDBVideos/FCA3430-FCA3430-18_engl.wmv
>
> Polyclip laver rigtig mange af den slags "Pølsemaskiner". Incl.
> vores... www.polyclip.com

God video. Der beskrives to metoder til at komme skind på. Den
traditionelle hvor skindet puffes sammen på pølserøret, og så den
kontinuerte metode hvor skindet svejses sammen samtid med at pølserne
laves.

Mvh
Martin
--
Højere skat på småfolks brændevin vil omvende dem til socialismen


YJ (05-05-2006)
Kommentar
Fra : YJ


Dato : 05-05-06 10:26

> Der er en rigtig god video af det her:
> http://www.polyclip.com/w3afls/_PDBVideos/FCA3430-FCA3430-18_engl.wmv


Super fed video!


> Polyclip laver rigtig mange af den slags "Pølsemaskiner". Incl. vores...
> www.polyclip.com

Jo, man kan også få dem brugt på diverse sider i DK, men de koster omkring
745.000 pr stk, så det er lige i overkanten.

Jeg havde egentligt planlagt at lave maskinen selv og leve med nogle
manuelle rutiner, men jeg tvivler nu meget på at det kan lade sig gøre...

Tak for svarene.

/YJ



Q (06-05-2006)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 06-05-06 17:50


"YJ" <sdf@dsf.sdf> skrev i en meddelelse
news:445b19fc$0$15789$14726298@news.sunsite.dk...

> Jo, man kan også få dem brugt på diverse sider i DK, men de koster omkring
> 745.000 pr stk, så det er lige i overkanten.

Kommer vel an på hvad man skal bruge den til ..
Hvis du skal producere 10 tons pølser i døgnet burde det være muligt at
forrente sådan en maskine på fornuftig vis..

> Jeg havde egentligt planlagt at lave maskinen selv og leve med nogle
> manuelle rutiner, men jeg tvivler nu meget på at det kan lade sig gøre...

Til proff. eller privat brug?... Jeg kunne forestille mig at du kan købe
crimper-delen i løs vægt, evt. i form af en tang - måske www.hwl.dk Denne
kunne evt. drives med en luftcylinder for at spare lidt på
personbelastningerne, men husk lige maskindirektiv omkring afskærmning,
nødstop osv. hvis den skal bruges andre steder end hjemme i det private
køkken..

Hos HWL burde du også kunne finde et pølsehorn ( tror jeg det hedder) til at
mont. på kødhakkeren, så du bare monterer et skind og ellers fylder op..

/p



YJ (06-05-2006)
Kommentar
Fra : YJ


Dato : 06-05-06 19:25

> Til proff. eller privat brug?... Jeg kunne forestille mig at du kan købe
> crimper-delen i løs vægt, evt. i form af en tang - måske www.hwl.dk

Kender ikke HWL men kan da sende dem en mail.

Har ikke tænkt på at man vel kan få crimper i løs vægt. Det er jo den del
der er mit store problem!

> Hos HWL burde du også kunne finde et pølsehorn ( tror jeg det hedder) til
at
> mont. på kødhakkeren, så du bare monterer et skind og ellers fylder op..

Mundingen på min kødhakker er 130 mm, så jeg tror jeg skal ud i noget
specialfremstilling...

Tak for svaret

YJ



Q (07-05-2006)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 07-05-06 10:06


"YJ" <sdf@dsf.sdf> skrev i en meddelelse
news:445cea1e$0$15787$14726298@news.sunsite.dk...
> > Til proff. eller privat brug?... Jeg kunne forestille mig at du kan købe
> > crimper-delen i løs vægt, evt. i form af en tang - måske www.hwl.dk
>
> Kender ikke HWL men kan da sende dem en mail.
>
> Har ikke tænkt på at man vel kan få crimper i løs vægt. Det er jo den del
> der er mit store problem!

Den findes her
http://www.hwl.dk/Default.aspx?ID=244&M=Shop&PID=176&ProductID=832030
Men det er vist ikke bare en tang

Måske disse folk kan hjælpe dig? http://www.nemco.dk/produkter/poly.php

> Mundingen på min kødhakker er 130 mm, så jeg tror jeg skal ud i noget
> specialfremstilling...

Her er *måske* noget:
http://www.hwl.dk/Produkter/SLAGTERARTIKLER/Pølserør-3.aspx
Hvis det da ellers er pølser du vil lave..
Du bør nok også lige overveje om det du vil lave kan holde til den mekaniske
behandling det vil få i en kødhakker

/p



YJ (07-05-2006)
Kommentar
Fra : YJ


Dato : 07-05-06 12:29


"Q" <Q@Q.Q> wrote in message
news:445db861$0$60785$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>
> "YJ" <sdf@dsf.sdf> skrev i en meddelelse
> news:445cea1e$0$15787$14726298@news.sunsite.dk...
> > > Til proff. eller privat brug?... Jeg kunne forestille mig at du kan
købe
> > > crimper-delen i løs vægt, evt. i form af en tang - måske www.hwl.dk
> >
> > Kender ikke HWL men kan da sende dem en mail.
> >
> > Har ikke tænkt på at man vel kan få crimper i løs vægt. Det er jo den
del
> > der er mit store problem!
>
> Den findes her
> http://www.hwl.dk/Default.aspx?ID=244&M=Shop&PID=176&ProductID=832030
> Men det er vist ikke bare en tang

Fedt! 12.000 er jo en noget bedre pris!


> Måske disse folk kan hjælpe dig? http://www.nemco.dk/produkter/poly.php

Oh ja - De får også lige en mail.


Mange tka for de meget gode svar!

YJ



Q (06-05-2006)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 06-05-06 17:55


"MRN" <haha@hvadtrorduselv.dk> skrev i en meddelelse
news:445a680f$0$890$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...

> Jeg arbejder selv på et mejeri, hvor vi laver "oste-pølser".

Rødkærsbro?

/p



MRN (08-05-2006)
Kommentar
Fra : MRN


Dato : 08-05-06 20:08

> Rødkærsbro?

Jep:)



Q (08-05-2006)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 08-05-06 20:53


"MRN" <haha@hvadtrorduselv.dk> skrev i en meddelelse
news:mn.44f37d650b6ab229.54311@hvadtrorduselv.dk...
> > Rødkærsbro?
>
> Jep:)

Er selv noget længere nord på, men med samme rygmærke som dig...

/p



MRN (08-05-2006)
Kommentar
Fra : MRN


Dato : 08-05-06 21:03

> Er selv noget længere nord på, men med samme rygmærke som dig...

Det er vel brystmærke;)



Q (06-05-2006)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 06-05-06 11:41


"YJ" <sdf@dsf.sdf> skrev i en meddelelse
news:4459c072$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg tænker på hvordan en posefylder egentligt fungerer.
>
> Hvis man tænker på de poser man ser med risengrød, gule ærter eller
marcipan
> i må man formode de har en pose, som de klipser enden til.
>
> Derefter fylder de den op, men hvordan pokker får de lukket den sidste
klips
> uden at noget ryger ud af enden og alligevel fyldt så meget i at den er
> spændt?
>
> Hvordan virker den slags maskiner og er poserne i lange baner eller
> enkeltstående poser?

Flowpak:

Der findes en glimrende animation her:
http://www.synchropack.com/eng/flowpack6series.html

Den metode benyttes f.eks til ost, slik, chips mv. ( nogle ting pakkes dog
lodret, så tingene kan falde ned i posen ).. Kan evt. bruges med Vacuum

En variant over temaet er Tetra-brikkerne som du kender fra f.eks kakaomælk
og juice.. her står maskinen lodret

Dybtræk: F.eks pålægspakker

En kraftig folie varmes op og suges ned i en form og køles, så der dannes en
slags bæger.. produktet fyldes i og der svejses en folie ovenpå som låg

/peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste