/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lille tip til hasselback-kartofler
Fra : Claes


Dato : 22-05-06 17:06

Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt at
lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.
Pindende kan man så styre med tommelfingeren på den ene side og
lille/ringefingeren på anden side.

Resten af fingrene holder kartoflen fast.

--
Claes

 
 
Ukendt (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 22-05-06 18:28


"> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt
at
> lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.
> Pindende kan man så styre med tommelfingeren på den ene side og
> lille/ringefingeren på anden side.
>
> Resten af fingrene holder kartoflen fast.
>

Jeg plejer at lægge et lille spækbræt på hver side af kartofler, de ruller
heller ingen steder, og jeg trykker bare kniven lige ned til den rammer
spækbrætterne, så er kartoflerne skåret perfekt igennem

L



Daniel W Johansen (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 22-05-06 19:06

En grydeske af træ gør tricket også.

Claes skrev:
> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt at
> lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.
> Pindende kan man så styre med tommelfingeren på den ene side og
> lille/ringefingeren på anden side.
>
> Resten af fingrene holder kartoflen fast.
>

Ralph (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 22-05-06 19:14

"Claes" <claes@trap.dir.dk> skrev i en meddelelse
news:4471e192$0$60786$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt
> at

Jeg har et spækbrædt med kødsaftrille der ender i et lille opsamlingshul på
størrelse med en spiseske, DER bliver mine hasselback skåret.

--
Ralph



Ole Laursen (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Ole Laursen


Dato : 22-05-06 19:16

Claes <claes@trap.dir.dk> writes:

> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt at
> lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.
> Pindende kan man så styre med tommelfingeren på den ene side og
> lille/ringefingeren på anden side.

Jeg købte et hasselbackkartoffeltræskærebræt i Salling til min
storesøster her til jul. Det er et lille skærebræt med en udhulet
fordybning som man lægger kartoflen i. Så slipper man for at skære i
grydeskeer, mv. Efter hvad min storesøster siger, virker den fint.

--
Ole Laursen
http://www.cs.aau.dk/~olau/

Ole Laursen (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Ole Laursen


Dato : 22-05-06 19:20

Ole Laursen <olau@cs.aau.dk> writes:

> Jeg købte et hasselbackkartoffeltræskærebræt i Salling til min
> storesøster her til jul. Det er et lille skærebræt med en udhulet
> fordybning som man lægger kartoflen i. Så slipper man for at skære i
> grydeskeer, mv. Efter hvad min storesøster siger, virker den fint.

Jeg skulle måske tilføje at brættet ikke kostede alverden (20-30 kr.
som jeg husker det). Det kan sikkert også nemt udformes af en træklods
hvis man har det rigtige værktøj. Jeg har glemt hvordan det var vi
gjorde i sløjd.

--
Ole Laursen
http://www.cs.aau.dk/~olau/

Trine Kornum Christi~ (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 22-05-06 19:28

Claes <claes@trap.dir.dk> writes:

> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt at
> lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.
> Pindende kan man så styre med tommelfingeren på den ene side og
> lille/ringefingeren på anden side.

Jeg har altid brugt en ganske almindelig kødnål.

/Trine

--
Hyggelig butik med spændende ting, kurve, julesager og meget mere
Kom og besøg os, tag madpakken med og gå en tur i skoven

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Emil (22-05-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 22-05-06 20:06

Trine wrote:

>Claes writes:
>> Da jeg skulle lave hasselbackkartofler i weekenden, fandt jeg det bekvemt at
>> lægge kartoflerne på skærebrædtet med firkantet spisepind på hver side.

>Jeg har altid brugt en ganske almindelig kødnål.

Det lyder smart; altså bortset fra hensynet til kniven.
Måske vil en grill-pind af træ være bedre.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408942
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste