/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvor lang tid holder hjemmelavet mayonaise~
Fra : 3140 Bjørgheim


Dato : 09-05-06 18:41

Min kære familie har en forkærlighed for forskellige hjemmelavede mayoer.
Hvor lang tid kan sådan en sammenblanding holde sig, når der ikke er
tilsætningsstoffer i?

--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'



 
 
Kent Oldhøj (09-05-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 09-05-06 22:26

"3140 Bjørgheim" <pialykke@SLETget2net.dk> wrote in
news:4460d421$0$944$edfadb0f@dread14.news.tele.dk:

> Min kære familie har en forkærlighed for forskellige hjemmelavede
> mayoer. Hvor lang tid kan sådan en sammenblanding holde sig, når der
> ikke er tilsætningsstoffer i?

4-5 dage i køleskabet.


Emil (09-05-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 09-05-06 23:03

Bjørgheim wrote:

>Min kære familie har en forkærlighed for forskellige hjemmelavede mayoer.
>Hvor lang tid kan sådan en sammenblanding holde sig, når der ikke er
>tilsætningsstoffer i?

Det afhænger af mange ting.
Men her er der en lille griner:
<http://ekstrabladet.dk/forbrug/forbrug/article195673.ece>


m.v.h. Emil

The MIp (10-05-2006)
Kommentar
Fra : The MIp


Dato : 10-05-06 08:06


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> wrote in message
news:r742625dcs630ib2va5r1vt93sotbsjcfs@4ax.com...
> Bjørgheim wrote:
>
>>Min kære familie har en forkærlighed for forskellige hjemmelavede mayoer.
>>Hvor lang tid kan sådan en sammenblanding holde sig, når der ikke er
>>tilsætningsstoffer i?
>
> Det afhænger af mange ting.
> Men her er der en lille griner:
> <http://ekstrabladet.dk/forbrug/forbrug/article195673.ece>
>
>
> m.v.h. Emil

Ja, virkelig den authoritative :) og af netop alt Mayonnaise Uendeligt
hvorimod Eddike: 42 måneder (ikke noget med 1½ eller 2 år, nej 42 mdr :)

- the_mip



Max (10-05-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-05-06 08:34

Hej Emil

> Men her er der en lille griner:
> <http://ekstrabladet.dk/forbrug/forbrug/article195673.ece>

Ja, morsom, men ikke noget der virker gennemført og seriøst.

Mvh Max



Ukendt (10-05-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 10-05-06 18:42

Max wrote:
> Hej Emil
>
>> Men her er der en lille griner:
>> <http://ekstrabladet.dk/forbrug/forbrug/article195673.ece>
>
i artiklen står der at kødet skal fryses i uåbnet emballage, i "gamle" dage
sagde man at man ALTID skulle pakke om for at få luften ud. Er det den
beskyttende atmosfære der gør forskellen, og har alle pakker den?

Mange hilsner
Charlotte



Emil (10-05-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 10-05-06 20:27

Charlotte skrev

>>> Men her er der en lille griner:
>>> <http://ekstrabladet.dk/forbrug/forbrug/article195673.ece>

>i artiklen står der at kødet skal fryses i uåbnet emballage, i "gamle" dage
>sagde man at man ALTID skulle pakke om for at få luften ud. Er det den
>beskyttende atmosfære der gør forskellen, og har alle pakker den?


I 'gamle dage' var det klogt at følge extrabladets anvisninger.
Handler man ved 'en rigtig slagter', hvor man selv kan anvise
hvordan man ønsker kødet udskåret, og hvad man vil have hakket,
så er anvisningerne ikke helt ude i skoven.

I dag bruger man i de fleste supermarkeder 'beskyttende
atmosfære', som nedsætter bakterievæksten drastisk.
Nu har jeg ikke lige en pakke hakket kød, som jeg kan se
holdbahedsanvisningerne på. Men det nok mere end én dag i
køleskabet.

Vil man nedfryse hakket kød i den indpakning, så bør man i stedet
ompakke til en kraftig plastpose, hvor kødet trykkes fladt
(hurtigere indfrysning og senere optøning), og luften presses
helt ud før lukningen af posen (jeg bruger en støvsuger).
Hvis der er luft i posen, vil væden i kødet fordampe (udtørring)
og danne iskrystaller. Det giver noget kedeligt kød; men absolut
spiseligt, selv efter mange år i dybfryseren (kan dog ikke
anbefales).
Fedtet i kødet vil harskne, og give dårlig smag.


Skal vi tage hele, vacumpakkede kødstykker med, så er billedet et
helt andet. Som illustration er her datoerne fra min okse
striploin (oksefilét), som skal opbevares i køleskab:

Slagtedato: 6. april 2006
Pakkedato: 11. april 2006
Færdigmodnet: 18. april
Mindst holdbar til: 18. maj 2006

Som du kan se af alt ovenstående, skal man vide, _hvad_ man
udtaler sig om, før man offentliggør noget. Det kniber gevaldigt
for extrabladet.

Der kan skrives mange, lange indlæg om hvert produkt, som bliver
omtalt i E.B.´s artikkel, som ganske enkelt er noget
misinformerende, latterligt sjusk.
Men det var da rart med en lille griner.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste