"Carsten Troelsgaard" <carsten.troelsgaard@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:439d9d62$0$38652$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> Jeg har ikke umiddelbart en liste over aktuelle nøgletal, men jeg tror at
> saltindholdet bliver vurderet i sig selv, .. altså at der er reglere for,
> hvor meget salt der må udledes.
Iflg. den Miljø-ISO der køres efter på stedet skal rensningsanlægget
underrettes hvis der sker udslip af over 200 kg udover det sædvanlige
spild...
Jeg vil tro det daglige spild ( + evt. udslip ) er omkring 150 kg totalt
set, så det er da en sjat..
>Det er muligvis salt-forureningen fra
> vejsalt som gør at 'paraderne er løftet højt', men jeg må indrømme at jeg
> ikke kender omfanget af industriel NaCl-forurening, og om hvor berettiget
> begrænsningerne er.
Vejsalt har formentlig en stor del af skylden, men alligevel er de ikke ret
vilde med større udslip nede på rensningsanlægget
> Jeg vil antage at generelle salt-problemer er geografisk
> betinget, men om det afspejles i lovgivningen ved jeg ikke.
> Jeg har svært ved at vurderer hvad i udleder, men i tilstrækkelige mængder
> får salten indflydelse på den biologiske omsætning i det forurenede vand.
Der er pænt med organisk materiale - specielt sukker- og proteinstoffer,
godt med NaOH ( neutraliseres til pH~7 med HNO3 ), lidt brintoverilte ( hvis
det da ikke er "feset" af ) og rester af chlor.. Hvis du ikke har gættet
det, snakker vi om en fødevarevirksomhed..
/peter