/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
bagning
Fra : jane


Dato : 19-01-06 18:18

Hvordan kan det være at når jeg bager f.eks en drømmekage, og tiden
20minutter er gået, så er den fin brun (sommetider for meget) udenpå, den
er også gennembagt hele vejen rundt i siderne, men i midten er den stadig
helt pløret
Bager den på 200gr i 20 minutter, og bruger over og undervarme, tror jeg
nok.
Hvis jeg bager den i længere tid, bliver den jo brændt. Hvad gør jeg
forkert?

--
Venlig hilsen
Jane

 
 
Hauge (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 19-01-06 18:30

Hejsa
jane wrote:
> Hvis jeg bager den i længere tid, bliver den jo brændt. Hvad gør jeg
> forkert?

Sikkert intet, men prøv at få fat i et ovn-termometer, dem man kan hænge
inden i ovnen, for at se om din termostat i ovnen er helt hen i vejret.
Men jeg oplever nu også, at det er bedre at køre med lidt lavere temperatur,
og så i lidt længere tid, så slipper man for det brune kanter og stadig "rå"
kage.

Mvh Hauge



--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
<http://newscheck.smart-tech.dk/20060119172755@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.

Niels Jacobsen (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Niels Jacobsen


Dato : 19-01-06 18:44

jane wrote:
> Hvordan kan det være at når jeg bager f.eks en drømmekage, og tiden
> 20minutter er gået, så er den fin brun (sommetider for meget) udenpå,
> den er også gennembagt hele vejen rundt i siderne, men i midten er
> den stadig helt pløret
> Bager den på 200gr i 20 minutter, og bruger over og undervarme, tror
> jeg nok.
> Hvis jeg bager den i længere tid, bliver den jo brændt. Hvad gør jeg
> forkert?

Husker du at stille formen på en rist istedet for en plade?
Undervarmen virker ikke optimalt når den skal igennem en plade først.

M.v.h
Niels



Inger Pedersen (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 19-01-06 18:50


"jane" <nokvin@FJørnDættehotmail.com> skrev i en meddelelse

> men i midten er den stadig
> helt pløret
> Bager den på 200gr i 20 minutter, og bruger over og undervarme, tror jeg
> nok.

Skru ned på 175 grader.
Jo varmere ovnen er, jo brunere bliver kagen - men varmen når ikke at trænge
ind til midten.

Hilsen Inger




Inger Pedersen (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 19-01-06 18:50


"jane" <nokvin@FJørnDættehotmail.com> skrev i en meddelelse

> men i midten er den stadig
> helt pløret
> Bager den på 200gr i 20 minutter, og bruger over og undervarme, tror jeg
> nok.

Skru ned på 175 grader.
Jo varmere ovnen er, jo brunere bliver kagen - men varmen når ikke at trænge
ind til midten.

Hilsen Inger




Kent Oldhøj (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 19-01-06 22:38

Den Thu, 19 Jan 2006 17:18:22 +0000 (UTC), skrev jane :

> Hvis jeg bager den i længere tid, bliver den jo brændt. Hvad gør jeg
> forkert?

Det kan være flere ting som andre allerede har været inde på, men glem
ikke:

Formen. Et overset aspekt ved kunsten at bage en god kage. Jeg har selv
prøvet at smage en pragtfuld kage, få opskriften for så at få et helt
andet resultat når jeg selv forsøgte.

Hvis kagen bliver færdig udenpå før den er bagt indeni, så prøv med en
form der har større flade så kagen ikke bliver så høj(eller put mindre
dej i formen).

--
Kent Oldhøj

jane (20-01-2006)
Kommentar
Fra : jane


Dato : 20-01-06 16:37

jane <nokvin@FJørnDættehotmail.com> wrote in
news:Xns9750BA74B7E3FnokvinFJrnDttehotmai@212.242.40.196:

Mange tak for hjælpen, jeg vil prøve mig frem ved hjælp af jeres svar.


--
Venlig hilsen
Jane

Jørgen Hess (20-01-2006)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 20-01-06 22:50


"jane" <nokvin@FJørnDættehotmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9750BA74B7E3FnokvinFJrnDttehotmai@212.242.40.196...
> Hvordan kan det være at når jeg bager f.eks en drømmekage, og tiden
> 20minutter er gået, så er den fin brun (sommetider for meget) udenpå, den
> er også gennembagt hele vejen rundt i siderne, men i midten er den stadig
> helt pløret
> Bager den på 200gr i 20 minutter, og bruger over og undervarme, tror jeg
> nok.
> Hvis jeg bager den i længere tid, bliver den jo brændt. Hvad gør jeg
> forkert?
>
> --
> Venlig hilsen
> Jane

Du kan også prøve at stille formen (på en rist) på nederste eller
næstnederste rille, så vil undervarmen virke kraftigere i forhold til
overvarmen.
(pyha nu tror du har fået alle gode råd.

(Det gælder jo så for andre der får brændt bunden: Prøv at sætte kagen
højere op i ovnen

mvh
Jørgen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste