/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hæve dej natten over
Fra : Lars Knudsen


Dato : 20-11-05 17:07

Hej,

Hvis nu man har en opskrift på fx. boller - er det nogen der har et
tip til hvordan man med held laver dejen om aftenen, sætter den til
hævning indtil næste morgen hvor man så former og bager bollerne =>
friskbagte boller til morgenmaden.

Kan man langtidshæve den i køleskabet eller noget i den stil?


** Lars


 
 
Aksel Petersen (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 20-11-05 17:20


"Lars Knudsen" <larsdelete@deletelandligt.dk> skrev i en meddelelse
news:ql71o118c22688ctk9estcgpnkms2kh68g@4ax.com...
> Hej,
>
>
>
> Kan man langtidshæve den i køleskabet eller noget i den stil?
>
>
> ** Lars
>

Ja, det kan man sagtens

Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 174 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Aksel Petersen (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 20-11-05 17:30


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:64f7$4380a243$3e3d87b7$4199@news.arrownet.dk...
>
> "Lars Knudsen" <larsdelete@deletelandligt.dk> skrev i en meddelelse
> news:ql71o118c22688ctk9estcgpnkms2kh68g@4ax.com...
>> Hej,
>>
>>
>>
>> Kan man langtidshæve den i køleskabet eller noget i den stil?
>>
>>
>> ** Lars
>>
>
> Ja, det kan man sagtens
>
> Aksel
>

Jeg glemte at skrive, at vores opskrift på morgenboller siger : Rør mel og
tørgær, salt sammen med isvand og stil det hele i køleskabet
til næste dag. Dog skal dejen efterhæve et stykke tid, så man skal tidligt
op.
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 174 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Renate Jacobsen (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 20-11-05 17:26


"Lars Knudsen" <larsdelete@deletelandligt.dk> skrev i en meddelelse
news:ql71o118c22688ctk9estcgpnkms2kh68g@4ax.com...
> Hej,
>
> Hvis nu man har en opskrift på fx. boller - er det nogen der har et
> tip til hvordan man med held laver dejen om aftenen, sætter den til
> hævning indtil næste morgen hvor man så former og bager bollerne =>
> friskbagte boller til morgenmaden.
>
> Kan man langtidshæve den i køleskabet eller noget i den stil?
>
>
> ** Lars

Hej Lars,

Jeps... Det kan du fint gøre.

Husk at bruge meget lidt gær og brug koldt vand til at røre gæren ud i i
stedet for varmt. (Det gælder naturligvis også, hvis opskriften er med mælk.


God fornøjelse...


--
Mvh. Renate
____________________________
Se mine billeder på www.renate.dk



Lars Knudsen (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Lars Knudsen


Dato : 20-11-05 18:19

Super - tak for svarene begge to.

Det vil jeg forsøge mig med - så bliver det spændende hvad
morgen-menu'en byder på

** Lars


Kim Bach Petersen (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Kim Bach Petersen


Dato : 21-11-05 15:41

Lars Knudsen wrote:

> Hvis nu man har en opskrift på fx. boller - er det nogen der har et
> tip til hvordan man med held laver dejen om aftenen, sætter den til
> hævning indtil næste morgen hvor man så former og bager bollerne =>
> friskbagte boller til morgenmaden.

Jeg har gode erfaringer med at lave dejen, lade den hævde første gang,
forme bollerne lige inden sengetid og så lade dem hæve på pladen i ovnen
natten over. Om morgenen behøver du så blot at tænde ovnen, gå i bad
(eller på anden måde vente 20-30 minutter) og så er der serveret...

Det er en fordel at vædsken til dejen ikke er alt for varm til start og
at dejen er relativt fugtig, så overfladen ikke tører ind.

Kim

Mads Thorning Peders~ (26-11-2005)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 26-11-05 12:00


"Lars Knudsen" <larsdelete@deletelandligt.dk> skrev i en meddelelse
news:ql71o118c22688ctk9estcgpnkms2kh68g@4ax.com...
> Hej,
>
> Hvis nu man har en opskrift på fx. boller - er det nogen der har et
> tip til hvordan man med held laver dejen om aftenen, sætter den til
> hævning indtil næste morgen hvor man så former og bager bollerne =>
> friskbagte boller til morgenmaden.

Brug din normale opskrift, men med kold væske og halv gærmængde. Lad den
første hævning foregå ved stuetemperatur 2-3 gange den "normale" tid, form
brød/boller, læg dem på en bageplade, dæk dem med et fugtigt klæde og lad
dem hæve i køleskabet natten over. Er de ikke _helt_ hævet nok om morgenen,
kan du fylde køkkenvasken med kogende vand og stille bagepladen hen over for
at efterhæve brødet tilstrækkeligt.

Rigtigt god fornøjelse

Mads



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste