/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julemiddag
Fra : Aksel Petersen


Dato : 20-11-05 13:21

Flertallet synes nok, at det er lidt for tidligt med at spekulere på
julemiddagen. Men alligevel, juletilbuddene strømmer
jo ind gennem brevsprækken, og butikkerne er i fuld gang med
juleudsmykningen.
Den traditionelle julemiddag er nok nutildags stegt and og risallamande. I
min barndom fik vi flæskesteg i stedet for and.
I min fars hjem fik de kogt torsk juleaften.
Vores søn er gift med en mexicanerinde fra Vera Cruz- området. Deres
basismåltid er bacalau (klipfisk) ikke just vores
søns livret. De har slægtninge i Dallas, som til jul får kalkun og fruit
jelly! Fruit jelly hader han endnu mere. For et par år siden
da de til jul var i Dallas, havde han så lovet at tilberede andesteg. Vi
fik
pludselig en opringning derovrefra : "Mor, hvordan
laver man agurkesalat?".
Til jul får vi besøg af dem, og så skal der serveres andesteg, risalamande
og dertil god røvin og en gammel vellagret port.
Er der nogen, der har en bedre idé ?
Venligst
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 174 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



 
 
mcloud (20-11-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 20-11-05 13:36

Hej Aksel
Jeg syntes det lyder hamrende godt ,sådan er vores jul også

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk




Padmé Amidala (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 20-11-05 13:43

Det lyder rigtig lækkert, men min juleaften ville ikke være rigtig hvis der
ikke også blev serveret flæskesteg med waldorfsalat til også. Altså både
and og flæskesteg.. :)

MVH
Padmé

Kasper Malmberg (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 20-11-05 13:56

Padmé Amidala wrote:
> Det lyder rigtig lækkert, men min juleaften ville ikke være rigtig hvis der
> ikke også blev serveret flæskesteg med waldorfsalat til også. Altså både
> and og flæskesteg.. :)
>
> MVH
> Padmé


Jep der skal både være and og flæskesteg, waldorfsalaten må du godt
beholde, vi skal have halve æbler med ribsgele til. udover self. hvide
og brune kartofler.

MVH
Kasper

Frank Løkkegaard (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 20-11-05 14:23

"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> on søndag 20. november 2005 at 13:21
+0100 wrote:
>Er der nogen, der har en bedre idé ?
Det er jo svært at pege på andet end en god stegt gås. En alt for overset
spoise efter min men ing (nu ikke fordi der er noget i vejen med and)
Her i huset er det helt uden for diskussion at der skal servers gås,
farseret med hakket kalvekød, der er rørt op med svedsker og æblestykker.
Dertil naturligvis både kogte kartofler, brunede kartofler og hjemmelavet
rødkål samt en sødlig agurkerelish.
Ris á la mande er naturligvis den eneste rigtige dessert

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Aksel Petersen (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 20-11-05 17:18


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b073dcdf33b9aca0095b44e26.73dce0a@net.dialog.dk...
> Det er jo svært at pege på andet end en god stegt gås. En alt for
overset
> spoise efter min men ing (nu ikke fordi der er noget i vejen med and)
> Her i huset er det helt uden for diskussion at der skal servers gås,
> farseret med hakket kalvekød, der er rørt op med svedsker og
æblestykker.
> Dertil naturligvis både kogte kartofler, brunede kartofler og
hjemmelavet
> rødkål samt en sødlig agurkerelish.
> Ris á la mande er naturligvis den eneste rigtige dessert
>

OK, det kan sikkert også være godt med gås, men jeg tror bare, at man skal
være en bedre kok for at kunne
præstere en veltillavet gås. De gange jeg har fået gås, har den været ret
tør. And er ligesom lettere at stege med
langtidsstegning. Og så er en gås temmelig dyr - for dyr til at
eksperimentere med, synes jeg. Så er det bedre og
sikrere at købe to pæne ænder, så kan alle få del i de gode stykker.
Venlig hilsen
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 174 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Mette Svangren Gutte~ (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 21-11-05 12:45


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:615c7$4380a1af$3e3d87b7$3816@news.arrownet.dk...
>
> OK, det kan sikkert også være godt med gås, men jeg tror bare, at man skal
> være en bedre kok for at kunne
> præstere en veltillavet gås. De gange jeg har fået gås, har den været ret
> tør. And er ligesom lettere at stege med
> langtidsstegning.

Gås er præcis lige så let at langtidsstege som and - vi stegte en gås på ca.
5 kg sidste år: 12 timer ved 100 grader. Og den var i hvert fald ikke tør,
men meget lækker.

>Og så er en gås temmelig dyr - for dyr til at
> eksperimentere med, synes jeg.

De senere år er gås også blevet helt almindelig i supermarkedernes
frostbokse her op til jul. Holder man lidt øje med, hvornår de er på tilbud,
kan man få en til typisk 199,-

MVH Mette



Jørgen Flainard (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Flainard


Dato : 20-11-05 15:36


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ec7c$43806a3d$3e3d87b7$779@news.arrownet.dk...
> Er der nogen, der har en bedre idé ?


det bedste julemad er naturligvis rensdyr - ikke helt billigt, men
tilgengæld bedre end alt andet. Har en opskrift på en
rødvins/kærnemælk/fløde sovs til den, og så hvide og brune kartofler. Og
rødvin som drikkelse er naturligvis bandlyst til ordentlig mad - god øl er
det der skal til.



Mette Svangren Gutte~ (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 21-11-05 12:50


"Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:438089e1$0$189$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>Og
> rødvin som drikkelse er naturligvis bandlyst til ordentlig mad - god øl er
> det der skal til.
>

Som inkarnerede rødvindsrikkere har vi i årevis drukket vin til
julemiddagen. Men sidste år besluttede vi alligevel at høre efter alle de
tv-kokke oa. der igen og igen sagde, at vin egentlig var et dårligt valg til
traditionel dansk julemad - så vi besluttede at prøve med en juleale
istedet. Det var et godt valg!

I år har vi besluttet, at december bl.a. skal bruges til at smage os igennem
de stadig flere af slagsen, så vi kan vælge den helt rigtige til d. 24.

MVH Mette



Gainsbourg (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 20-11-05 15:49

Det spiser vi også juleaften (og en masse andre aftener i løbet af
vinteren).

And, med æbler og svedsker, med brunede kartofler, brun sauce, rødkål og
ribsgelé lyder godt - men vil da lige tilføje at det selvfølgelig skal være
hjemmelavet rødkål, sauce lavet på en god hjemmelavet fond (glem alt om
Oscars boullion) og at de fleste synes at det er lækkert at suplere med en
rødkålssalat på snittet rå rødkål med valnødder og skiveskårne appelsiner.
Alternativt kan man også stege en gåd hvis man er mange - det smager også
skønt. Eller lave både and og flæskesteg...

Desserten skal selvfølgelig være ris a la mande med kirsebær sauce og
portvin

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Frank Løkkegaard (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 20-11-05 18:15

"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> on søndag 20. november 2005 at 17:17
+0100 wrote:
>OK, det kan sikkert også være godt med gås, men jeg tror bare, at man skal
>være en bedre kok for at kunne
>præstere en veltillavet gås. De gange jeg har fået gås, har den været ret
>tør.

Deter da ærgherligt at høre - jeg plejer ikke at have problemer med gåsen
- og den bliver langtidsstegt: 6-7 timer ved ca. 140 gr.


>And er ligesom lettere at stege med
>langtidsstegning. Og så er en gås temmelig dyr - for dyr til at
>eksperimentere med, synes jeg. Så er det bedre og
>sikrere at købe to pæne ænder, så kan alle få del i de gode stykker.

Jeg køber min gås direkte ved avleren - giver typisk et par hundrede for
en gås på 5 kg. Det er da ikke så galt
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Padre (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 20-11-05 20:00

> Jeg køber min gås direkte ved avleren - giver typisk et par hundrede for
> en gås på 5 kg. Det er da ikke så galt

Yep - jeg smutter lige ud til en af de mange Valbyske gåseavlere og lægger
billet ind på sådan et kræ

Selv er jeg til flæskesteg med de to slags kartofler, rødkål, øl og snaps
efterfulgt af riz á l'amande med portvin til.

Men jeg har selvfølgelig et problem - de fleste flæskestege, mean finder i
forretningerne i Valby og omegn i vore dage, er så magre, at kødet *kan* gå
hen og blive en ill smule tørt. Er der nogen, som kan anbefale et
slagterinavn, eller en slagter, som har nogle lidt mere fedmarmorerede
nakkekamme ?

Bemærk - "lidt mere", ikke "90% fedt"

--
padre


Kevin Edelvang (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 20-11-05 22:41

Padre wrote:

> Men jeg har selvfølgelig et problem - de fleste flæskestege, mean finder i
> forretningerne i Valby og omegn i vore dage, er så magre, at kødet *kan* gå
> hen og blive en ill smule tørt. Er der nogen, som kan anbefale et
> slagterinavn, eller en slagter, som har nogle lidt mere fedmarmorerede
> nakkekamme ?

Det handler om, hvor langt oppe mod hovedet, stegen sidder. Jo længere
mod hovedet, jo mere fedtmarmorering. Enhver anstændig slagter vil have
hele kamme og kunne skære det stykke, du foretrækker. Jeg beder altid
slagter Larsen på Amagerbrogade på Amager om at skære et stort stykke
ud, der starter 15-20 cm fra hovedet, da jeg bedst kan lide netop dét
stykke. Sidder stykket længere nede, bliver det helt hvidt og "tørt".
Sidder det længere oppe, bliver det meget fedt og "sjasket".

Mvh
Kevin Edelvang

Q (20-11-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 20-11-05 23:26


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ec7c$43806a3d$3e3d87b7$779@news.arrownet.dk...

> Til jul får vi besøg af dem, og så skal der serveres andesteg, risalamande
> og dertil god røvin og en gammel vellagret port.
> Er der nogen, der har en bedre idé ?
> Venligst
> Aksel

Hjemme hos mine forældre er der ofte lamme- eller dyreryg på menuen
juleaften.. And har jeg heller ikke noget imod, men jeg vil sku hellere
have en flæskesteg med "det hele" hvis det ikke skal være lam eller
dyreryg..

Jeg mindes eet år hvor forældrene fandt på at der skulle serveres fisk
juleaften... Det var ikke nogen succes

/peter



anders (20-11-2005)
Kommentar
Fra : anders


Dato : 20-11-05 23:45

Jeg syntes også det er godt med et stykke god medister. evt i stedet for
flæskestegen, men and skal man ha.

mvh anders
"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
news:sG6gf.733$Cl2.5675@news000.worldonline.dk...
>
> "Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3ec7c$43806a3d$3e3d87b7$779@news.arrownet.dk...
>
>> Til jul får vi besøg af dem, og så skal der serveres andesteg,
>> risalamande
>> og dertil god røvin og en gammel vellagret port.
>> Er der nogen, der har en bedre idé ?
>> Venligst
>> Aksel
>
> Hjemme hos mine forældre er der ofte lamme- eller dyreryg på menuen
> juleaften.. And har jeg heller ikke noget imod, men jeg vil sku hellere
> have en flæskesteg med "det hele" hvis det ikke skal være lam eller
> dyreryg..
>
> Jeg mindes eet år hvor forældrene fandt på at der skulle serveres fisk
> juleaften... Det var ikke nogen succes
>
> /peter
>
>



Aksel Petersen (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 21-11-05 23:10


"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
news:sG6gf.733$Cl2.5675@news000.worldonline.dk...
>
> "Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3ec7c$43806a3d$3e3d87b7$779@news.arrownet.dk...
>
>> Til jul får vi besøg af dem, og så skal der serveres andesteg,
>> risalamande
>> og dertil god røvin og en gammel vellagret port.
>> Er der nogen, der har en bedre idé ?
>> Venligst
>> Aksel
>
> Hjemme hos mine forældre er der ofte lamme- eller dyreryg på menuen
> juleaften.. And har jeg heller ikke noget imod, men jeg vil sku hellere
> have en flæskesteg med "det hele" hvis det ikke skal være lam eller
> dyreryg..
>
> Jeg mindes eet år hvor forældrene fandt på at der skulle serveres fisk
> juleaften... Det var ikke nogen succes
>

Jeg mener at kunne konstatere, at svømmefuglene er oftest nævnt i min lile
quiz.
Der har tillige været nævnt flæskesteg, rensdyr, dyreryg m. fl.
Svømmefuglene - og flæskestegen - har efter min mening den fordel, at
opdrættet er programmeret,
så slagtekvaliteten er ensartet og optimal på det forventede
konsumeringstidspunkt.
Vi spiser en del lammekød - nok mest fra N.Z. - og kommer undertiden ud
for,
at kødet kan være
lidt hårdt/sejt. Jeg kan også forestille mig, at kød fra et gammelt
rensdyr
kan være både tørt og sejt. Noget lignende
kan vel gælde dyreryg og andet vildt af usikker alder. Vores sidste hare
var
en stor og tør gammel fyr.

Jeg tror, at vi - for ikke at risikere at påvirke julestemningen - holder
os til det sikre: anden (eller måske gås)!
Venlig hilsen
Aksel



----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 177 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Jørgen Flainard (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Flainard


Dato : 22-11-05 07:46


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:1ca89$438245cb$3e3d87b7$5310@news.arrownet.dk...
>
Jeg kan også forestille mig, at kød fra et gammelt
> rensdyr
> kan være både tørt og sejt.

nu er det som oftest rensdyrkalve man finder, og dermed kommer også en
naturlig begrænsning i dyrets alder. Og sejt er det på ingen måder. Hvis man
ikke har spist rensdyr endnu, har man virkelig noget til gode.



Padre (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 21-11-05 13:19

>Det handler om, hvor langt oppe mod hovedet, stegen sidder. Jo længere
>mod hovedet, jo mere fedtmarmorering.

Aha - det lyder som en god ting at vide. Jeg tror, jeg vil se, om jeg
kan få en snak med en slagter. Og så kan det i øvrigt ikke afvises,
at den elendige ovn, jeg havde før i tiden, havde en del af ansvaret.

--
padre


Frank Løkkegaard (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 21-11-05 13:04

"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> on søndag 20. november 2005 at 20:00
+0100 wrote:
>Yep - jeg smutter lige ud til en af de mange Valbyske gåseavlere og lægger
>billet ind på sådan et kræ

Ork ja, hvor svært kan det være )))

Jeg ved godt at det ikke er en mulighed som alle har, men derfor kan den
jo være relevant alligevel. Man kunne jo overveje at starte bilen(hvis
altså man har en) og lave en udflugt ud af det.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Padre (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 21-11-05 19:37

> >Yep - jeg smutter lige ud til en af de mange Valbyske gåseavlere og
lægger
> >billet ind på sådan et kræ
>
> Ork ja, hvor svært kan det være )))

ROFLMAO

En typisk samtale på Istedgade:
"Arh du dér mand ta lige og stik mig en gås.
Hva er du fucing skudt i kraniet din spade ? En fucking gås ? Og hvor skulle
den lige komme fra ?
Arh hvad ? Har du ingen gæs ?
Nej jeg har ingen fucking gæs. Du kan få en noget fucking coke og luk så
røven."

> Jeg ved godt at det ikke er en mulighed som alle har, men derfor kan den
> jo være relevant alligevel. Man kunne jo overveje at starte bilen(hvis
> altså man har en) og lave en udflugt ud af det.

Det er fuldstændig rigtigt. For mit eget vedkommende har jeg ikke sådan én


--
padre


Frank Løkkegaard (21-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 21-11-05 20:03

"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> on mandag 21. november 2005 at 19:37
+0100 wrote:
>En typisk samtale på Istedgade:
>"Arh du dér mand ta lige og stik mig en gås.
>Hva er du fucing skudt i kraniet din spade ? En fucking gås ? Og hvor
>skulle
>den lige komme fra ?
>Arh hvad ? Har du ingen gæs ?
>Nej jeg har ingen fucking gæs. Du kan få en noget fucking coke og luk så
>røven."

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Det dér er fandme socialrealisme, der vil frem i verden!

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste