/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på chilisauce?
Fra : Martin Larsen


Dato : 01-11-05 23:11

Hejsa

Jeg har en hulens masse modne chilier fra de helt bamsemilde til de
atombombeagtige stærke, og de venter bare på at blive høstet. En del af
dem fryser og sylter jeg, men jeg kunne godt tænke mig at lave en god,
stærk chilisauce som kan gemmes.

Er der nogen som kender en god opskrift? Det må godt være en sød-stærk
(hot & sweet) udgave.

Takker på forhånd

Martin


--
=====================================
To reply please remove the "spamfree"
part of the email address
=====================================

 
 
Bo Warming (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 02-11-05 03:30

"Martin Larsen" <martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> wrote in message
news:4367e7ff$0$67262$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har en hulens masse modne chilier fra de helt bamsemilde til de
> atombombeagtige stærke, og de venter bare på at blive høstet. En del
> af dem fryser og sylter jeg, men jeg kunne godt tænke mig at lave en
> god, stærk chilisauce som kan gemmes.
>
> Er der nogen som kender en god opskrift? Det må godt være en
> sød-stærk (hot & sweet) udgave.

Enhver sovs kan gøres chili med chilipulver eller tabasco-sovsevæske

Koriander er godt at tilføje



Martin Larsen (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 02-11-05 08:31

Bo Warming wrote:

> Enhver sovs kan gøres chili med chilipulver eller tabasco-sovsevæske

Joh, men nu har jeg tilfældigvis en masse friske chilier på mine planter

Martin

Daniel og Stine (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Daniel og Stine


Dato : 02-11-05 15:36

Nu har jeg ikke nogen decideret opskrift, men du skal vel lege med lidt
kyllinge fon, eddike (evt. krydder eddike for mere smag) ananas saft for
sødme, og så på en eller anden måde få chilien til at passe dertil. Og
så slutte af med at jævne med maizena eller snowflake.

Martin Larsen wrote:
> Hejsa
>
> Jeg har en hulens masse modne chilier fra de helt bamsemilde til de
> atombombeagtige stærke, og de venter bare på at blive høstet. En del af
> dem fryser og sylter jeg, men jeg kunne godt tænke mig at lave en god,
> stærk chilisauce som kan gemmes.
>
> Er der nogen som kender en god opskrift? Det må godt være en sød-stærk
> (hot & sweet) udgave.
>
> Takker på forhånd
>
> Martin
>
>

Martin Larsen (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 02-11-05 19:33

Daniel og Stine wrote:

> Nu har jeg ikke nogen decideret opskrift, men du skal vel lege med lidt
> kyllinge fon, eddike (evt. krydder eddike for mere smag) ananas saft for
> sødme, og så på en eller anden måde få chilien til at passe dertil. Og
> så slutte af med at jævne med maizena eller snowflake.

Tak for forslaget, men det er faktisk ikke en sådan sauce jeg mener (men
det er jo heller ikke til at vide).

Næh, jeg tænker på en en gemme-sauce til at hælde på små flasker, altså
i stil med tabasco etc.

Martin

Thomas Hansen (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Hansen


Dato : 02-11-05 20:30

On Tue, 01 Nov 2005 23:11:22 +0100, Martin Larsen
<martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> wrote:

> Hejsa
>
> Jeg har en hulens masse modne chilier fra de helt bamsemilde til de
> atombombeagtige stærke, og de venter bare på at blive høstet. En del af
> dem fryser og sylter jeg, men jeg kunne godt tænke mig at lave en god,
> stærk chilisauce som kan gemmes.
>
> Er der nogen som kender en god opskrift? Det må godt være en sød-stærk
> (hot & sweet) udgave.
>
> Takker på forhånd
>
> Martin
>
>

Jeg har prøvet flere opskrifter som jeg syntes bliver rigtig godt. De er
lette at lave og holder sig godt.
Du tager chillierne og flækker dem og fjerner frø og stok. Lægger dem på
bagepapir og bager dem i ovne i ca 20 minuter, til de er møre. De må ikke
blive brune. De varme chillier blender du nu med en passende mængte
olivenolie. Denne sovs bruger jeg mest til at give et ekstra pift til kød
retter eller hvis jeg syntes mine chilli retter er blevet for svage. Den
kan tilsættes ret sent i pocessen og stadig give en god smag. Vi bruger
den også til at give smag til f.eks. humus og guacomole.

En anden sovs jeg har stor succes med er et koge en sukker/eddike lage ca.
halvt sukker halvt eddike tilsat syltekrydderier. Når sukkeret er smeltet
og det her kogt lidt filtrers krydderierne fra og chillierne kommes i. De
koger med indtil de er møre og det hele blendes. Man kan tilsætte mere
sukker eller eddikelage efter smag og efter hvor tynd man vil have sovsen.
Jeg har eksperimenteret med at fjerne kerner og lade dem sidde i. Det
giver forskellige udtryk til sovsen. Jeg syntes bedst om den hvor kernerne
er væk. Du kan sikkert selv eksperimentere med forskellige krydderi
blandinger. Jeg syntes godt om at chilli smagen for lov til at træde frem.

Disse to sovse kan holde sig i meget lang tid i køleskab. Mindst et år.

Du skulle også prøve at lave chilli/citron snaps det er også rigtig godt.

/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"

Benedikte Brisson (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 02-11-05 22:09


"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
news.szmogdyluxvtjp@sprinter...


> Du skulle også prøve at lave chilli/citron snaps det er også rigtig godt.

Hvor meget chili og citron - og hvor længe skal det trække?

Venlig hilsen Dikte



Thomas Hansen (03-11-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Hansen


Dato : 03-11-05 06:38

On Wed, 02 Nov 2005 22:08:49 +0100, Benedikte Brisson
<nixenbixen@invalid.dk> wrote:

>
> "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
> news.szmogdyluxvtjp@sprinter...
>
>
>> Du skulle også prøve at lave chilli/citron snaps det er også rigtig
>> godt.
>
> Hvor meget chili og citron - og hvor længe skal det trække?
>
> Venlig hilsen Dikte
>
>

Du skal til en flaske vodka bruge ca. 2 citroner og 2 chilier. Det skal
trække i 1-2 uger.
Citronen skal skrælles med en tyndskræller så man kan bruge den gule
skræl. Det hvide, kerner og hinder fjernes ellers bliver snapsen bitter.
Chilierne skal have stok og kerner fjernet efter min smag.

/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"

Benedikte Brisson (03-11-2005)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 03-11-05 11:00


"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
news.szngk8n6uxvtjp@sprinter...

> Du skal til en flaske vodka bruge ca. 2 citroner og 2 chilier. Det skal
> trække i 1-2 uger.
> Citronen skal skrælles med en tyndskræller så man kan bruge den gule
> skræl. Det hvide, kerner og hinder fjernes ellers bliver snapsen bitter.
> Chilierne skal have stok og kerner fjernet efter min smag.

Tak - det skal straks prøves!

Venlig hilsen Dikte


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 1357 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



ASKF (03-11-2005)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 03-11-05 03:12

Thomas Hansen ytrede sig i <op.szmogdyluxvtjp@sprinter> med dette:

>Jeg har eksperimenteret med at fjerne kerner og lade dem sidde i. Det
>giver forskellige udtryk til sovsen. Jeg syntes bedst om den hvor kernerne
>er væk. Du kan sikkert selv eksperimentere med forskellige krydderi
>blandinger. Jeg syntes godt om at chilli smagen for lov til at træde frem.

Det meste af styrken sidder i stokken, ikke kernerne. Det er derfor
vigtigt at man fjerner hele stokken, hvis det blot er chillismagen og
ikke styrken man vil have frem.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus

Kim Schulz (02-11-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 02-11-05 23:02

On Wed, 02 Nov 2005 20:30:03 +0100
"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> wrote:

> Du skulle også prøve at lave chilli/citron snaps det er også rigtig
> godt.

Jeg er meget glad for Chili/kanel vodka som jeg laver ned ½l vodka, 1
chili (senest en cayenne chili) og 2 stykker kanel stængel.
hæld på flaske og lad trække i 1+ måned.
Giver en vodka med en god kanel smag og en dejlig brændende fornemmelse
bagefter.
Pas på med chilien...den afsætter mere smag end man lige forventer.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste