/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
genopvarme spinatret
Fra :
lhs
Dato :
12-10-05 17:04
Hej
Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise imorgen, er der
noget for at genopvarme en ret der indeholder spinat ?
Lars HS
LM (
12-10-2005
)
Kommentar
Fra :
LM
Dato :
12-10-05 21:30
"lhs" <shane(fjern)@get2net.dk> wrote in message
news:434d3408$0$164$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise imorgen, er
> der noget for at genopvarme en ret der indeholder spinat ?
>
> Lars HS
I grønkål og spinat findes nitrat som bakterier kan omdanne til nitrit.
Nitrit er et giftstof og det kan ikke fjernes ved opvarmning. Nitrit kan
dannes hvis du f.eks. afkøler grønkålen for langsomt eller ikke opbevarer
den koldt nok. Dette kan være farligt for små børn (under 1 år). Nitrit har
den virkning at blodet får sværere ved at transportere ilt rundt i kroppen.
Så vidt jeg husker (men her er jeg ikke sikker) kan nitrit derfor også være
farligt for ældre.
Med hensyn til persille at er det ok at genopvarme persille der har var
været kogt/stegt med i retten, men hvis man drysser frisk persille på maden
skal man passe på med at genopvarme da jordbakterierne kan danne toxiner
(giftstoffer) som ikke forsvinder ved kogning.
Bo Warming (
14-10-2005
)
Kommentar
Fra :
Bo Warming
Dato :
14-10-05 03:21
"LM" <noway@invalid.dk> wrote in message
news:434d723a$0$84018$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "lhs" <shane(fjern)@get2net.dk> wrote in message
> news:434d3408$0$164$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise
>> imorgen, er der noget for at genopvarme en ret der indeholder
>> spinat ?
> I grønkål og spinat findes nitrat som bakterier kan omdanne til
> nitrit.
> Nitrit er et giftstof og det kan ikke fjernes ved opvarmning. Nitrit
> kan
> dannes hvis du f.eks. afkøler grønkålen for langsomt eller ikke
> opbevarer
> den koldt nok. Dette kan være farligt for små børn (under 1 år).
> Nitrit har
> den virkning at blodet får sværere ved at transportere ilt rundt i
> kroppen.
> Så vidt jeg husker (men her er jeg ikke sikker) kan nitrit derfor
> også være
> farligt for ældre.
> Med hensyn til persille at er det ok at genopvarme persille der har
> var
> været kogt/stegt med i retten, men hvis man drysser frisk persille
> på maden
> skal man passe på med at genopvarme da jordbakterierne kan danne
> toxiner
> (giftstoffer) som ikke forsvinder ved kogning.
Alt er giftstof i rette koncentration - ingen er blevet syg af nitrit
fra grønsager
Myten om genopvarmning-fare har intet at gøre med særlig type grønt,
men at 1800-tals køkkenhaver ofte var gødet med menneskegødning. Idag
er fare for bakterievækst ved genopvarmning ikke større fra en slags
blade end fra en anden.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177559
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408929
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.