/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Valhrona?
Fra : otnfjern@stofanet.dk


Dato : 06-10-05 14:18

Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
Gerne henvisning til opskrift.

MVH

otn

 
 
Soren.Kongstad@gmail~ (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Soren.Kongstad@gmail~


Dato : 06-10-05 14:20

Lindt Excellent bruger jeg tit til at bage med. Den koster en 15-20 kr
for hundrede gram i Føtex. 70% er god at spise ren, mens 85 og 99
procent godt kan virke en anelse tør i rå form, men det giver en
kraftig smag i f.eks kager.


/Søren


Kim Schulz (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 06-10-05 14:23

On Thu, 6 Oct 2005 15:17:35 +0200
otnfjern@stofanet.dk wrote:

> Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
> mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
> Gerne henvisning til opskrift.


I føtex har de nogle plader mørk chokolade som koster omkring
10-12kr/stk. Kan desværre ikke huske hvad de hedder men de er halvt
sorte, halvt hvide på pakken og så står navnet vist med sølv.
De ligger på omkring 78% hvis jeg ikke husker helt forkert og de smager
fortrinligt (også samlignet med dyre alternativer som valhrona).
Forresten så fåes den vist i flere "finheder" hvor procenten er helt
ned til 52% eller noget i den stil.

Kim Schulz (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 06-10-05 14:25

On 6 Oct 2005 06:19:40 -0700
Soren.Kongstad@gmail.com wrote:

> Lindt Excellent bruger jeg tit til at bage med. Den koster en 15-20 kr
> for hundrede gram i Føtex. 70% er god at spise ren, mens 85 og 99
> procent godt kan virke en anelse tør i rå form, men det giver en
> kraftig smag i f.eks kager.

ahh ja det var det de hed men de er da vist steget lidt siden jeg
købte dem sidst (eller også har jeg bare valgt at overse det

Ukendt (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 06-10-05 15:50


<otnfjern@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:1h40npp.12cbxbv11mg3k6N%otnfjern@stofanet.dk...
> Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
> mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
> Gerne henvisning til opskrift.
>
> MVH
>
> otn

ALDI har en 70% som ikke koster alverden. Den smager faktisk ret godt og er
god i kager. Jeg tror ikke mange vil kunne smage forskel i en blindsmagning,
selvom en masse nok vil påstå at de kan.

Lasse.



Morten Wartou (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 06-10-05 17:11


"Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:43453982$0$1804$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> <otnfjern@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:1h40npp.12cbxbv11mg3k6N%otnfjern@stofanet.dk...
>> Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
>> mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
>> Gerne henvisning til opskrift.
>
> ALDI har en 70% som ikke koster alverden. Den smager faktisk ret godt og
> er god i kager. Jeg tror ikke mange vil kunne smage forskel i en
> blindsmagning, selvom en masse nok vil påstå at de kan.

Jeg har været udsat for en blindtest mellem Aldis og Valrhona Guanaja (også
70%), og havde ikke de store problemer med at smage forskel, til min broders
store ærgrelse (manden bag blindtesten). Guanaja er også min yndlingslade,
så sådan skulle det jo være, selvom jeg da havde haft det helt fint med ikke
at have kunnet smage forskel - der kan jo spares en hel del. Bortset fra
det, er Aldis faktisk ikke så ringe, og efter min mening noget bedre end
f.eks. Lindt, som jeg synes er en småækel lade med en meget ubehagelig
eftersmag. Aldis er sikkert helt fin til bagværk.


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Rene' Hjorth (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 06-11-05 00:45

[otnfjern@stofanet.dk | Thu, 6 Oct 2005 15:17:35 +0200]

>Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
>mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
>Gerne henvisning til opskrift.

Beklager at sige det - du kan naturligvis erstatte Valrhona med en anden
chokolade, men resultatet bliver ikke det samme.

Erstatter du f.eks. også smør med magarine, ser kagen stadigvæk helt fin ud,
men smagen er anderledes.

Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 16:38

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:osgqm15lhpp3vel1uthqp5dvf1pmq8905j@4ax.com...
> [otnfjern@stofanet.dk | Thu, 6 Oct 2005 15:17:35 +0200]
>
> >Kan nogen anbefale et prisbilligere alternativ. Det skal bruges til en
> >mørk, svampet chjokoladekage. Jeg skal lave to bradepander med kagen.
> >Gerne henvisning til opskrift.
>
> Beklager at sige det - du kan naturligvis erstatte Valrhona med en anden
> chokolade, men resultatet bliver ikke det samme.
>
> Erstatter du f.eks. også smør med magarine, ser kagen stadigvæk helt fin
ud,
> men smagen er anderledes.

Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade? Vorherre bevares - Ja
man skal ikke undervurdere hvad effektiv markedsføring og branding gør ved
nogen mennesker, især hvis man lefler for deres indre snob.



Stefan Holm (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 06-11-05 17:44

Jonas Kofod wrote:

> Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?

Prøv nu at læse Renés svar i konteksten.

Der er ikke tale om at Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade, men
om at man - hvis man udskifter kvalitetschokolade (hvad Valrhona rent
faktisk laver) med et billigere produkt - må finde sig i at der nok vil
være en smagsforringelse.

Jeg kan ikke se at det udsagn på nogen måde skulle være kontroversielt,
endsige snobbet.

--
Stefan Holm
"Anthrax do not like water. They will jump out and you can step on them."

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 18:06

"Stefan Holm" <nospam@algebra.dk> skrev i en meddelelse
news:65dmsw4z2xj6.dlg@banach.algebra.dk...
> Jonas Kofod wrote:
>
> > Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?
>
> Prøv nu at læse Renés svar i konteksten.
>
> Der er ikke tale om at Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade,
men
> om at man - hvis man udskifter kvalitetschokolade (hvad Valrhona rent
> faktisk laver) med et billigere produkt - må finde sig i at der nok vil
> være en smagsforringelse.
>
> Jeg kan ikke se at det udsagn på nogen måde skulle være kontroversielt,
> endsige snobbet.

Jeg har læst det i kontekst.

Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
kvalitet til både lavere og højere pris. At man har købt sig ind med en
køledisk i enhver Mad&Vin samt brugt en masse penge på branding betyder ikke
at man er et eller andet branchefyrtårn til at måle alt andet efter.
Valrhona er en middelmådig mainstream high-end chokolade - ikke den hellige
gral indenfor chokolade hvorefter man kan dømme "margarine eller smør". Der
findes både dårlige og bedre chokolader til højere og lavere priser end
Valrhona - ikke mindst lavere priser da det ikke er alle chokolader hvor man
skal betale samme markedsføringsbidrag.
Snakker du med chokolade kyndige mennesker bliver Valrhona ikke fremhævet
som nogen speciel chokolade.
Prøv at gætte hvad der gør at du kan få to made to measure skjorter på
Sawile Row til samme pris som en Van Gils? Sagde man kvalitet ville man være
dum. Det er ikke at Van Gils ikke er en god kvalitet, men de første 900 kr.
ryger til brand'et. På samme måde kan man finde bedre chokolade til andre
priser hvis man vil kigge ud over det reklamerne har lært en er det
ypperste.

Hvad der iøvrigt ligger udover kvalitet er osse folks egen smagsopfattelse.
Hvis der findes en der er mere til Rittersport end Valrhona skal jeg ikke
stå og dømme hans smag ringere, eller mene at han er til margarine mens
andre er til smør.



Stefan Holm (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 06-11-05 18:37

Jonas Kofod wrote:

> Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
> kvalitet til både lavere og højere pris.

Det fremgik ikke videre klart af dit sure opstød, men fair nok. Kunne du
overtales til faktisk at nævne eksempler på mærker der både er bedre og
billigere?

Personligt køber jeg kun sjældent Valrhona, da jeg normalt foretrækker
Michel Cluizel, men jeg vil bestemt ikke have noget imod at prøve noget
lidt billigere hvis kvaliteten holder.

--
Stefan Holm
"Stop eating our young! And it's pronounced GUACAMOLE!"

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 19:59

"Stefan Holm" <nospam@algebra.dk> skrev i en meddelelse
news:14hnnv6eddyre$.dlg@banach.algebra.dk...
> Jonas Kofod wrote:
>
> > Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
> > kvalitet til både lavere og højere pris.
>
> Det fremgik ikke videre klart af dit sure opstød, men fair nok. Kunne du
> overtales til faktisk at nævne eksempler på mærker der både er bedre og
> billigere?

Det er muligt - men jeg mener skam stadigt hvad jeg skrev.

> Personligt køber jeg kun sjældent Valrhona, da jeg normalt foretrækker
> Michel Cluizel, men jeg vil bestemt ikke have noget imod at prøve noget
> lidt billigere hvis kvaliteten holder.

Til chokoladekagen vil jeg helt klart mene at Aldi's skulle være helt fin.
Der er heller ikke nogen kokke der står og smider dyr Pomererol i saucen
eller trancherer med de fineste vine. Der udover er Aldi's faktisk ikke
dårlig - den smager ikke ligesom Valrhona's, men derfor behøver den ene ikke
være bedre end den anden (selvom der er en kvalitetsforskel).
Hvis du kan lide Michel Cluizel skal du se efter en chokolade der for dig
smager ligesådan eller bedre - det er langt fra et spørgsmål der kan
begrænses til kvalitet. Der findes uden tvivl chokolader af en kvalitet der
"holder mere" men som du ikke ville bryde dig om. Du må jo nok finde ud af
hvad det er ved deres chokolader du kan lide. Om det er den ende af deres
sortiment med ekstremt meget kakao i (som jo nok er det område de udmærker
sig på) eller hvad det er?



Stefan Holm (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 06-11-05 22:05

Jonas Kofod wrote:

> Til chokoladekagen vil jeg helt klart mene at Aldi's skulle være helt fin.

Jeg er sådan set nogenlunde enig (dog afhængig af hvor meget chokolade der
skal i den kage), men det var ikke det spørgsmålet gik på. Du påstod at man
kunne få billigere chokolade af bedre kvalitet, og det var det jeg
efterspurgte et eksempel på.

> Hvis du kan lide Michel Cluizel skal du se efter en chokolade der for dig
> smager ligesådan eller bedre - det er langt fra et spørgsmål der kan
> begrænses til kvalitet.

Selvfølgelig er det ikke kun et spørgsmål om kvalitet, men det plejer at
være et godt udgangspunkt hvis man vil have chokolader med en eller anden
form for karakter.

> Om det er den ende af deres
> sortiment med ekstremt meget kakao i (som jo nok er det område de udmærker
> sig på) eller hvad det er?

Mnah, min yndlingschokolade fra dem holder kun 67 %, men bønnen og
behandlingen giver den en fantastisk kompleks smag som man bare ikke kommer
i nærheden af med de mere masseproducerede chokolader:
<http://www.seventypercent.com/chocop/bar_detail.asp?ID=95>

Hvis du kender et billigt alternativ til denne, må du meget, meget gerne
sige til.

--
Stefan Holm
"I move for a bad court thingy."

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 22:40

"Stefan Holm" <nospam@algebra.dk> skrev i en meddelelse
news:16d1f04p5t6iy$.dlg@banach.algebra.dk...
> Jonas Kofod wrote:
>
> > Til chokoladekagen vil jeg helt klart mene at Aldi's skulle være helt
fin.
>
> Jeg er sådan set nogenlunde enig (dog afhængig af hvor meget chokolade der
> skal i den kage), men det var ikke det spørgsmålet gik på. Du påstod at
man
> kunne få billigere chokolade af bedre kvalitet, og det var det jeg
> efterspurgte et eksempel på.

Diskussionen udsprang i en chokolade der skal anvendes til en kage - og det
er i den kontekst jeg har udtalt om jeg mener der findes bedre og billigere
alternativer.
Men ja jeg mener stadigt at man kan få chokolade af bedre kvalitet billigere
end Valrhona - det siger jo sig selv når man gør sig en tanke om hvad deres
branding koster.

> > Hvis du kan lide Michel Cluizel skal du se efter en chokolade der for
dig
> > smager ligesådan eller bedre - det er langt fra et spørgsmål der kan
> > begrænses til kvalitet.
>
> Selvfølgelig er det ikke kun et spørgsmål om kvalitet, men det plejer at
> være et godt udgangspunkt hvis man vil have chokolader med en eller anden
> form for karakter.

Mit forsøg var at kredse ind hvad du kunne lide ved Michel Cluizel for
således at se hvad man skulle kigge efter.

> > Om det er den ende af deres
> > sortiment med ekstremt meget kakao i (som jo nok er det område de
udmærker
> > sig på) eller hvad det er?
>
> Mnah, min yndlingschokolade fra dem holder kun 67 %, men bønnen og
> behandlingen giver den en fantastisk kompleks smag som man bare ikke
kommer
> i nærheden af med de mere masseproducerede chokolader:
> <http://www.seventypercent.com/chocop/bar_detail.asp?ID=95>

Ja ok - det var kun et gæt, og som sagt et forsøg på at pin-pointe hvad det
var ved den du måtte kunne lide. En af Michel Cluizel særegenheder i forhold
til andre mærker er netop procenten. Har de ikke nogen sindsygt høje
procenter i nogle af dem?

> Hvis du kender et billigt alternativ til denne, må du meget, meget gerne
> sige til.

Jeg skal forhøre mig - nu snakker vi jo ikke længere om blot en kvalitet,
men en helt særlige smagstype, og så giver min manglende viden sig til kende
og jeg må sende den videre til "baglandet".



Stefan Holm (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 06-11-05 23:51

Jonas Kofod wrote:

> Diskussionen udsprang i en chokolade der skal anvendes til en kage - og det
> er i den kontekst jeg har udtalt om jeg mener der findes bedre og billigere
> alternativer.

Fair nok. Vi har muligvis talt lidt ved siden af hinanden (selvom jeg
stadig mener du var urimeligt hård overfor René - men pyt nu med det).

> Men ja jeg mener stadigt at man kan få chokolade af bedre kvalitet billigere
> end Valrhona - det siger jo sig selv når man gør sig en tanke om hvad deres
> branding koster.

Well, man skal huske at det mersalg der følger af ekstra reklame, giver
effektiviseringsmuligheder der kan medvirke til at sætte prisen ned igen.
Ikke at det nødvendigvis sker, dog.

> Ja ok - det var kun et gæt, og som sagt et forsøg på at pin-pointe hvad det
> var ved den du måtte kunne lide. En af Michel Cluizel særegenheder i forhold
> til andre mærker er netop procenten. Har de ikke nogen sindsygt høje
> procenter i nogle af dem?

Jo, de har deres 85 og 99 %'er, men det er bare ikke den del af deres
produktion der tiltaler mig mest.

> Jeg skal forhøre mig - nu snakker vi jo ikke længere om blot en kvalitet,
> men en helt særlige smagstype, og så giver min manglende viden sig til kende
> og jeg må sende den videre til "baglandet".

Ok.

--
Stefan Holm
"Let us celebrate our agreement with the adding of chocolate to milk."

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 01:45

"Stefan Holm" <nospam@algebra.dk> skrev i en meddelelse
news:5qflbxfp4c7o$.dlg@banach.algebra.dk...
> Jonas Kofod wrote:
>
> > Diskussionen udsprang i en chokolade der skal anvendes til en kage - og
det
> > er i den kontekst jeg har udtalt om jeg mener der findes bedre og
billigere
> > alternativer.
>
> Fair nok. Vi har muligvis talt lidt ved siden af hinanden (selvom jeg
> stadig mener du var urimeligt hård overfor René - men pyt nu med det).

Hvis nogen skal køre Valrhona frem som meterstokken for at afgøre om noget
er "margarine eller smør" og intet ringere går an til en kage - så skal jeg
nok ytre en lignende mening til enhver tid.

> > Men ja jeg mener stadigt at man kan få chokolade af bedre kvalitet
billigere
> > end Valrhona - det siger jo sig selv når man gør sig en tanke om hvad
deres
> > branding koster.
>
> Well, man skal huske at det mersalg der følger af ekstra reklame, giver
> effektiviseringsmuligheder der kan medvirke til at sætte prisen ned igen.
> Ikke at det nødvendigvis sker, dog.

Branding er sjældent med det øjemed.

> > Ja ok - det var kun et gæt, og som sagt et forsøg på at pin-pointe hvad
det
> > var ved den du måtte kunne lide. En af Michel Cluizel særegenheder i
forhold
> > til andre mærker er netop procenten. Har de ikke nogen sindsygt høje
> > procenter i nogle af dem?
>
> Jo, de har deres 85 og 99 %'er, men det er bare ikke den del af deres
> produktion der tiltaler mig mest.

Nej det bliver nok osse lidt for meget af det gode.

> > Jeg skal forhøre mig - nu snakker vi jo ikke længere om blot en
kvalitet,
> > men en helt særlige smagstype, og så giver min manglende viden sig til
kende
> > og jeg må sende den videre til "baglandet".
>
> Ok.
>
> --
> Stefan Holm
> "Let us celebrate our agreement with the adding of chocolate to milk."



Rene' Hjorth (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-11-05 22:11

[Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 19:58:34 +0100]

>> Det fremgik ikke videre klart af dit sure opstød, men fair nok. Kunne du
>> overtales til faktisk at nævne eksempler på mærker der både er bedre og
>> billigere?
>Det er muligt - men jeg mener skam stadigt hvad jeg skrev.

Igen, hvis du vitterligt kan nævne massere af chokolade der er både
billigere og bedre, jamen så GØR det dog?

Det er lidt tynd at overfalde mig og så når du bliver bedt om konkrete
eksempler mener du at du skal "spørge baglandet".

>Til chokoladekagen vil jeg helt klart mene at Aldi's skulle være helt fin.
>Der er heller ikke nogen kokke der står og smider dyr Pomererol i saucen

Det kan der sagtens være - HVIS Pomerol'en er den PRIMÆRE ingrediens, kan du
sgu' smage forskel på om det er en billig eller dyr vin... Det samme med
chokoladekagen - hvilken smør eller hvilke æg der anvendes kan sgu' være
lidt ligemeget - men det gør en forskel hvad du vælger af hovedingrediensen.

Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 22:39

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:ebgvm15ac1bs8ok7l2rg1ekv3smgrhiruo@4ax.com...
> [Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 19:58:34 +0100]
>
> >> Det fremgik ikke videre klart af dit sure opstød, men fair nok. Kunne
du
> >> overtales til faktisk at nævne eksempler på mærker der både er bedre og
> >> billigere?
> >Det er muligt - men jeg mener skam stadigt hvad jeg skrev.
>
> Igen, hvis du vitterligt kan nævne massere af chokolade der er både
> billigere og bedre, jamen så GØR det dog?
>
> Det er lidt tynd at overfalde mig og så når du bliver bedt om konkrete
> eksempler mener du at du skal "spørge baglandet".

Mit spørgen i baglandet går på folks speficikke ønsker som deres
favoritsmage.
Til kagen vil jeg trygt anbefale Aldi's Moser Roth. Osse selvom du uden at
have prøvet den helt kan afvise overhovedet at tænkte tanken at den skulle
være god nok i din verden.

> >Til chokoladekagen vil jeg helt klart mene at Aldi's skulle være helt
fin.
> >Der er heller ikke nogen kokke der står og smider dyr Pomererol i saucen
>
> Det kan der sagtens være - HVIS Pomerol'en er den PRIMÆRE ingrediens, kan
du
> sgu' smage forskel på om det er en billig eller dyr vin... Det samme med
> chokoladekagen - hvilken smør eller hvilke æg der anvendes kan sgu' være
> lidt ligemeget - men det gør en forskel hvad du vælger af
hovedingrediensen.

Arrrrh - så må jeg lige høre hvilken sauce man pinedød skal have en vin i
hvor den er så PRIMÆR at det må være en specielt fin vin.



Kim Bach Petersen (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Kim Bach Petersen


Dato : 07-11-05 10:09

Stefan Holm wrote:

> Det fremgik ikke videre klart af dit sure opstød, men fair nok. Kunne du
> overtales til faktisk at nævne eksempler på mærker der både er bedre og
> billigere?

Jeg kan stærkt anbefale FELCHLIN, se fx

http://www.kagebutikken.dk/group.asp?group=102&sub=102
http://www.marcipan-figur.dk/ (Haderer Marcipan Danmark, se under produkter)

Kim

Morten Wartou (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 06-11-05 19:44


"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:dkld81$1i9s$1@gnd.k-net.dk...
> Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
> kvalitet til både lavere og højere pris. At man har købt sig ind med en

Fortæl-fortæl. Jeg har prøvet mange lader, og har endnu ikke fundet nogen
der overgår en Valrhona Guanaja, men jeg er absolut åben for alternativer,
især hvis de er billigere. :)


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 20:35

"Morten Wartou" <morten_removethistoavoidgettingtrashed@wartou.dk> skrev i
en meddelelse news:436e4edf$0$67263$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:dkld81$1i9s$1@gnd.k-net.dk...
> > Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
> > kvalitet til både lavere og højere pris. At man har købt sig ind med en
>
> Fortæl-fortæl. Jeg har prøvet mange lader, og har endnu ikke fundet nogen
> der overgår en Valrhona Guanaja, men jeg er absolut åben for alternativer,
> især hvis de er billigere. :)

Så skal du jo se på nogen Guanaja ækvivalent. Fordi det lyder som om at du
netop er glad for det at netop den. En Charlemagne ingefær ville nok ikke
lige hitte (eller det ved jeg jo ikke - men den er ihvertfald ikke lige det
samme).
Jeg er dog ikke vidende nok til lige at vide hvad der skulle ligne Guanaja
Valrhona - men jeg har nogle jeg kan høre ad.



Rene' Hjorth (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-11-05 22:02

[Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 18:06:01 +0100]

>Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
>kvalitet til både lavere og højere pris.

Branche anerkendt? Det ord har jo ingen værdi - jeg er sikker på at du
sagtens kan finde kokke og konditorer der synes at Valrhona ikke er optimalt
og den lille hemmelige chokoladefabriokant de har fundet er langt bedre, og
nogle af dem har sikkert også ret, men du kan også finde massere af kokke og
konditorer der finder at det er en fabelagtig unik chokolade, især til
prisen.

> At man har købt sig ind med en køledisk i enhver Mad&Vin samt brugt en masse
>penge på branding betyder ikke at man er et eller andet branchefyrtårn til at måle alt andet efter.

Hvorfor er det lige du har set dig sur på Valrhona? At magasin og andre
dyre butikker har valgt at score kassen er ikke Valrhonas skyld - de eneste
markedsføring de står for er at 2 gange om året sendt en smart brochure til
de kokke og konditorer der køber deres produkter.

Og apropos branche - jeg er i branchen, som tidligere kok og nuværende
fødevareudvikler køber jeg bl.a. Valrhona chokolade, og må indrømme at ca.
100 kr. pr. kilo (plus moms) faktisk er rasende billigt for en
kvalitetschokolade, når du tænker på fortjeneste hos importør og statens
chokoladeafgift.

Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 22:26

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:cpfvm1penmvve9m92um35irliak64o2uaq@4ax.com...
> [Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 18:06:01 +0100]
>
> >Mit argument er at du kan finde chokolade af (branche anerkendt) højere
> >kvalitet til både lavere og højere pris.
>
> Branche anerkendt? Det ord har jo ingen værdi - jeg er sikker på at du
> sagtens kan finde kokke og konditorer der synes at Valrhona ikke er
optimalt
> og den lille hemmelige chokoladefabriokant de har fundet er langt bedre,
og
> nogle af dem har sikkert også ret, men du kan også finde massere af kokke
og
> konditorer der finder at det er en fabelagtig unik chokolade, især til
> prisen.

Branche anerkendt er lig alment anerkendt. Ikke enkelte kokke. Valrhona er
ikke cremen af cremen i den brede almenhed.

> > At man har købt sig ind med en køledisk i enhver Mad&Vin samt brugt en
masse
> >penge på branding betyder ikke at man er et eller andet branchefyrtårn
til at måle alt andet efter.
>
> Hvorfor er det lige du har set dig sur på Valrhona? At magasin og andre
> dyre butikker har valgt at score kassen er ikke Valrhonas skyld - de
eneste
> markedsføring de står for er at 2 gange om året sendt en smart brochure
til
> de kokke og konditorer der køber deres produkter.

Jeg har ikke noge imod Valrhona - jeg opponerede imod dit syn på Valrhona
samt den snobbede dømmen i smør og margarine. Og så endda til en kage.

> Og apropos branche - jeg er i branchen, som tidligere kok og nuværende
> fødevareudvikler køber jeg bl.a. Valrhona chokolade, og må indrømme at ca.
> 100 kr. pr. kilo (plus moms) faktisk er rasende billigt for en
> kvalitetschokolade, når du tænker på fortjeneste hos importør og statens
> chokoladeafgift.

Nuværende fødevareudvikler? Er det det pulvermad i er brændt inde med?
Men ja Valrhona er ikke nogen ringe chokolade - den er bare lidt hypet ikke
andet. Lidt dyr hvis man ikke vil betale for brand - fint fint, det
bestemmer man selv.



Rene' Hjorth (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-11-05 22:49

[Jonas Kofod | Mon, 7 Nov 2005 22:25:54 +0100]


Det ærger mig at du åbenbart er blevet så sur, at man ikke kan diskutere med
dig, og det at kaste med mudder åbenbart er bedre end argumenter for dig :(


Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 23:12

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:4qivm1p0rle6sj8cnf9ds07r311q1hjkfl@4ax.com...
> [Jonas Kofod | Mon, 7 Nov 2005 22:25:54 +0100]
>
>
> Det ærger mig at du åbenbart er blevet så sur, at man ikke kan diskutere
med
> dig, og det at kaste med mudder åbenbart er bedre end argumenter for dig
:(

Ja se - jeg er så sur ->



Emil (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-11-05 17:59

Jonas Kofod wrote:

>Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?

Nej; der findes andre gode chokolader. Dog ikke mange.


>Vorherre bevares - Ja
>man skal ikke undervurdere hvad effektiv markedsføring og branding gør ved
>nogen mennesker, især hvis man lefler for deres indre snob.

Tillad dig den luxus, at lave en blindsmagning af chokolader. Du
vil blive forbavset.

Fremstillingen af kakao kan sammenlignes med fremstillingen af
kaffe. Og du vil vel ikke påstå, at al kaffe smager ens?


m.v.h. Emil

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 18:14

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:a3csm1hr532nkcffoo9b29p95br3kj58cq@4ax.com...
> Jonas Kofod wrote:
>
> >Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?
>
> Nej; der findes andre gode chokolader. Dog ikke mange.

Siger du på hvilket grundlag? Der findes tonsvis af andre
kvalitetschokolader. Nej de er ikke alle markedsført i Danmark overfor et
bestemt markedssegment nej - men der er stadigt masser.

> >Vorherre bevares - Ja
> >man skal ikke undervurdere hvad effektiv markedsføring og branding gør
ved
> >nogen mennesker, især hvis man lefler for deres indre snob.
>
> Tillad dig den luxus, at lave en blindsmagning af chokolader. Du
> vil blive forbavset.

Jeg har smagt forskellige chokolader tak - inklusive blindsmagning.

> Fremstillingen af kakao kan sammenlignes med fremstillingen af
> kaffe. Og du vil vel ikke påstå, at al kaffe smager ens?

Du vil vel ikke påstå at fordi du ved det så har du et eller andet form for
dybere argument for at sige at Valrhona skulle være noget specielt?



Emil (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-11-05 19:37

Jonas Kofod wrote:

>"Emil" skrev i en meddelelse
>> Nej; der findes andre gode chokolader. Dog ikke mange.

>Siger du på hvilket grundlag? Der findes tonsvis af andre
>kvalitetschokolader. Nej de er ikke alle markedsført i Danmark overfor et
>bestemt markedssegment nej - men der er stadigt masser.

Dér har vi nok det egentlige problem: I DK er der 3-4 store
indkøbskæder, som -hver især- retter sig efter et bestemt
markedssegment.
Lige nu, fører Bilka Lindt-Chokolade som det store hit. Stort
kakaoindhold, lav kilopris; men den kradser altså på tungen, og
kommer således langt ned på listen over nydelsesværdige
chokolader, faktisk langt under 'Toms mørk Chokolade', og er tæt
på værdiløs.



>Du vil vel ikke påstå at fordi du ved det så har du et eller andet form for
>dybere argument for at sige at Valrhona skulle være noget specielt?

Nej/ja. Jeg vil påstå, at Valrhona er en standard for
sammenligning af chokolader. Der findes få bedre, og mange
dårligere, på det _danske_ marked.

Én af de vigtige, og produktionsmæssige krævende ting er, at
valsningen er meget fin. Her kan selv en amatør smage/mærke
forskel.
Hertil kommer så de øvrige faktorer.


Det er min fornemmelse, at du véd noget mere om chokolader. Gider
du indvie os i din viden? Altså fabrikater, udsalgssteder,
smagsbedømmelser m.v.


m.v.h. Emil

Klaus Alexander Seis~ (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-11-05 19:56

Emil skrev:

> Én af de vigtige, og produktionsmæssige krævende ting er, at
> valsningen er meget fin.

Michel Cluizel laver en meget lækkert chokolade med små stykker ristet
kakaobønne i selve chokoladen. Mit fransk er ikke hvad der har været,
men jeg vil umiddelbart tro at det er denne her:

   <http://www.cluizel.com/det_gamme.php?idg=1&idp=25>

Jeg er godt klar over at det ikke er dét du hentyder til, når du siger
at valsningen skal være fin, men jeg fik associationer til ovennævnte
chokolade da jeg læste dit indlæg.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
PNX · http://pnx.dk/

Emil (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-11-05 21:11

Klaus Alexander Seistrup wrote:

>Emil skrev:
>> Én af de vigtige, og produktionsmæssige krævende ting er, at
>> valsningen er meget fin.

>Michel Cluizel laver en meget lækkert chokolade med små stykker ristet
>kakaobønne i selve chokoladen. Mit fransk er ikke hvad der har været,
>men jeg vil umiddelbart tro at det er denne her:
>   <http://www.cluizel.com/det_gamme.php?idg=1&idp=25>


This "grué" is constituted small fragments of fèves of
originating ones from cocoas specifically of the island of Holy
Domingue. After fermentation and séchage, these fèves were
roasted, épurées of their shell, then crushed and mixed to the
chocolate for a beautiful agreement chocolate cocoa.

Frit oversat af:
http://www.freetranslation.com/free/web.htm


Dén chokolade gad jeg godt smage. Grundlæggende er det en
fintvalsat chokolade, som er tilsat lidt groft cacao, for at
skabe kontraster i oplevelsen af konsistenserne. Absolut
spændende.

Det minder mig så, om dengang man tilsatte poppede ris til billig
chokolade (Chrunch).


>Jeg er godt klar over at det ikke er dét du hentyder til, når du siger
>at valsningen skal være fin, men jeg fik associationer til ovennævnte
>chokolade da jeg læste dit indlæg.

Det er en grundlæggende ting, at sammenstilling af samme
ingediens i forskellige tilberedningsformer, ofte klæder
hinanden. Her er det så chokolade.

Det klassiske eksempel er Heston Blumenthals blomkålsanretning.


m.v.h. Emil

Klaus Alexander Seis~ (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-11-05 21:19

Emil skrev:

>>   <http://www.cluizel.com/det_gamme.php?idg=1&idp=25>
>
>
> This "grué" is constituted small fragments of fèves of
> originating ones from cocoas specifically of the island of Holy
> Domingue. After fermentation and séchage, these fèves were
> roasted, épurées of their shell, then crushed and mixed to the
> chocolate for a beautiful agreement chocolate cocoa.
>
> Frit oversat af:
> http://www.freetranslation.com/free/web.htm

Det kan Google klare en anelse bedre:

»This "grué" is made up small fragments of cocoa broad beans
resulting specifically from the island of Domingue Saint.
After fermentation and drying, these broad beans were roasted,
purified of their hull, then crushed and mixed with the
chocolate for a beautiful chocolate-cocoa agreement.«

http://translate.google.com/translate_t

> Dén chokolade gad jeg godt smage. Grundlæggende er det en
> fintvalsat chokolade, som er tilsat lidt groft cacao, for at
> skabe kontraster i oplevelsen af konsistenserne. Absolut
> spændende.

Ja, den er god.

> Det minder mig så, om dengang man tilsatte poppede ris til
> billig chokolade (Chrunch).

Hæhæ, oplevelsen er en lidt anden.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/

Jonas Kofod (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 06-11-05 20:24

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:86fsm1lgkip41kvehvhooiti3ueji0gvvj@4ax.com...
> Jonas Kofod wrote:
>
> >"Emil" skrev i en meddelelse
> >> Nej; der findes andre gode chokolader. Dog ikke mange.
>
> >Siger du på hvilket grundlag? Der findes tonsvis af andre
> >kvalitetschokolader. Nej de er ikke alle markedsført i Danmark overfor et
> >bestemt markedssegment nej - men der er stadigt masser.
>
> Dér har vi nok det egentlige problem: I DK er der 3-4 store
> indkøbskæder, som -hver især- retter sig efter et bestemt
> markedssegment.
> Lige nu, fører Bilka Lindt-Chokolade som det store hit. Stort
> kakaoindhold, lav kilopris; men den kradser altså på tungen, og
> kommer således langt ned på listen over nydelsesværdige
> chokolader, faktisk langt under 'Toms mørk Chokolade', og er tæt
> på værdiløs.

Ja der har nok været lidt fokusering på kakaoindholdet som
kvalitetsparameter nu her i starten af den chokoladebølge der er startet. Da
Marabou skulle ud med et finere alternativ til deres normale plader var det
osse alene med X % som forskellen der skulle gøres opmærksomhed.
Når først man har chokolade fra et ordentligt mærke betyder procenten ikke
det fjerneste. Hvis der er 5 % har de nok en grund til det.
Der hvor Valrhona hæver sig over bolledejen er at de kommer med forskellige
bønner og der af introducerer smagsnuancer der ikke bare kommer af
procenten.

> >Du vil vel ikke påstå at fordi du ved det så har du et eller andet form
for
> >dybere argument for at sige at Valrhona skulle være noget specielt?
>
> Nej/ja. Jeg vil påstå, at Valrhona er en standard for
> sammenligning af chokolader. Der findes få bedre, og mange
> dårligere, på det _danske_ marked.

Jeg syntes der er ganske mange der matcher Valrhona - desværre er der en
tendens til at når folk kan smage forskel så tager de det som en
kvalitetsforskel til fordel for den dyre og mest eksklusivt markedsførte.
Det du får i Valrhona sammenlignet med de andre finere supermarkeds
chokolader er et udvalg i forskellige bønner. Men derfor kan man jo stadigt
ende med at have mest smag for en anden.
Ligeledes er det jo med vin og druer - man kan betale for en bestemt drue
fra én bestemt mark. Men det gør ikke at den smager bedre end så mange
andre. Men det giver en anden smagsoplevelse som man kan betale for hvis man
har interesse.
Med kaffe kan det være interessen for at smage en bestemt bønne og estate og
en helt særlig art. Men derfor kan det godt være at man finder en mere
almindelig mindre kontrolleret blanding i bedre smag (og nej med almindelig
mener jeg heller ikke Gevalia).

> Én af de vigtige, og produktionsmæssige krævende ting er, at
> valsningen er meget fin. Her kan selv en amatør smage/mærke
> forskel.
> Hertil kommer så de øvrige faktorer.

Det håber jeg - for hverken du eller jeg er vist professionelle.

> Det er min fornemmelse, at du véd noget mere om chokolader. Gider
> du indvie os i din viden? Altså fabrikater, udsalgssteder,
> smagsbedømmelser m.v.

Jeg ved faktisk ikke så meget om chokolade igen. Men jeg spørger og snakker
med folk der gør. Og jeg bruger min sunde fornuft når andre disker op med
"ekspert viden". Og her syntes jeg ikke der var grund til at smage med
tegnebogen og bruge Valrhona som meterstok.



Emil (06-11-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-11-05 23:29

Jonas Kofod wrote:

>Jeg syntes der er ganske mange der matcher Valrhona -

Hvilke?


>Med kaffe kan det være interessen for at smage en bestemt bønne og estate og
>en helt særlig art. Men derfor kan det godt være at man finder en mere
>almindelig mindre kontrolleret blanding i bedre smag (og nej med almindelig
>mener jeg heller ikke Gevalia).

Jeps. Jeg har smagt kaffer til over kr. 2.000,-/kg, som ikke var
noget at skrive hjem om.
Det var en stor oplevelse at smage en Kenya AA Estate IV,
friskbrændt, og jeg er blevet stillet flere oplevelser udi kaffe
i udsigt.
Min daglige kaffe er nu Kenya AA, i en noget billigere udgave fra
Kvickly (Peter Larsen kaffe) til kr. 29,- for 200 gram.
Ud over den gode smag, bliver man 'mæt' og drikker derfor mindre
kaffe, så på bundlinien er udgiften den samme som tidligere; men
nydelsen er størrer. Samme konklution for vin og ost.

Så scan lige de muligheder du har at vælge mellem. Tag ét emne ad
gangen. Køb 12 forskellige chokolader, oste, kaffer, vine eller
andet, og sammenlign så pris og kvallitet.
Læg nøje mærke til, hvilke produkter der gør dig glad. For glæden
vil afgøre, hvad du bør købe.


>Jeg ved faktisk ikke så meget om chokolade igen. Men jeg spørger og snakker
>med folk der gør. Og jeg bruger min sunde fornuft når andre disker op med
>"ekspert viden". Og her syntes jeg ikke der var grund til at smage med
>tegnebogen og bruge Valrhona som meterstok.

Vi er til dels enige. Snakker vi dyre biler, kan jeg ikke være
med. Men at ofre en 100-las på en smagsoplevelse, så kan vi alle
være med. Du snyder dig selv for en oplevelse.


m.v.h. Emil

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 02:01

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:qttsm1hp047cd3e668d942qtioh0464e6p@4ax.com...
> Jonas Kofod wrote:
>
> >Jeg syntes der er ganske mange der matcher Valrhona -
>
> Hvilke?

Der er allerede nævnt en del rundt omkring - men i sidste ende kommer det an
på smag, og her vil jeg ikke sidde og dømme det ene eller andet godt. Men
der findes chokolade af samme og højere kvalitet - til både lavere og højere
priser.
Hvis man vil have en der "smager bedre" må man tage udgangspunkt i sin egen
smag.
Jeg har senest prøvet lidt af hvert indenfor Charlemagne fordi jeg syntes
det er et mærke der virkeligt prøver forskellige ting af og kommer med
forskelligartede smagsoplevelser. Kvalitetsmæssigt står den på ingen måde
tilbage for Valrhona - men smagsmæssigt kan enhver være til det ene eller
andet.

> >Med kaffe kan det være interessen for at smage en bestemt bønne og estate
og
> >en helt særlig art. Men derfor kan det godt være at man finder en mere
> >almindelig mindre kontrolleret blanding i bedre smag (og nej med
almindelig
> >mener jeg heller ikke Gevalia).
>
> Jeps. Jeg har smagt kaffer til over kr. 2.000,-/kg, som ikke var
> noget at skrive hjem om.
> Det var en stor oplevelse at smage en Kenya AA Estate IV,
> friskbrændt, og jeg er blevet stillet flere oplevelser udi kaffe
> i udsigt.
> Min daglige kaffe er nu Kenya AA, i en noget billigere udgave fra
> Kvickly (Peter Larsen kaffe) til kr. 29,- for 200 gram.
> Ud over den gode smag, bliver man 'mæt' og drikker derfor mindre
> kaffe, så på bundlinien er udgiften den samme som tidligere; men
> nydelsen er størrer. Samme konklution for vin og ost.
>
> Så scan lige de muligheder du har at vælge mellem. Tag ét emne ad
> gangen. Køb 12 forskellige chokolader, oste, kaffer, vine eller
> andet, og sammenlign så pris og kvallitet.
> Læg nøje mærke til, hvilke produkter der gør dig glad. For glæden
> vil afgøre, hvad du bør købe.

Jeg må nok indrømme at jeg kører på oste lige for tiden - og alt det kaffe
jeg konsumerer i disse dage er iskaffe og her gider jeg ikke spilde dyre
bønner.

> >Jeg ved faktisk ikke så meget om chokolade igen. Men jeg spørger og
snakker
> >med folk der gør. Og jeg bruger min sunde fornuft når andre disker op med
> >"ekspert viden". Og her syntes jeg ikke der var grund til at smage med
> >tegnebogen og bruge Valrhona som meterstok.
>
> Vi er til dels enige. Snakker vi dyre biler, kan jeg ikke være
> med. Men at ofre en 100-las på en smagsoplevelse, så kan vi alle
> være med. Du snyder dig selv for en oplevelse.

Jeg sagde ikke at jeg ikke havde smagt Valrhona. Jeg sagde at man ikke kan
bedømme den efter prisklasse og mene at billigere chokolader må være
ringere. Så nej jeg har ikke snydt mig for en oplevelse - ejheller den
oplevelse der ligger i at åbensindet smage og vurdere et billigere produkt
uden forudindtagede holdninger baseret på hvor "agtet" eller mere kosteligt
et andet produkt er.



Rene' Hjorth (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-11-05 22:24

[Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 20:23:48 +0100]

>Jeg ved faktisk ikke så meget om chokolade igen. Men jeg spørger og snakker
>med folk der gør. Og jeg bruger min sunde fornuft når andre disker op med
>"ekspert viden". Og her syntes jeg ikke der var grund til at smage med
>tegnebogen og bruge Valrhona som meterstok.

Det ærger mig at du skød mig i skoen at jeg anvendte prisen som et parameter
til at kvalificere Valrhona - hvilket ikke var tilfældet - det var ikke
prisen der fik mig til at fremhæve Valrhona dér.

Ligeledes at du tog mig som en almindelig forbruger (dog intet forkert i
det) der udelukkende snobbede for den chokolade de havde købt et for dyrt
sted - istedet for at prøve at interesserer dig for hvad der måske lå bag?

Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 22:42

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:r7hvm1hl7e2sbsebqmbbootr60sjjemj4n@4ax.com...
> [Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 20:23:48 +0100]
>
> >Jeg ved faktisk ikke så meget om chokolade igen. Men jeg spørger og
snakker
> >med folk der gør. Og jeg bruger min sunde fornuft når andre disker op med
> >"ekspert viden". Og her syntes jeg ikke der var grund til at smage med
> >tegnebogen og bruge Valrhona som meterstok.
>
> Det ærger mig at du skød mig i skoen at jeg anvendte prisen som et
parameter
> til at kvalificere Valrhona - hvilket ikke var tilfældet - det var ikke
> prisen der fik mig til at fremhæve Valrhona dér.

Du sagde jo ordret at man ikke kunne gå under Valrhona.

> Ligeledes at du tog mig som en almindelig forbruger (dog intet forkert i
> det) der udelukkende snobbede for den chokolade de havde købt et for dyrt
> sted - istedet for at prøve at interesserer dig for hvad der måske lå bag?

Ironi: Ja uhhh - manden har sagt han er kok - så har jeg bare totalt fået
"jeg er ikke almindelig forbruger-kortet" - paralyseret af "chokosupermand"
Ironi off. Hvad tror du selv på?



Margrete Johansen (26-11-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 26-11-05 11:09


>> Nej; der findes andre gode chokolader. Dog ikke mange.
>
> Siger du på hvilket grundlag? Der findes tonsvis af andre
> kvalitetschokolader.

SÅ TAG DOG OG NÆVN NOGLE AF ALLE DISSE TONSVIS, SOM DU KENDER TIL.

Tak.

Margrete



Rene' Hjorth (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-11-05 08:11

[Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 16:37:43 +0100]

>Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?

Overhovedet ikke, men er kagen lavet af Valrhona og personen går hjem og
prøver at lave kagen med en billig chokolade, vil resultatet IKKE blive det
samme og der kunne jeg lige så godt fortælle ham på forhånd.

>Vorherre bevares - Ja man skal ikke undervurdere hvad effektiv markedsføring
>og branding gør ved nogen mennesker, især hvis man lefler for deres indre snob.

Rooooolig nu, du overreagerer - især fordi Valrhona IKKE er blevet effektivt
markedsført, men simpelthen et så forbandet godt produkt at det sælger sig
selv.

Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jonas Kofod (07-11-2005)
Kommentar
Fra : Jonas Kofod


Dato : 07-11-05 22:36

"Rene' Hjorth" <rene@hjorth.com> skrev i en meddelelse
news:8avtm1tkvgd0r265il5706hljpmb6vt1je@4ax.com...
> [Jonas Kofod | Sun, 6 Nov 2005 16:37:43 +0100]
>
> >Så Valrhona er det eneste der kan kaldes chokolade?
>
> Overhovedet ikke, men er kagen lavet af Valrhona og personen går hjem og
> prøver at lave kagen med en billig chokolade, vil resultatet IKKE blive
det
> samme og der kunne jeg lige så godt fortælle ham på forhånd.

Jeg mener helt sikkert der kan findes alternativer til en billigere penge og
uden forskel i smagskvalitet.
Det betyder jo ikke at det skal være Brugsens kogechokolade.
Med Aldi's Moser Roth ville man ikke kunne smage forskel. Dette mærke har
endda osse en agtet historie - med opkøb af Storck og distribution til Aldi
har de bare ikke brandet sig eller ført en bevidst prispolitik til at de kan
finde anerkendelse i dine øjne.

> >Vorherre bevares - Ja man skal ikke undervurdere hvad effektiv
markedsføring
> >og branding gør ved nogen mennesker, især hvis man lefler for deres indre
snob.
>
> Rooooolig nu, du overreagerer - især fordi Valrhona IKKE er blevet
effektivt
> markedsført, men simpelthen et så forbandet godt produkt at det sælger sig
> selv.

De er ikke kommet ind i Mad&Vin med deres egen køledisk af sig selv. Det
bevidst branding der skal skabe en produktdifferentiering i folks hovede.
Hvor den eneste forskel i forhold til andre kvalitets chokolader osse
eksisterer.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste