/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hare: hvilken forret?
Fra : Jesper Stocholm


Dato : 05-10-05 15:12

Jeg skal lave hare til nogle venner på lørdag, men jeg har lidt problemer
med at finde på en forret, som passer til det.

Kan I hjælpe mig lidt på vej? Jeg kunne forestille mig, at fx waldorf kunne
passe dertil?



--
Jesper Stocholm
http://stocholm.dk

Findes din kiosk på nettet? Se http://ekiosk.dk

 
 
mcloud (05-10-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 05-10-05 18:50

Hej Jesper
Kunne du ikke servere parmaskinke der er rullet om frisk basilikum og
lidt
høvlet parmasan og dryppet med god olivenolie ,krydr med friskkværnet
peber
og lidt frisk tomatsalat
mvh mcloud




Jesper Stocholm (05-10-2005)
Kommentar
Fra : Jesper Stocholm


Dato : 05-10-05 21:01

"mcloud" <kim@lechef.dk> wrote in news:43441232$0$49010$14726298
@news.sunsite.dk:

> Hej Jesper
> Kunne du ikke servere parmaskinke der er rullet om frisk basilikum og
> lidt
> høvlet parmasan og dryppet med god olivenolie ,krydr med friskkværnet
> peber
> og lidt frisk tomatsalat

Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende - nemlig
parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i olie, frisk
basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron samt honning. Det
smager monster-godt ... men da jeg regner med at tilberede haren med
enebær, så kan jeg slet ikke se, at basilikum passer til det - selvom det
er forret.



--
Jesper Stocholm
http://stocholm.dk

Findes din kiosk på nettet? Se http://ekiosk.dk

Erling Hansen (05-10-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 05-10-05 21:18

Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:

> "mcloud" <kim@lechef.dk> wrote in news:43441232$0$49010$14726298
> @news.sunsite.dk:
>
> > Hej Jesper
> > Kunne du ikke servere parmaskinke der er rullet om frisk basilikum og
> > lidt
> > høvlet parmasan og dryppet med god olivenolie ,krydr med friskkværnet
> > peber
> > og lidt frisk tomatsalat
>
> Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende - nemlig
> parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i olie, frisk
> basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron samt honning. Det
> smager monster-godt ... men da jeg regner med at tilberede haren med
> enebær, så kan jeg slet ikke se, at basilikum passer til det - selvom det
> er forret.
>
>

Skal det være lidt nemt og også passe til haren, vil jeg foreslå gode
skiver af røget laks rullet omkring Filadelfia m. urter. Meget lækkert.
Mvh
Erling

Jesper Stocholm (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Jesper Stocholm


Dato : 06-10-05 06:25

email@domain.com (Erling Hansen) wrote in
news:1h3zchc.45s1nii170c8N%email@domain.com:

> Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
>> Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende - nemlig
>> parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i olie, frisk
>> basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron samt honning.
>> Det smager monster-godt ... men da jeg regner med at tilberede haren
>> med enebær, så kan jeg slet ikke se, at basilikum passer til det -
>> selvom det er forret.
>
> Skal det være lidt nemt og også passe til haren, vil jeg foreslå gode
> skiver af røget laks rullet omkring Filadelfia m. urter. Meget
> lækkert. Mvh

Det slår mig lige ... taler du ikke om tilbehør til haren og ikke om en
seperat forret?

--
Jesper Stocholm
http://stocholm.dk

Findes din kiosk på nettet? Se http://ekiosk.dk

Erling Hansen (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 06-10-05 08:48

Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:

> email@domain.com (Erling Hansen) wrote in
> news:1h3zchc.45s1nii170c8N%email@domain.com:
>
> > Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
> >> Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende - nemlig
> >> parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i olie, frisk
> >> basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron samt honning.
> >> Det smager monster-godt ... men da jeg regner med at tilberede haren
> >> med enebær, så kan jeg slet ikke se, at basilikum passer til det -
> >> selvom det er forret.
> >
> > Skal det være lidt nemt og også passe til haren, vil jeg foreslå gode
> > skiver af røget laks rullet omkring Filadelfia m. urter. Meget
> > lækkert. Mvh
>
> Det slår mig lige ... taler du ikke om tilbehør til haren og ikke om en
> seperat forret?

Jeg taler om en seperat forret. Lakserullen evt. med et lille stk. lunt
brød.
Mvh'
Erling

Erling Hansen (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 06-10-05 12:30

Erling Hansen <email@domain.com> wrote:

> Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
>
> > email@domain.com (Erling Hansen) wrote in
> > news:1h3zchc.45s1nii170c8N%email@domain.com:
> >
> > > Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
> > >> Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende - nemlig
> > >> parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i olie, frisk
> > >> basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron samt honning.
> > >> Det smager monster-godt ... men da jeg regner med at tilberede haren
> > >> med enebær, så kan jeg slet ikke se, at basilikum passer til det -
> > >> selvom det er forret.
> > >
> > > Skal det være lidt nemt og også passe til haren, vil jeg foreslå gode
> > > skiver af røget laks rullet omkring Filadelfia m. urter. Meget
> > > lækkert. Mvh
> >
> > Det slår mig lige ... taler du ikke om tilbehør til haren og ikke om en
> > seperat forret?
>
> Jeg taler om en seperat forret. Lakserullen evt. med et lille stk. lunt
> brød.
> Mvh'
> Erling

Kommer lige til at tænke på: *Det er ligesom på en CD ... hvis du
indspiller en melodi i Bb-dur lige efter f.eks. en E-dur, så lyder det
altså ikke ret godt.
Ligeså: Balsamico, citron og basilikun er super ting i sig selv, men
lige før en stegt hare er det ikke ret godt.
Mvh
Erling


Jesper Stocholm (16-10-2005)
Kommentar
Fra : Jesper Stocholm


Dato : 16-10-05 16:40

email@domain.com (Erling Hansen) wrote in
news:1h40ipx.12es7pfherx2uN%email@domain.com:

> Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
>
>> Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
>>
>> > email@domain.com (Erling Hansen) wrote in
>> >
>> > > Jesper Stocholm <j@stocholm.invalid> wrote:
>> > >> Hmm .. tak for input. Jeg havde selv tænkt på noget lignende -
>> > >> nemlig parmaskinke svøbt om frisk basilikum, der er marineret i
>> > >> olie, frisk basilikum, salt+peber, lidt balsamico og lidt citron
>> > >> samt honning. Det smager monster-godt ... men da jeg regner med
>> > >> at tilberede haren med enebær, så kan jeg slet ikke se, at
>> > >> basilikum passer til det - selvom det er forret.
>> > >
>> > > Skal det være lidt nemt og også passe til haren, vil jeg foreslå
>> > > gode skiver af røget laks rullet omkring Filadelfia m. urter.
>> > > Meget lækkert. Mvh
>
> Kommer lige til at tænke på: *Det er ligesom på en CD ... hvis du
> indspiller en melodi i Bb-dur lige efter f.eks. en E-dur, så lyder det
> altså ikke ret godt.
> Ligeså: Balsamico, citron og basilikun er super ting i sig selv, men
> lige før en stegt hare er det ikke ret godt.

Jeg endte med følgende sammensætning

Forret:
Jordskokkesuppe med baconterninger, persillecroutoner og fint-hakkede
forårsløg

Hovedret:
Langtidsstegte harer med hvidvins-braisserede jordfrugter
Kantarrel-sauce smagt til med rønnebærgele
Aspargeskartofler
Hjertekål sauteret med hvid balsamico

Haren blev gnubbet med salt/peber og friskt-knust enebær

Dessert:
Flamberede blommer med hjemmelavet vanilleis.

.... det smagte pissegodt



--
Jesper Stocholm
http://stocholm.dk

Findes din kiosk på nettet? Se http://ekiosk.dk

Max (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 06-10-05 08:52

Hej Jesper

> Kan I hjælpe mig lidt på vej? Jeg kunne forestille mig, at fx waldorf
kunne

Waldorf salat er ikke en forret, men derimod tilbehør til
bl.a. vildt.

Mvh Max



Soren.Kongstad@gmail~ (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Soren.Kongstad@gmail~


Dato : 06-10-05 10:00

hvis du ikke er bange for den gamle suppe/steg/is fælde, så vil jeg
foreslå en jordskokssuppe til forret. Det passer til årstiden, og
hvis du krydrer den lidt konservativt, så behøver den ikke være så
kraftig at den spolerer det milde hare kød.

En anden suppemulighed er at lave suppen på en hokkaido. Vi lavede det
til middag for nylig, krydret med karrypasta og andre "thai" krydderier
- Det blev en sindssygt lækker suppe.

/Søren


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste