/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kvalitet af margarine
Fra : Lars Thomsen Nielsen


Dato : 15-09-05 21:02

Jeg er nysgerrig for at høre om nogen af jer kender til noget omkring
kvalitet af margariner. Jeg synes det er meget mærkeligt at nogen pakker på
500g koster omkring en femmer (fx Lisette fra Netto), mens andre mærker
(Ama, Oma(?) m.fl.) koster 10-15-20 kr pakken. Jeg er ikke storforbruger af
margarine, så jeg kunne sagtens købe de dyre mærker, men jeg ville gerne
vide om der ud over prisen er den store forskel, sådan rent indholdsmæssigt
og kvalitetsmæssigt.

mvh

Lars



 
 
Max (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-09-05 07:21

Hej Lars

> vide om der ud over prisen er den store forskel, sådan rent
indholdsmæssigt
> og kvalitetsmæssigt.

Jeg bruger kun margarine når jeg bager, og jeg må tilstå, desværre for
producenterne, at jeg ikke observere nogen forskel på det færdige
produkt selv om jeg bruger forskellige mærker i margarine.

Mvh Max



Peter Schrøder (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Peter Schrøder


Dato : 16-09-05 07:40

Lars Thomsen Nielsen skrev:

> Jeg er nysgerrig for at høre om nogen af jer kender til noget omkring
> kvalitet af margariner.

Jeg skal ikke udtale mig om den ernæringsmæssige
kvalitet, men min erfaring siger mig, at det kun
er Oma, der ikke sprutter skoldhed margarine rundt
i hele køkkenet. Jeg læste en gang at det var noget
med vandindholdet...


--
Med venlig hilsen
Peter Schrøder

Hauge (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 16-09-05 16:46

Hej
Peter Schrøder wrote:
> Jeg skal ikke udtale mig om den ernæringsmæssige
> kvalitet, men min erfaring siger mig, at det kun
> er Oma, der ikke sprutter skoldhed margarine rundt
> i hele køkkenet. Jeg læste en gang at det var noget
> med vandindholdet...

Jeg løser problemet med et lille drys mel, det stopper sprutteriet, også ved
oliebrug.
Men hvad skal man bruge margarinen til, udover bagning?
Og jo, det hører til ved madlavning, det er jo som altid kun hystaderne der
udtaler hvad der hører til mad, og tror de kan bestemme det

Mvh Hauge



Max (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-09-05 18:14

Hej

> Men hvad skal man bruge margarinen til, udover bagning?

Til at stege pandekager i.

Mvh Max



Jens Bruun (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-09-05 16:12

"Lars Thomsen Nielsen" <lars@EraseThisflexcom.dk> skrev i en meddelelse
news:4329d34b$0$18643$14726298@news.sunsite.dk

> Jeg er nysgerrig for at høre om nogen af jer kender til noget omkring
> kvalitet af margariner.

Ja. Det er skod alt sammen.

> Jeg er
> ikke storforbruger af margarine, så jeg kunne sagtens købe de dyre
> mærker, men jeg ville gerne vide om der ud over prisen er den store
> forskel, sådan rent indholdsmæssigt og kvalitetsmæssigt.

Smid skidtet på møddingen, og brug smør i stedet for. Magarine hører _ingen_
steder hjemme.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Hauge (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 16-09-05 16:50

Jens Bruun wrote:
> Magarine hører
> _ingen_ steder hjemme.

Det er der nu så meget i madlavning der heller ikke gør, fx. olivenolie, der
kan destruere alt mad.

/Hauge



Jens Bruun (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-09-05 17:02

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:432aea91$0$183$edfadb0f@dread16.news.tele.dk

> Det er der nu så meget i madlavning der heller ikke gør, fx.
> olivenolie, der kan destruere alt mad.

Olivenolie har mange anvendelser i et køkken, og kan også - forkert brugt -
destruere mad. Margarine er et skod-kunstprodukt, alene opfundet til at
erstatte det gode smør. I alle opskrifter, hvori indgår margarine, kan
margarinen med stor fordel udskiftes med smør.

Prøv at spørge efter margarine i ethvert andet land end Danmark, og man vil
glo på dig med dyb forundring. Margarine bruges kun i det danske køkken,
hvor vi jo efterhånden er blevet vænnet til at acceptere og æde alt det
l*rt, ingen andre vil have, så bønderne i stedet kan score kassen ved at
eksportere de gode råvarer til udlandet.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Hauge (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 16-09-05 17:23

Jens Bruun wrote:
> Olivenolie har mange anvendelser i et køkken, og kan også - forkert
> brugt - destruere mad.

Sjovt nok, jeg har aldrig oplevet det som værende godt, uanset hvem der har
lavet maden..

> Margarine er et skod-kunstprodukt, alene
> opfundet til at erstatte det gode smør.

Eller det dårlige smør.

> I alle opskrifter, hvori
> indgår margarine, kan margarinen med stor fordel udskiftes med smør.

Nåja, sådan er det jo med så meget andet også.

> Prøv at spørge efter margarine i ethvert andet land end Danmark, og
> man vil glo på dig med dyb forundring.

Nåja, der spises også regnorme i Afrika, spørg du efter det i Danmark, og få
samme forundring. Det gør ikke margarine hhv. regnorme til et dårligere
produkt at spise, hver sin smag, hvilket en del her i gruppen kunne lære
_meget_ af.

> Margarine bruges kun i det
> danske køkken, hvor vi jo efterhånden er blevet vænnet til at
> acceptere og æde alt det l*rt, ingen andre vil have, så bønderne i
> stedet kan score kassen ved at eksportere de gode råvarer til
> udlandet.

Netop, det er dem der er midaldrende i dag, der har valgt at det er gode
produkter. Er du fx. ikke i den gruppe af folk, altså alderen taget i
betragtning?

/Hauge



Klaus Alexander Seis~ (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-09-05 17:31

Jens Bruun skrev:

> I alle opskrifter, hvori indgår margarine, kan margarinen med
> stor fordel udskiftes med smør.

Jeg har ikke brugt margarine i mange år, men husker tydeligt at det
har langt bedre smøreevne på en stegepande end både smør og olie.

> Margarine bruges kun i det danske køkken,

I engelske (eller måske snarere usanske) opskrifter ser man ofte at
der skal bruges "shortening", som vel er en slags vandfri margarine,
så at sige at margarine kun er kendt i det danske køkken er lidt af
en tilsnigelse.

Mvh,

// Klaus

--
· http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine
· http://en.wikipedia.org/wiki/Shortening

Jens Bruun (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-09-05 18:08

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrndilspa.i2d.klaus@main.szn.dk

> Jeg har ikke brugt margarine i mange år, men husker tydeligt at det
> har langt bedre smøreevne på en stegepande end både smør og olie.

Intet slår smør _og_ olie i kombination til stegning.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Klaus Alexander Seis~ (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-09-05 18:24

Jens Bruun skrev:

>> Jeg har ikke brugt margarine i mange år, men husker tydeligt at
>> det har langt bedre smøreevne på en stegepande end både smør og
>> olie.
>
> Intet slår smør _og_ olie i kombination til stegning.

Tillad mig at være uenig.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://streetkids.dk/

Padre (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 16-09-05 20:04

> Prøv at spørge efter margarine i ethvert andet land end Danmark, og man
vil
> glo på dig med dyb forundring. Margarine bruges kun i det danske køkken,

Og så lige i Frankrig, hvorfra det stammer

--
Padre



Klaus Alexander Seis~ (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-09-05 20:11

Padre skrev:

>> Margarine bruges kun i det danske køkken,
>
> Og så lige i Frankrig, hvorfra det stammer

I Zambia er smør en specialvare, hvorimod margarine kan fås overalt
(for passende værdier af "overalt").

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/

Thomas Peter Bitsch (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 17-09-05 10:12

Padre <spirito_santo@yahoo.com> skrev:
>> Prøv at spørge efter margarine i
>>ethvert andet land end Danmark, og man
>vil
>> glo på dig med dyb forundring.
>>Margarine bruges kun i det danske køkken,
>
>Og så lige i Frankrig, hvorfra det stammer
>
>--
>Padre

Og i Grækenland hvor de serverer det for discount turisten, men
becel er jo heller ikke at foragte, og findes i hele europa.
TPB


"Morten Bjergstrøm" (16-09-2005)
Kommentar
Fra : "Morten Bjergstrøm"


Dato : 16-09-05 17:46

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev:

> Prøv at spørge efter margarine i ethvert andet land end Danmark,
> og man vil glo på dig med dyb forundring. Margarine bruges kun i
> det danske køkken, hvor vi jo efterhånden er blevet vænnet til at
> acceptere og æde alt det l*rt, ingen andre vil have, så bønderne i
> stedet kan score kassen ved at eksportere de gode råvarer til
> udlandet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine

"In many parts of the world, margarine is now the best selling table
spread, although butter and olive oil also command large market
shares."

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

Max (16-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-09-05 18:16

Hej Jens

> Smid skidtet på møddingen, og brug smør i stedet for. Magarine hører
_ingen_

Hvorfor skal planteolien smides gennem en ko før vi må bruge det,
smør smager fint på rundstykker, men dur ikke i bagværk og smørstegte
pandekager får det til at vende i mig.

Mvh Max



Thomas Peter Bitsch (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 17-09-05 10:11

Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev:
>Hej Jens
>
>> Smid skidtet på møddingen, og
>>brug smør i stedet for. Magarine hører
>_ingen_
>
>Hvorfor skal planteolien smides
>gennem en ko før vi må bruge det,
>smør smager fint på rundstykker,
>men dur ikke i bagværk og smørstegte
>pandekager får det til at vende i mig.
>
>Mvh Max
Min erfaring siger mig at når folk siger smør, så mener de
Kærgården, hertil vil jeg bare sige fy for pokker. Smør er smør og
Kærgården et blandingsprodukt. Når der bliver sagt margarine,
hvorfor er der ingen der nævner flydende Becel, læs på flasken og
du vil erfare at her er det rigtige, og sundere, produkt at stege
i, også til pandekager. Oliven, og andre olier, er
et "luddermarked"da det mest sælges på prisen, og kvalitet har
altid kostet penge.
TPB


Max (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-09-05 12:39

Hej Thomas

> Min erfaring siger mig at når folk siger smør, så mener de
> Kærgården, hertil vil jeg bare sige fy for pokker. Smør er smør og

Når jeg siger smør, ja så mener jeg smør, hvis jeg mente
Kærgården, ja så sagde jeg Kærgården.

Forøvrigt nåe en ko kan bruge planteolier til at lave mælk af, ja så
kan jeg også bruge dem i min mad.

> hvorfor er der ingen der nævner flydende Becel, læs på flasken og
> du vil erfare at her er det rigtige, og sundere, produkt at stege
> i, også til pandekager.

Jamme jeg kan da fint nævne Becel, der står da en flaske af det
i køleskabet, men det dur ikke til pandekager, de smager forkert.

Mvh Max



Thomas Peter Bitsch (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 17-09-05 15:08

Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev:
>Hej Thomas
>
>> Min erfaring siger mig at når folk siger smør, så mener de
>> Kærgården, hertil vil jeg bare sige fy for pokker. Smør er smør
og
>
>Når jeg siger smør, ja så mener jeg smør, hvis jeg mente
>Kærgården, ja så sagde jeg Kærgården.
>
>Forøvrigt nåe en ko kan bruge planteolier til at lave mælk af, ja

>kan jeg også bruge dem i min mad.
>
>> hvorfor er der ingen der nævner flydende Becel, læs på flasken
og
>> du vil erfare at her er det rigtige, og sundere, produkt at
stege
>> i, også til pandekager.
>
>Jamme jeg kan da fint nævne Becel, der står da en flaske af det
>i køleskabet, men det dur ikke til pandekager, de smager forkert.
>
>Mvh Max

Er det ikke de forkerte pandekager? Jeg kunne godt tænke mig
opskriften, da mine shake it pandekager smager godt med Becel.
TPB


Max (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-09-05 16:13

Hej Thomas

> Er det ikke de forkerte pandekager? Jeg kunne godt tænke mig
> opskriften, da mine shake it pandekager smager godt med Becel.

Det er verdens bedste pandekager :) Men jeg tror vi diskutere
smag og der bliver vi jo aldrig enige. Men du må gerne få min
opskrift, men hus de skal bages meget tynde.

10 stk.
2 æg
3 dl mælk
90 g mel
50 g flydene eller smeltet margarine
1 knsp salt
1/2 tsk sukker

Mvh Max



Thomas Peter Bitsch (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 17-09-05 16:43

Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev:
>Hej Thomas
>
>> Er det ikke de forkerte pandekager? Jeg kunne godt tænke mig
>> opskriften, da mine shake it pandekager smager godt med Becel.
>
>Det er verdens bedste pandekager :) Men jeg tror vi diskutere
>smag og der bliver vi jo aldrig enige. Men du må gerne få min
>opskrift, men hus de skal bages meget tynde.
>
>10 stk.
>2 æg
>3 dl mælk
>90 g mel
>50 g flydene eller smeltet margarine
>1 knsp salt
>1/2 tsk sukker
>
>Mvh Max

Lad det komme an på en prøve, det lyder jo ikke helt tosset, og
ingrdienserne har jeg.
PS. Jeg har sku`også en flaske solbærrom, og har fri i morgen, så
jeg tror konen og jeg laver en pandekagefest.
God wee-end
TPB


Max (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-09-05 17:12

Hej Thomas

> PS. Jeg har sku`også en flaske solbærrom, og har fri i morgen, så
> jeg tror konen og jeg laver en pandekagefest.

Lyder hyggeligt, min kone er lige kommet hjem med 3 kg. frisk
plukkede brombær fra skoven og en mindre sæk hyldebær,
så nu skal der laves brombærsyltetøj til vinterens pandekager
og hyldebærsuppe også.

God appetit

Mvh Max



Thomas Peter Bitsch (17-09-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 17-09-05 15:15

Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:
>"Lars Thomsen Nielsen"
><lars@EraseThisflexcom.dk> skrev i en meddelelse
>news:4329d34b$0$18643$14726298@news.su nsite.dk
>
>> Jeg er nysgerrig for at høre om
>>nogen af jer kender til noget omkring
>> kvalitet af margariner.
>
>Ja. Det er skod alt sammen.
>
>> Jeg er
>> ikke storforbruger af margarine, så
>>jeg kunne sagtens købe de dyre
>> mærker, men jeg ville gerne vide om
>>der ud over prisen er den store
>> forskel, sådan rent indholdsmæssigt
>>og kvalitetsmæssigt.
>
>Smid skidtet på møddingen, og brug
>smør i stedet for. Magarine hører _ingen_
>steder hjemme.
>
>--
>-Jens B.
>http://www.fotolog.dk - My photo diary
>(Last updated 8/30/05)
>http://gallery.bruun.com/index.php?cat
>=10003 - My photo gallery

Så er du ude med riven igen! Ved du egentlig hvor mange sunde
margariner der findes, både i flydende og fast form. Velkommen til
2005-
Hvordan går det med dit ben?
TPB


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408931
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste