/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
surdej
Fra : Ukendt


Dato : 08-09-05 18:05

Har startet en surdej for 1 l/2 dag siden - til fremstilling af sur- og
rugbrød efter Isabellas opskrifter.
Surdejen har gæret og boblet flittigt - men nu - ser det ud som om - der
ikke er liv i dejen?
Er det normalt?
Vil meget gerne have svar på ovenstående spørgsmål.

mvh.
K.Marker



 
 
Peter Westh (08-09-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 08-09-05 18:17

"K.Marker" <kmarkerATmail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:43206f2b$0$73098$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Har startet en surdej for 1 l/2 dag siden - til fremstilling af sur- og
> rugbrød efter Isabellas opskrifter.
> Surdejen har gæret og boblet flittigt - men nu - ser det ud som om - der
> ikke er liv i dejen?
> Er det normalt?
> Vil meget gerne have svar på ovenstående spørgsmål.

Hvis der er gær i surdejen så er det meget normalt, ja. Først holder
gærcellerne en fest, og når de er ved at være trætte tager
mælkesyrebakterierne over. Gærcellerne liver gerne op igen. når de får mere
næring og mere plads at boltre sig på i form af en ny dej.

MVH

Peter



Abildgaard 3140 (10-09-2005)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 10-09-05 02:02

K.Marker wrote:
> Surdejen har gæret og boblet flittigt - men nu - ser det ud som om -
> der ikke er liv i dejen?

Lyder som om den står ved stuetemperatur, hvor processerne løber stærkt. du
må hellere fodre banditten med frisk mel og vand.

--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>' www.aass.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408931
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste