Morten Dall Darmer (a) skrev:
> Lars Fogtmann wrote:
> > Prøv med vaseline, det er godt til mange ting.
>
> nu er der forslået vaseline, smør, slilkone og magarine.
>
> som udgangs pungt kan jeg ikke lide ting der er fettet, uan set om det er
> vaseline, smør, slilkone eller magarine så vil jeg ikke have det på mit
> andet udstyr, og den letteste måde at sikre dette er ved at de ting slet
> ikke kommer på noget.
>
> så spørgsmålet er vel nærmere i stedet for at skulle gå og smøre sin kniv
> for hver 10 - 15 dyk og så gå og passe på at ikke få fedtet sit udstyr til
> med kniven, var det så ikke meget meget lettere at skylde kniven efter et
> dyk når du alligevel skylder resten af udstyret ?
>
> jeg smør ikke min med noget somhelst og den holder fint, det er ikke altid
> jeg gider at skylde udstyr når jeg kommer hjem, bare du tager kniven ud af
> skeden, så sker der ikke noget med den, de gange hvor jeg har fået lidt rust
> på er hvis jeg har glemt at tage kniven ud af skeden, for så er den meget
> lang tid om at tøre. Men så har det været let over flade rust der lige kunne
> pudses af med en klud.
>
> (til KC, her vi jeg IKKE anbefale koldt presset lindolie
>
> mvh Morten
Man skal så også lige tage hensyn til, at saltindholdet i vandet er
forskelligt. At skylle udstyr er mindre påkrævet efter en tur i
Østersøen end som en tur Kattegat eller Skagerrak.
Der er fordele ved at holde sin kniv ren. At kunne smørre et
rundstykkke i en håndvending uden at den kommer til at smage af
Silicone synes klart. Håndterer en grillpølse efter et dyk er et a
At der skulle komme lidt madolie på dragten anser jeg som et mindre
problem, hvis kniven skulle tages frem. Og som en erhversdykker sagde
til mig, da jeg købte min første kniv. Køb den billigste. Den vil
uværgerligt ruste, eller du vil tabe den på et tidspunkt. Og så har
du ikke megen glæde af, at den ligger funglende fin og som ny på
bunden i tangskoven. Det er et værktøj. Brug den som sådan og købe
en ny når den ikke fungerer mere.
Skulle du finde på at slibe kniven, så skal du slibe den på en sten
der ikke er brugt til almindelig stål. Hvis du gør det, vil du med
stor sikkerhed opleve at skæret ruster. Dette skyldes at jern
partikler ved skærpning af kniven, vil sætte sig på skæret og bryde
den meget tynde hinde af kromoxid, der forhindre at metallet begynder
at ruste.
Mvh.
Ole