/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
rød ris (mangler råd til tilberedning)
Fra : Søren (7400)


Dato : 22-08-05 19:53

Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.

Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.

Nu har jeg prøvet begge dele, og risene er hårde som... ja ukogte ris.

What to do?

 
 
Peter Westh (22-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 22-08-05 20:05

"Søren (7400)" <news@wem.dk> skrev i en meddelelse
news:rk7kg19lt5jv0fed4f36njii6qdmqaeeab@4ax.com...
> Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.
>
> Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
> koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
> Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.
>
> Nu har jeg prøvet begge dele, og risene er hårde som... ja ukogte ris.
>
> What to do?

Jeg vaar også i Netto. Jeg kogte dem som brune ris, dvs. i ca. dobbelt vand
til de var møre - jeg tog ikke tid, men skønner at det tog ca. tre kvarter.

/P



Søren (7400) (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Søren (7400)


Dato : 26-08-05 19:50

>Jeg vaar også i Netto. Jeg kogte dem som brune ris, dvs. i ca. dobbelt vand
>til de var møre - jeg tog ikke tid, men skønner at det tog ca. tre kvarter.

Hmm de er godt nok tørstige, men 2. gang er de goe... (vil nu sige
nærmere 3 dobbelt vand (kan altid hælde fra)

45 min. god tid. Hæld vandet fra, lad dem hvile i 10 minutte (så det
sidste vand fordamper) - GO´E

Klaus Alexander Seis~ (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-08-05 20:21

Søren (7400) skrev:

> 45 min. god tid. Hæld vandet fra, lad dem hvile i 10 minutte
> (så det sidste vand fordamper) - GO´E

/me synes at Carmargue-ris er lisså kedelige som brune ris.

Basmati- eller jasminris til mig, tak.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/

Peter Westh (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-08-05 20:34

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrndguqtc.gks.klaus@main.szn.dk...
> /me synes at Carmargue-ris er lisså kedelige som brune ris.

Jeg bryder mig heller ikke særlig om nogen af delene, hvis de serveres som
de er som tilbehør. Men de kan være gode i risdeller eller som salat, og
Caemargue-risenes farve er da flot, f.eks. draperet med hakkede krydderurter
og smuldret fetaost.

/P



Klaus Alexander Seis~ (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-08-05 21:15

Peter Westh skrev:

> Caemargue-risenes farve er da flot, f.eks. draperet med hakkede
> krydderurter og smuldret fetaost.

Enig, men...

Så vil jeg hellere satse på en god ris, og få farven andetsteds fra.

--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

Søren.K (7400 Hernin~ (12-01-2006)
Kommentar
Fra : Søren.K (7400 Hernin~


Dato : 12-01-06 21:37

Fandt det selv (i netto selvfølgelig, på en ny pose):

Koges i 40 minutter, hvile i 20 minutter

Går ud fra de skal tilberedes ca. som: 1/3 ris til 2/3 vand: 1 dl. ris
- 2 dl. vand


>Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.
>
>Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
>koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
>Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste