/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Marmelade nemmere+bedre end mors
Fra : Bo Warming


Dato : 13-08-05 17:43

28 år har jeg boet i have med blommetræer, og min mor satte min far til at
afstene blommer manuelt, så jeg søgte at opfinde alternativ - men ligegyldig
hvordan man gør kødet løst pr mikrobølge eller kogning, er
vægtfyldeforskellen mellem sten og grødet væske ikke stor nok til at de
samler sig i bunden.
Men Madam Mangor metodikken med atamon-konversering og husblas er til en tid
hvor sukker var dyr luksus. Og købemarmelade, der er gele, er billig.
Så jeg laver frugterne til 1. saft og 2. højkoncentrerede skaller m.
afdrænet kød. Jeg sætter masser af suikker til de nyplukkede frugter og
afstener, når den groft mosede blanding er blevet blød af at stå og modne.
Blommer plukket grønne får en hurtig gang microwave
Så lægger jeg på dørslag(hul plastik-si) og lader saften dræne af, og hælder
den på flasker til at blande med danskvand eller vodka (evt med et pift
tekila dvs dansk margerita).
I et par dage rør jeg i massen når jeg går forbi og tilsætter ekstra sukker
og restmassen er så stiv og sød, at den aldrig flyder af franskbrødet eller
behøver konserveringsmiddel.
Jeg smasker en klat af den superstive marmelade på en kohbergbolle og smør
kærgården på bollens makker og maser dem sammen - evt efter at have drysset
ekstra sukker på den nederste af bollehalvdelene.

Nogle år lufttørrede jeg på en høj hylde i køkkenet de afstenede blommer
lagt på grydelåg/bageplader for at lave sunde, ikke-så-sødede
marmelade-eksperimenter . Men der gik frømøl i dem, hvis jeg glemte dem hen
i december
Intens blommesmag er godt - vand er fattigdom. Men smagskoncentrering feder,
for jo lækrere, jo mere fristende



 
 
Kent (14-08-2005)
Kommentar
Fra : Kent


Dato : 14-08-05 02:10

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:nopLe.84410$lG1.30681@fe70.usenetserver.com...
> 28 år har jeg boet i have med blommetræer, og min mor satte min far til at
> afstene blommer manuelt, så jeg søgte at opfinde alternativ - men
ligegyldig
> hvordan man gør kødet løst pr mikrobølge eller kogning, er
> vægtfyldeforskellen mellem sten og grødet væske ikke stor nok til at de
> samler sig i bunden.
> Men Madam Mangor metodikken med atamon-konversering og husblas er til en
tid
> hvor sukker var dyr luksus. Og købemarmelade, der er gele, er billig.
> Så jeg laver frugterne til 1. saft og 2. højkoncentrerede skaller m.
> afdrænet kød. Jeg sætter masser af suikker til de nyplukkede frugter og
> afstener, når den groft mosede blanding er blevet blød af at stå og modne.
> Blommer plukket grønne får en hurtig gang microwave
> Så lægger jeg på dørslag(hul plastik-si) og lader saften dræne af, og
hælder
> den på flasker til at blande med danskvand eller vodka (evt med et pift
> tekila dvs dansk margerita).
> I et par dage rør jeg i massen når jeg går forbi og tilsætter ekstra
sukker
> og restmassen er så stiv og sød, at den aldrig flyder af franskbrødet
eller
> behøver konserveringsmiddel.
> Jeg smasker en klat af den superstive marmelade på en kohbergbolle og smør
> kærgården på bollens makker og maser dem sammen - evt efter at have
drysset
> ekstra sukker på den nederste af bollehalvdelene.
>
> Nogle år lufttørrede jeg på en høj hylde i køkkenet de afstenede blommer
> lagt på grydelåg/bageplader for at lave sunde, ikke-så-sødede
> marmelade-eksperimenter . Men der gik frømøl i dem, hvis jeg glemte dem
hen
> i december
> Intens blommesmag er godt - vand er fattigdom. Men smagskoncentrering
feder,
> for jo lækrere, jo mere fristende
>
>

Hvorfor fanden skal vi egentlig vide alt det?????

Kent



Bo Warming (14-08-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 14-08-05 10:16

"Kent" <Sunshine@NOSPAMpc.dk> wrote in message
news:42fe9a0a$0$82762$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:nopLe.84410$lG1.30681@fe70.usenetserver.com...
>> 28 år har jeg boet i have med blommetræer, og min mor satte min far til
>> at
>> afstene blommer manuelt, så jeg søgte at opfinde alternativ - men
> ligegyldig
>> hvordan man gør kødet løst pr mikrobølge eller kogning, er
>> vægtfyldeforskellen mellem sten og grødet væske ikke stor nok til at de
>> samler sig i bunden.
>> Men Madam Mangor metodikken med atamon-konversering og husblas er til en
> tid
>> hvor sukker var dyr luksus. Og købemarmelade, der er gele, er billig.
>> Så jeg laver frugterne til 1. saft og 2. højkoncentrerede skaller m.
>> afdrænet kød. Jeg sætter masser af suikker til de nyplukkede frugter og
>> afstener, når den groft mosede blanding er blevet blød af at stå og
>> modne.
>> Blommer plukket grønne får en hurtig gang microwave
>> Så lægger jeg på dørslag(hul plastik-si) og lader saften dræne af, og
> hælder
>> den på flasker til at blande med danskvand eller vodka (evt med et pift
>> tekila dvs dansk margerita).
>> I et par dage rør jeg i massen når jeg går forbi og tilsætter ekstra
> sukker
>> og restmassen er så stiv og sød, at den aldrig flyder af franskbrødet
> eller
>> behøver konserveringsmiddel.
>> Jeg smasker en klat af den superstive marmelade på en kohbergbolle og
>> smør
>> kærgården på bollens makker og maser dem sammen - evt efter at have
> drysset
>> ekstra sukker på den nederste af bollehalvdelene.
>>
>> Nogle år lufttørrede jeg på en høj hylde i køkkenet de afstenede blommer
>> lagt på grydelåg/bageplader for at lave sunde, ikke-så-sødede
>> marmelade-eksperimenter . Men der gik frømøl i dem, hvis jeg glemte dem
> hen
>> i december
>> Intens blommesmag er godt - vand er fattigdom. Men smagskoncentrering
> feder,
>> for jo lækrere, jo mere fristende
>>
>>
>
> Hvorfor fanden skal vi egentlig vide alt det?????

Jeg står ikke i dit rum og tvinger dig til at læse det, vel?

Hvad mener du snarere at denne ng er til?



Jens Bruun (14-08-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 14-08-05 14:02

"Kent" <Sunshine@NOSPAMpc.dk> skrev i en meddelelse
news:42fe9a0a$0$82762$edfadb0f@dread15.news.tele.dk

> Hvorfor fanden skal vi egentlig vide alt det?????

Måske du skulle finde dig en anden gruppe at udfolde dig i? Bo Warmings
indlæg er i allerhøjeste grad relevant, hvorimod dit ikke er.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Ralph (14-08-2005)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 14-08-05 16:49

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42ff40dd$0$67260$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Måske du skulle finde dig en anden gruppe at udfolde dig i? Bo Warmings
> indlæg er i allerhøjeste grad relevant, hvorimod dit ikke er.

HØRT - Kent var desuden skyld i at jeg fik set et Warming-indlæg, fy da føj
da.


--
venligst
Ralph



Bo Warming (15-08-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 15-08-05 05:58

> Så jeg laver frugterne til 1. saft og 2. højkoncentrerede skaller m.
> afdrænet kød. Jeg sætter masser af suikker til de nyplukkede frugter og
> afstener, når den groft mosede blanding er blevet blød af at stå og modne.
> Blommer plukket grønne får en hurtig gang microwave
> Så lægger jeg på dørslag(hul plastik-si) og lader saften dræne af, og
> hælder den på flasker til at blande med danskvand eller vodka (evt med et
> pift tekila dvs dansk margerita).
> I et par dage rør jeg i massen når jeg går forbi og tilsætter ekstra
> sukker og restmassen er så stiv og sød, at den aldrig flyder af
> franskbrødet eller behøver konserveringsmiddel.
> Jeg smasker en klat af den superstive marmelade på en kohbergbolle og smør
> kærgården på bollens makker og maser dem sammen - evt efter at have
> drysset ekstra sukker på den nederste af bollehalvdelene.

Ulandene spiser fiberrigt - af nød. Da jeg 4 år var ulandsarbejder læste jeg
britiske lægers lovprisning af fiberrig diæt, der skulle forebygge
tarmdivertikler og -kræft.
Jeg købte sække af soyabønner fra Nutana og bagte fuldkorns det første årti
efter hjemkomst fra Afghanistan og Zambia - og har alligevel fået
tarmdivertikler.
Jeg tror fiberrigdom er nyt snobberi.
Men jeg kan ikke lide blød mad - jeg kan lide senede bøffer der kræver lang
tids tygning, og hårde skorper - og jeg tror at min marmeladeopskrift med
masser af skaller og kød, der gør stiv, og ingen gele(husblas) er
fremtiden - ligesom søbemad er fortiden.

Børsen skriver her til morgen at danske lækkerier med hyldebærblomst er
sællert i Japan, hvor denne ukrudtsbusk (der i min have er som skvalderkål)
ikke kan gro overhovedet.
Men snobbetricket består i, at etiketter er danske, og kulturlighed mellem
japansk og germansk kultur er enorm , og da tysk er tabu pga WW2, så¨er
japanerne vilde med dansk (germansk) mad, dansk popsang, dansk tekst de ikke
forstår.
Hitler havde ret i, at japanske trætempler og norske stavkirker har helt
samme avancerede byggeteknik(den der pr skibe fandt Amerika for Columbus,
der lærte af vikinger og islandske NewFoundland-fiskere, hvor Vinland
ar) - og flerguderiet i Shinto og Thor-Odin er sundere end det intolerante
enguderi, som vi desværre fik fra Mellemøsten.

Hyldeblomst-drik er og bliver fattigmands læskedrik og citrusfrugter er
bedre -- men tillykke til Morten Heibergs "Dessertcirkus" der fører sig frem
i luksuskæder i Japan, vistnok på snobberi. Fanta kunne ikke få succes med
hyldeblomstsmag - de gad nok ikke markedsføre så kreativt som det danske
Desertcirkus gør i Japan.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste