/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rumtopf
Fra : Jens Bruun


Dato : 27-07-05 15:01

Vi har - efter inspiration fra en opskrift i en gratisavis - startet en
rumtopf. I opskriften nævnes det, at spiritusen skal være på mindst 54%.
Hvorfor lige netop den procentsats? Det er jo ikke lige det allerletteste at
finde en rom på mindst 54%, og tanken om at bruge f.eks. vodka virker ikke
helt så tiltalende.

Vi har fundet en god rom på 50%. Giver det problemer med mikroorganismer?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



 
 
Max (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-07-05 16:46

Hej Jens

> Hvorfor lige netop den procentsats? Det er jo ikke lige det allerletteste
at
> finde en rom på mindst 54%, og tanken om at bruge f.eks. vodka virker ikke
> helt så tiltalende.

Du kan da både få Captain Morgan og Strooe rom der har over 54 %.

Mvh Max



Jens Bruun (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 27-07-05 16:49

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42e7ab9e$0$162$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Du kan da både få Captain Morgan og Strooe rom der har over 54 %.

Stroh er ikke lige en romtype, jeg har lyst til at lave rumtopf af. Dertil
smager den alt for meget af ... Stroh-rom Captain Morgan har jeg ikke
set med over 54%.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Max (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-07-05 22:16

Hej Jens

> smager den alt for meget af ... Stroh-rom Captain Morgan har jeg ikke
> set med over 54%.

Ok, mener jeg har spillet Captain Morgan med noget 70% stads, men
hvis det kun er et spørgsmål om alkoholprocenter, så var den rigtige
løsning måske at tilsætte noget finsprit.

Mvh Max



Jens Bruun (28-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-07-05 13:10

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42e7f8d9$0$175$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Ok, mener jeg har spillet Captain Morgan med noget 70% stads, men
> hvis det kun er et spørgsmål om alkoholprocenter, så var den rigtige
> løsning måske at tilsætte noget finsprit.

Jepper. Det bliver nok sådan, vi gør.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Max (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-07-05 22:16

Hej Jens

Kunne du lokkes til at lække opskriften ?

Mvh Max



Jens Bruun (28-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-07-05 13:15

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42e7f90b$0$163$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Kunne du lokkes til at lække opskriften ?

Det er denne, vi bruger:
http://www.sondagsavisen.dk/Site/Laser/Artikler/Livsstil/9656704.htm

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Renate Jacobsen (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 27-07-05 17:29


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42e793b4$0$67256$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Vi har - efter inspiration fra en opskrift i en gratisavis - startet en
> rumtopf. I opskriften nævnes det, at spiritusen skal være på mindst 54%.
> Hvorfor lige netop den procentsats? Det er jo ikke lige det allerletteste
> at finde en rom på mindst 54%, og tanken om at bruge f.eks. vodka virker
> ikke helt så tiltalende.
>
> Vi har fundet en god rom på 50%. Giver det problemer med mikroorganismer?

Hej Jens,

Jeg lavede for år tilbage "Rumtopf" med helt almindelig brun rom. Det var
der ingen der blev syge af - Ahhh, måske en lille smule, men det skyldtes nu
ikke mikroorganismer...*G*
Husk nu at lade den stå længe nok, og gerne mørkt - især vis ikke du har en
rigtig "Rumtopf-krukke". Den skulle gerne kunne gøre lykke omkring jul og
nytår. Skål!


--
Mvh. Renate
____________________________
Se mine billeder på www.renate.dk



Emil (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 27-07-05 17:37

Jens Bruun wrote:

>Vi har - efter inspiration fra en opskrift i en gratisavis - startet en
>rumtopf. I opskriften nævnes det, at spiritusen skal være på mindst 54%.
>Hvorfor lige netop den procentsats?

Ja, det er en gåde. Meningen er jo nok, at saften fra frugterne
går sammen med spritten (osmose), så den endelige procent skal
være så høj, at der ikke kan opstå gæring.

Mig bekendt, vil en alkoholprocent i den færdige masse (frugt +
sprit) over 15-20, forhindre en (vild-) gæring.

>Det er jo ikke lige det allerletteste at
>finde en rom på mindst 54%, og tanken om at bruge f.eks. vodka virker ikke
>helt så tiltalende.

Johda. En Sthro-rom holder 80%!
Men ellers bør du bruge en god rom, og evt. justere med
vodka/rom, så den endelige % ligger tæt på de 15-20.


>Vi har fundet en god rom på 50%. Giver det problemer med mikroorganismer?

nej, hvis frugtandelen kun er lidt over halvdelen af den samlede
masse.
Skoldes bærrene, og opbevares romtopfen i lukket glas, kan
andelen af bær øges til > det dobbelte af en 50% rom, altså ca.
1,5 kg bær til en flaske rom 72 cl.

Bærrene skal dog altid være dækket af spritten. Men bærrene
krymper i rombadet, så der kan efterfyldes med bær og rom med en
meget høj % alkohol.
Bærrene afgiver jo vand, og opsuger spritten (osmosen). Så når
man spiser bærrene, vil vædsken blive mere alkoholfattig, og
dermed mindre holdbar.

Blev du forvirret?


m.v.h. Emil

Jens Bruun (28-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-07-05 13:10

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:tibfe1pgcutu8ifr8muba0eejdn9mms6kd@4ax.com

> Blev du forvirret?

Nope. Tak for info.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Svend (28-07-2005)
Kommentar
Fra : Svend


Dato : 28-07-05 09:25

On Wed, 27 Jul 2005 16:01:24 +0200, "Jens Bruun"
<bruun_jens@hotmail.com> wrote:

>Vi har - efter inspiration fra en opskrift i en gratisavis - startet en
>rumtopf. I opskriften nævnes det, at spiritusen skal være på mindst 54%.
>Hvorfor lige netop den procentsats? Det er jo ikke lige det allerletteste at
>finde en rom på mindst 54%,

Ørne rom fra Juul’s Vinhandel, Værnedamsvej 15, 1819 Frederiksberg,
gør det og han har masser af anden rom i den styrke, kan også fås på
Ndr.Frihavnsgade og sikkert hos mange andre velasorterede vinhandlere,
smagen er bedre end alt du kan finde i et supermarked.


/Svend

Jens Bruun (28-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-07-05 13:09

"Svend" <not4u@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:6c5he1tjes0j6drch0dbig8eqkl3ipjngf@4ax.com

> Ørne rom fra Juul's Vinhandel, Værnedamsvej 15, 1819 Frederiksberg,
> gør det og han har masser af anden rom i den styrke, kan også fås på
> Ndr.Frihavnsgade og sikkert hos mange andre velasorterede vinhandlere,
> smagen er bedre end alt du kan finde i et supermarked.

Tak for info, men konen har allerede fået hjembragt en "Rhum J.M" fra
Martinique via vores lokale pusher. Den holder 50% og smager fremragende.
Jeg tror, vi supplerer op med lidt finsprit.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste