/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
pest eller kolera ?
Fra : JytteJ


Dato : 23-07-05 15:09

Idag i Fakta, og som en del andre gange:

250 g. pålægspølse økologisk med ca. 28 % fedt. pris 25, 95 kr.
lige ved siden af
250 g. ikke-øk. pålægspølse med ca. 9 % fedt. pris 25. 95 kr.

Ak ja - hvorfor lver økologiske producenter ikke fedtfattigt kødpålæg med
kød i, istedet for fedt?
Svar: Danskere vil ikke betale for ordenlig mad.



 
 
Erling Hansen (23-07-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 23-07-05 16:05

JytteJ <missmerkur@esenet.dk> wrote:

> Idag i Fakta, og som en del andre gange:
>
> 250 g. pålægspølse økologisk med ca. 28 % fedt. pris 25, 95 kr.
> lige ved siden af
> 250 g. ikke-øk. pålægspølse med ca. 9 % fedt. pris 25. 95 kr.
>
> Ak ja - hvorfor lver økologiske producenter ikke fedtfattigt kødpålæg med
> kød i, istedet for fedt?
> Svar: Danskere vil ikke betale for ordenlig mad.

Rigtigt - men måske vil du? Betale med arbejde? Der er en hel del
pålægsvarianter som du selv kan lave, og tage dit udgangspunkt i
øklogiske varer. Og der ER også en anden ting, der gør det knapt så
slemt: Mange økologiske varer smager bedre og fyldigere, så du faktisk
indtager færre gram fedt, fordi skiverne ikke behøver være så tykke som
Faktas smagløse pølsevarianter (gælder selvfølgelig også Føtex og de
andre). Start evt. med at lave nogle forskellige farsbrødsvarianter og
brug dem som pålæg. Der er mange muligheder.
Mvh
Erling


Christensen (23-07-2005)
Kommentar
Fra : Christensen


Dato : 23-07-05 16:39

> Svar: Danskere vil ikke betale for ordenlig mad.

Hvad dulan har "ordentlig mad" med økologi at gøre?

Nada...

/f christensen



robolasse (23-07-2005)
Kommentar
Fra : robolasse


Dato : 23-07-05 22:59

Det er sgu´ proprotionsforvrængning. Hvis disse bagateller holder dig
vågen,
hvad så med tanken om et terrorangreb eller andre større ulykker ???
Stakkels dig.




Kim Schulz (24-07-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 24-07-05 03:47

On Sat, 23 Jul 2005 17:38:47 +0200
"Christensen" <ikke_nikke@nej.dk> wrote:

> > Svar: Danskere vil ikke betale for ordenlig mad.
>
> Hvad dulan har "ordentlig mad" med økologi at gøre?
>
> Nada...

ja økologi har sgu aldrig været lige med ordentlig mad. Økologi er i
99% af tilfældende bare latterlig salgsgas for at få folk til at
betale mere. Blindsmagning har flere gange vist at smagsmæssigt er der
intet at komme efter og størrelsesmæssigt er der endnu mindre. Hverken
dyr, økologi eller afgrøder vinder noget bemærkelsesværdigt ved
økologien.

--
Kim Schulz | Need a Content Management System for your website? Go
Geek by nature | get Fundanemt at : http://www.fundanemt.com New
schulz.dk | version out now!

Jens Bruun (25-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 25-07-05 22:16

"JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:42e24f94$0$202$edfadb0f@dread11.news.tele.dk

> Ak ja - hvorfor lver økologiske producenter ikke fedtfattigt kødpålæg
> med kød i, istedet for fedt?
> Svar: Danskere vil ikke betale for ordenlig mad.

Du er _helt_ galt på den. Ordentlig mad er ikke fedtfattig. Fedt er særdeles
vigtig for smagsoplevelsen. Har du et problem med fedt, kan du blot indtage
mindre portioner. Sværere er det faktisk ikke.

Vi er imo gået helt amok i vores fedtforskrækkelse. Mine ynglingsaversioner
i dén sammenhæng er fedtfattig maynoise og fedtfattig bernaise-sovs.
Vederstyggeligheder, der burde være forbudt ved lov, og som forøvrigt er
direkte selvmodsigende.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Emil (25-07-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 25-07-05 23:07

Jens Bruun wrote:

>Vi er imo gået helt amok i vores fedtforskrækkelse. Mine ynglingsaversioner
>i dén sammenhæng er fedtfattig maynoise og fedtfattig bernaise-sovs.
>Vederstyggeligheder, der burde være forbudt ved lov, og som forøvrigt er
>direkte selvmodsigende.


Enig. Det er rendyrket blasfemi. En hån mod madlavningskunsten.
Det ER skæreolie, opslemmet med vand og mel.

Af andre vederstyggeligheder, som burde forbydes, kan tilføjes
dåseasparges (og såmænd også asparges i glas).


m.v.h. Emil

Max (25-07-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 25-07-05 23:21

Hej Jens

> Vi er imo gået helt amok i vores fedtforskrækkelse. Mine
ynglingsaversioner
> i dén sammenhæng er fedtfattig maynoise og fedtfattig bernaise-sovs.

Det er jo latterligt at producenterne putter mere vand i produkterne
og kalder dem light og så betaler forbrugeren mere for dem.

Nej, kalorier smager sgu bedre end vitaminer :)

Mvh Max



IMB (26-07-2005)
Kommentar
Fra : IMB


Dato : 26-07-05 07:59

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in
news:42e5567b$0$78284$157c6196@dreader1.cybercity.dk:

>
> Du er _helt_ galt på den. Ordentlig mad er ikke fedtfattig. Fedt er
> særdeles vigtig for smagsoplevelsen. Har du et problem med fedt, kan
> du blot indtage mindre portioner. Sværere er det faktisk ikke.

Jeg mener at have hørt at der er andre måder at forfine smagsoplevelsen på
end fedt. F.eks krydderier. Og jeg er blevet ledt til at tro at
smagsoplevelsen i asiatisk mad er grundlæggende krydderier mens det i
f.eks. dansk mad er fedt. Giver lidt mening fordi man jo i gamle dage havde
hårdt fysisk arbejde kombineret med en koldere klima.

>
> Vi er imo gået helt amok i vores fedtforskrækkelse. Mine
> ynglingsaversioner i dén sammenhæng er fedtfattig maynoise og
> fedtfattig bernaise-sovs. Vederstyggeligheder, der burde være forbudt
> ved lov, og som forøvrigt er direkte selvmodsigende.
>

Tilføj fedtfri/fattig remoulade og fedtfattig skæreost.



--
Inger Marie Brunsgaard
Please remove "nospam_" from my email adress if you reply to my message

Kim Schulz (25-07-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 25-07-05 23:22

On Tue, 26 Jul 2005 00:21:18 +0200
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:

> Hej Jens
>
> > Vi er imo gået helt amok i vores fedtforskrækkelse. Mine
> ynglingsaversioner
> > i dén sammenhæng er fedtfattig maynoise og fedtfattig bernaise-sovs.
>
> Det er jo latterligt at producenterne putter mere vand i produkterne
> og kalder dem light og så betaler forbrugeren mere for dem.
>
> Nej, kalorier smager sgu bedre end vitaminer :)

Jeg troede at fedtfattig bernaise var når man spæder den op med 38%
fløde den bliver i hvert fald mindre fed af det HEHE.


--
Kim Schulz | Fundanemt Content Management system:
Geek by nature | http://www.fundanemt.com
schulz.dk | http://www.fundausers.org

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste