/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kammuslinger
Fra : Mik_mak


Dato : 22-06-05 11:38

Har fremskaffet nogle kammuslinger,
men hvordan tilbereder jeg dem - gerne med pasta og en form for sovn.

Venligst
MR

 
 
Kim Schulz (22-06-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 22-06-05 11:51

On 22 Jun 2005 10:37:43 GMT
"Mik_mak" <mik_mak77@hotmail.com> wrote:

> Har fremskaffet nogle kammuslinger,
> men hvordan tilbereder jeg dem - gerne med pasta og en form for sovn.

I disse grilldage er det jo oplagt at lave dem på spyd:
http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/1393/
eller hvis det skal være helt vildt, med laks og rejer også, så:
http://www.frankofil.dk/mad-vin/spid-skaldyr.php

en super enkel og utrolig lækker ret er også
Kammuslinger i pancetta med rejer og asparges
http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftid=343


--
Kim Schulz | Stop Software patents before it is too late!
Geek by nature |
schulz.dk |

Max (22-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 22-06-05 12:09

Hej

> men hvordan tilbereder jeg dem - gerne med pasta og en form for sovn.

Steg dem på panden sammen med meget fintsnittede porre og
gulerødder.

Mvh Max



Kasper Malmberg (22-06-2005)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 22-06-05 14:01

Mik_mak wrote:
> Har fremskaffet nogle kammuslinger,
> men hvordan tilbereder jeg dem - gerne med pasta og en form for sovn.
>
> Venligst
> MR

Svits dem med noget hvidløg, tilsæt gulerødder og peberfrugter skåret i
Julliene (staves det sådan ?), steg videre lidt tid. Tilsæt så noget
fløde lade det koge lidt ind. Smag til med salt og peber og vend nogle
færdigkogte pasta dimser i.


MVH
Kasper Malmberg

Emil (22-06-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 22-06-05 19:03

On 22 Jun 2005 10:37:43 GMT, Mik_mak wrote:

>Har fremskaffet nogle kammuslinger,
>men hvordan tilbereder jeg dem - gerne med pasta og en form for sovn.

Kammuslinger skal kun varmebehandles (koges/steges) i få
minutter, da de ellers bliver seje/uspiselige.

Så tilbered den øvrige del af retten, varmebehandl kammuslingerne
og anret.

Alt andet vil være spild af alt.
Og ja, jeg har prøvet.


m.v.h. Emil

Kevin Edelvang (29-06-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 29-06-05 00:11

Emil wrote:

> Kammuslinger skal kun varmebehandles (koges/steges) i få
> minutter, da de ellers bliver seje/uspiselige.

Min (tildels) bitre erfaring er, at det hovedsageligt gælder den friske
vare. De frosne kammuslinger (som er et helt andet produkt end de friske)
synes jeg ikke tager skade ved længere tids tilberedning.

Den anden dag lavede jeg spaghetti med kammuslinger og persille, hvidløg,
hvidvin og fløde. Det var vældig godt.

Mvh
Kevin Edelvang



Emil (29-06-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 29-06-05 22:49

Kevin Edelvang wrote:

>Emil wrote:
>> Kammuslinger skal kun varmebehandles (koges/steges) i få
>> minutter, da de ellers bliver seje/uspiselige.

>Min (tildels) bitre erfaring er, at det hovedsageligt gælder den friske
>vare. De frosne kammuslinger (som er et helt andet produkt end de friske)
>synes jeg ikke tager skade ved længere tids tilberedning.

Heri er jeg lodret uenig. Snakker vi kvallitetsprodukter, bør der
ikke være nævneværdig forskel på frisk og frossen.

Nogle firmaer koger skaldyr til uspiselighed, for at sikre sig
mod div. bakterier, eller af ren og skær uvidenhed. Det giver
naturligvis uspiselige resultater, Heldigvis er disse produkter
sjældne.


>Den anden dag lavede jeg spaghetti med kammuslinger og persille, hvidløg,
>hvidvin og fløde. Det var vældig godt.

Velbekomme. Jeg kom derved til at tænke på, om musklerne fra
kammuslinger (og skaldyr i almindelighed), reagerer på samme
måde, som f.eks. hjerter fra klovdyr.
Her skal kødet enten steges i få minutter, eller langtidssteges,
for at få et spiseligt resultat. Alt herimellem er sejt og tæt på
uspiseligt.

Foreløbig har jeg kun erfaringer med, at få minutters
tilberedning giver et lækkert resultat, at 5-20 minutters
tilberedning giver et uspiseligt, sejt resultat
Det gælder både for helt friske kammuslinger (høstet i norske
fjorde) og for de dybfrosne fra Brugsen, samt for fjordrejer.

Det vil være meget interessant at vide, om en længere tids
varmebehandling, vil kunne bringe misdannelserne tilbage til
spiselig tilstand.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste