/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Holdbarhed af marmelade lavet uden konserv~
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 21-06-05 19:26

Damn, så glemte jeg _igen_ at komme Atamon i den hjemmelavede marmelade - og
nu melder spørgsmålet sig så: hvor længe kan sådan en omgang holde sig?

Marmeladen består af 1,3 kg. stikkelsbær, 250 gram stenfri, grønne druer, en
halv honningmelon og ca. 1100 gram sukker

mvh Mads
--
Mvh Mads
----
Fjern sletmig fra mailadressen ved besvarelse



 
 
Bo Warming (21-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 21-06-05 19:42

"Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@sletdette.mailme.dk> wrote in message
news:42b85bb5$0$691$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Damn, så glemte jeg _igen_ at komme Atamon i den hjemmelavede marmelade -
> og nu melder spørgsmålet sig så: hvor længe kan sådan en omgang holde sig?
>
> Marmeladen består af 1,3 kg. stikkelsbær, 250 gram stenfri, grønne druer,
> en halv honningmelon og ca. 1100 gram sukker

Hvis honningmelonen er halvt så stor som en vandmelon, vil den øge
aktiviteten af H2O så meget, at sukkeret ikke er nok til at marmeladen
holder hele vinteren - men det er kun små smagsforringelser du risikerer,
ikke mug eller anden vækst (og fare er der aldrig).

Konserveringsmidler og sukkerøgning ændrer ikke på det værste - nedbrydning
af smag og rødme i blommemarmelade, så den bliver brunlig og tristsmagende
(svedskeagtig) - den marmelade fra mit træ jeg bruger sidst, kyler jeg i en
plastpose og lægger bagest i fryseren



Kim Jensen (21-06-2005)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 21-06-05 22:11

Mads Thorning Pedersen wrote:
> Damn, så glemte jeg _igen_ at komme Atamon i den hjemmelavede marmelade - og
> nu melder spørgsmålet sig så: hvor længe kan sådan en omgang holde sig?

Når jeg laver jordbærmarmelade bruger jeg aldrig Atamon e.l. Jeg laver
min marmelade på "slump" - bær/sukker-forhold på ca. 60/40-70/30. Hælder
på skoldede glas og opbevarer i køleskab. De holder gerne en uges tid,
før glassene er tomme.

--
med venlig hilsen
Kim Jensen
_____________________________________________
Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste