/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kødboller
Fra : Anja R.


Dato : 11-06-05 14:06

Hej!

Jeg skal, som beskrevet i tidligere indlæg, til eksamen på mandag.
I den forbindelse skal jeg bl.a. lave kødboller til suppen.
Dette volder mig en del problemer...
Følger jeg opskriften bliver konsistensen MEGET flydende, og det er umuligt
at forme farsen til små boller der kan koges i gryden!
Kommer jeg derimod mere mel i, bliver konsistensen mere passende, men de
færdige kødboller bliver meget faste indeni, og virker meget melede i
smagen...
Hvad gør jeg galt??? Har tænkt på, om det er noget med mængden af æg eller
lignende jeg skal ændre på...

Håber at der er nogle mere erfarne madlavere der kan hjælpe...

Venlig hilsen
Anja R.



 
 
Ukendt (11-06-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 11-06-05 20:36


"Anja R." <SPAMNEJTAK_A_runge@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:42aae1d7$0$164$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej!
>
> Jeg skal, som beskrevet i tidligere indlæg, til eksamen på mandag.
> I den forbindelse skal jeg bl.a. lave kødboller til suppen.
> Dette volder mig en del problemer...
> Følger jeg opskriften bliver konsistensen MEGET flydende, og det er
umuligt
> at forme farsen til små boller der kan koges i gryden!
> Kommer jeg derimod mere mel i, bliver konsistensen mere passende, men de
> færdige kødboller bliver meget faste indeni, og virker meget melede i
> smagen...
> Hvad gør jeg galt??? Har tænkt på, om det er noget med mængden af æg eller
> lignende jeg skal ændre på...

Mindre væske. Æg, mælk og vand hører til i frikadeller ikke i
suppekødboller.

Tina



Anja R. (11-06-2005)
Kommentar
Fra : Anja R.


Dato : 11-06-05 21:40


"Tina F." <wunjo(a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:42ab3d14$0$58823$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Anja R." <SPAMNEJTAK_A_runge@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:42aae1d7$0$164$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej!
>>
>> Jeg skal, som beskrevet i tidligere indlæg, til eksamen på mandag.
>> I den forbindelse skal jeg bl.a. lave kødboller til suppen.
>> Dette volder mig en del problemer...
>> Følger jeg opskriften bliver konsistensen MEGET flydende, og det er
> umuligt
>> at forme farsen til små boller der kan koges i gryden!
>> Kommer jeg derimod mere mel i, bliver konsistensen mere passende, men de
>> færdige kødboller bliver meget faste indeni, og virker meget melede i
>> smagen...
>> Hvad gør jeg galt??? Har tænkt på, om det er noget med mængden af æg
>> eller
>> lignende jeg skal ændre på...
>
> Mindre væske. Æg, mælk og vand hører til i frikadeller ikke i
> suppekødboller.
>

Den opskrift jeg følger anbefaler et halvt æg samt 1 dl. suppefond.
Prøver i morgen at tilsætte mindre af dette, eller helt undlade det.

Venlig hilsen
Anja R.



Steen Jakobsen (12-06-2005)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 12-06-05 09:50


"Anja R." <SPAMNEJTAK_A_runge@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:42ab4c1b$0$178$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> >> Hvad gør jeg galt??? Har tænkt på, om det er noget med mængden af æg
> >> eller
> >> lignende jeg skal ændre på...
> >
> > Mindre væske. Æg, mælk og vand hører til i frikadeller ikke i
> > suppekødboller.
> >
>
> Den opskrift jeg følger anbefaler et halvt æg samt 1 dl. suppefond.
> Prøver i morgen at tilsætte mindre af dette, eller helt undlade det.

Jeg tror blot du skal røre det noget længere tid, mængden af vædske lyder
ikke af meget efter min mening, men start da blot med lidt mindre suppe det
er jo let at komme mere i bagefter.

Steen.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste