/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Brændenældesuppe??
Fra : Ruth


Dato : 31-05-05 12:56

Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe mig
med et simpelt spørgsmål.
Kan man fryse suppen af brændenælder?
Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
På forhånd tak.
Mvh Ruth



 
 
RJ (31-05-2005)
Kommentar
Fra : RJ


Dato : 31-05-05 14:29

Kunne man mon få opskriften?

Jeg smagte for mange år siden brændenælde/skvalderkåls supper og det smagte
rigtigt godt.

Nu har jeg så en ret stor mængde brændenælder i min have som ikke er til at
udrydde og jeg har flere gange haft tanken at spise dem - men en opskrift
har jeg aldrig kunnet finde.

pft.

/Rikke
"Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
> mig med et simpelt spørgsmål.
> Kan man fryse suppen af brændenælder?
> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
> På forhånd tak.
> Mvh Ruth
>



Simon (31-05-2005)
Kommentar
Fra : Simon


Dato : 31-05-05 14:44

If you can't beat them, eat them? :)

RJ wrote:
> Kunne man mon få opskriften?
>
> Jeg smagte for mange år siden brændenælde/skvalderkåls supper og det smagte
> rigtigt godt.
>
> Nu har jeg så en ret stor mængde brændenælder i min have som ikke er til at
> udrydde og jeg har flere gange haft tanken at spise dem - men en opskrift
> har jeg aldrig kunnet finde.
>
> pft.
>
> /Rikke
> "Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
>>Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
>>mig med et simpelt spørgsmål.
>>Kan man fryse suppen af brændenælder?
>>Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
>>På forhånd tak.
>>Mvh Ruth
>>
>
>
>

Ruth (31-05-2005)
Kommentar
Fra : Ruth


Dato : 31-05-05 17:26


"RJ" <softlips_sugarbabyFJERN@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:429c66aa$0$73283$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Kunne man mon få opskriften?
>
> Jeg smagte for mange år siden brændenælde/skvalderkåls supper og det
> smagte rigtigt godt.
>
> Nu har jeg så en ret stor mængde brændenælder i min have som ikke er til
> at udrydde og jeg har flere gange haft tanken at spise dem - men en
> opskrift har jeg aldrig kunnet finde.
>
> pft.
>
> /Rikke

Jo det kan du godt, men jeg ved stadig ikke om den kan fryses.
Det er ellers ikke rart med for mange af dem i haven

Opskriften er her:
Brændenældesuppe 2
2 løg
2 fed hvidløg
hakkede grøntsager f.eks. gulerod, kartoffel, salatrest el. lign.
Ca. 2 liter hakkede brændenælder
Løg, hvidløg og grøntsager svitses. Der tilsættes grøntsagsbouillon og vand.
Når grøntsagerne er kogt møre, tilsættes brændenælderne og koger med 5 -10
min. Suppen krydres efter behag evt. med urtesalt. Blendes og serveres med
f.eks. kvarkdressing.
Mvh.
Ruth




Tone Hilde (31-05-2005)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 31-05-05 15:15

Her har jeg oppskrift på verdens beste brenneslesuppe som jeg lager hver
vår.

500 g (5 middelstore) poteter
250 g nestler
2 ss smør
9 dl hønsekraft
salt og pepper
4 ss lettrømme

Skrell poteter og skjær dem i tykke skiver. Vask og grovhakk neslene. (Bruk
bare de øverste 5-6 cm av unge nesler).

Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter. La vannet renne av. Smelt smør
i et kokekar, tilsett nesler og kok dem på svak varme i 10 minutter. Spe med
den varme kraften og tilsett de halvkokte potetene. Småkok i ytterligere 10
minutter. Når alt er mørt, avkjøles det litt og moses i hurtigmikseren. Smak
til med salt og pepper og rør inn rømmen. Varm suppen til kokepunktet.

Denne suppen kan bare lages tidlig om våren når neslene er unge og saftige.
Har hørt at man ikke skal fryse nesler,men er ikke sikker. Er det noen som
vet noe om det?

Lykke til !!!!
Tone.




"Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i melding
news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
> mig med et simpelt spørgsmål.
> Kan man fryse suppen af brændenælder?
> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
> På forhånd tak.
> Mvh Ruth
>



Tone Hilde (01-06-2005)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 01-06-05 18:38

dette er en prøve
"Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i melding
news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
> mig med et simpelt spørgsmål.
> Kan man fryse suppen af brændenælder?
> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
> På forhånd tak.
> Mvh Ruth
>



PH (01-06-2005)
Kommentar
Fra : PH


Dato : 01-06-05 23:13

Tone Hilde wrote:
> dette er en prøve

Men hvordan gik det? Kunne det fryses ned?


PH



Bo Warming (02-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 02-06-05 06:14

"PH" <Ingen_Spam@til_mig.dk> wrote in message
news:429e32e3$0$654$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Tone Hilde wrote:
>> dette er en prøve
>
> Men hvordan gik det? Kunne det fryses ned?

Helt sikkert, JA. Irma har solgt frossen kørvelsuppe engang.



Bo Warming (01-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 01-06-05 18:48

"Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> wrote in message
news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
> mig med et simpelt spørgsmål.
> Kan man fryse suppen af brændenælder?
> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.

Hvis en dej med emulgatorer fryses, kan den i visse tilfælde skades -
ligesom mælkefedtdråbernes kolloidstabiliserende protein skades af
iskrystaldannelse, så fasernes samles = skiller (!)

Hvorfor skriver Tuborg på etiketten, at øl ikke tåler at fryses - det er da
kun hvis glasflasken sprænges, at der er ulempe? Jeg kan ikke smage
fryseskader i de øller, jeg har haft i fryseren - kan du? Elsker de
ølsnobberi, som de lever af, og derfor vil de opdyrke og skabe
vandrehistorie med nul sandhedsindhold - altså på sigt skade dansk omdømme
ved at VI HADER VIDENSKABELIG SANDHED OG DOBBELTBLIND TEST OG KONTROLLERENDE
SMAGSPANELER?
Når vi er i Irak, så lad os vise at vi foragter AL sund fornuft.....

At klare væsker kan ændres ved nedfrysning, tror jeg ikke på - og uklar
suppe er næppe stabiliseret af sårbare, særligt sammenrullede
aminosyregarnnøgler. Tåler noget kogning, tåler det også frysning (men tåler
øl kogning/pasteurisering - udover at brus mistes?)

Så at brændenældesuppe *ikke* påvirkes af iskrystaldannelse, vil jeg godt
vædde om



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste