/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Alternative hindbærsnitter
Fra : Max


Dato : 17-04-05 19:40

Hej

Hos en bager i mit barndomskvarter fik vi noget der
mindede lidt om hindbærsnitter, dog var der kokos
i brødet og creme sammen med hindbærmarmeladen.
Jeg mener vi kaldte dem Genfersnitter, men har ikke
kunnet finde nogen opskrift på dem med det navn,
nogen der kender et alternativt navn ?

Mvh Max



 
 
Trine Kornum Christi~ (17-04-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 17-04-05 20:05

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:

> Hos en bager i mit barndomskvarter fik vi noget der
> mindede lidt om hindbærsnitter, dog var der kokos
> i brødet og creme sammen med hindbærmarmeladen.
> Jeg mener vi kaldte dem Genfersnitter, men har ikke
> kunnet finde nogen opskrift på dem med det navn,
> nogen der kender et alternativt navn ?

Hos Guldbageren i Hasseris Bymidte kunne man for 8-10 år siden noget
der mindede om. Så vidt jeg husker var det en hindbærsnitte med en
anelse creme på toppen i stedet for glasur, og så var den overtrukket
med marzipan.

Jeg mener nemlig også at de hed Genfersnitter. Men om jeg kan huske
det...

Mvh Trine

--
Bed and breakfast og brugskunstsbutik. Stort udvalg i kurvevarer.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Heidi Bech Petersen (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 18-04-05 06:40


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uwtr1ns12.fsf@trinekc.dk...
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:
>
>> Hos en bager i mit barndomskvarter fik vi noget der
>> mindede lidt om hindbærsnitter, dog var der kokos
>> i brødet og creme sammen med hindbærmarmeladen.
>> Jeg mener vi kaldte dem Genfersnitter, men har ikke
>> kunnet finde nogen opskrift på dem med det navn,
>> nogen der kender et alternativt navn ?
>
> Hos Guldbageren i Hasseris Bymidte kunne man for 8-10 år siden noget
> der mindede om. Så vidt jeg husker var det en hindbærsnitte med en
> anelse creme på toppen i stedet for glasur, og så var den overtrukket
> med marzipan.
>
Hej Max

Hvis du tror, at det Trine fortæller om er de rigtige, kan du købe dem ved
Bjarne Bager i Sjællandsgade i Aalborg.. Så hvis du bor i nærheden af
Aalborg som må du ned og smage dem... Kan ikke lige huske hvad de kalder dem
men det er ikke Genfersnitter. Og spørg bare Bjarne "Bager" han er altid
flink med en forklaring...

Mvh Heidi



Max (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-04-05 07:47

Hej Heidi

> Hvis du tror, at det Trine fortæller om er de rigtige, kan du købe dem ved
> Bjarne Bager i Sjællandsgade i Aalborg.. Så hvis du bor i nærheden af

Som nævnt i svaret til Trine er det ikke den model, og jeg har vidst 167 km.
til Ålborg herfra, så selv om kagen lyder fristende, ja så er vejen nok for
lang.

Mvh Max



Max (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-04-05 07:45

Hej Trine

> der mindede om. Så vidt jeg husker var det en hindbærsnitte med en
> anelse creme på toppen i stedet for glasur, og så var den overtrukket
> med marzipan.

Desværre ikke den model, cremen var inde mellem de 2 stykker kage
og ingen marzipan, kun fin glasur som på hindbærsnitter.

Mvh Max



Nette (19-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 19-04-05 11:51


"Trine Kornum Christiansen" skrev
> Hos Guldbageren i Hasseris Bymidte kunne man for 8-10 år siden noget
> der mindede om. Så vidt jeg husker var det en hindbærsnitte med en
> anelse creme på toppen i stedet for glasur, og så var den overtrukket
> med marzipan.
>
> Jeg mener nemlig også at de hed Genfersnitter. Men om jeg kan huske
> det...

Kan det mon være Nyrenbergsnitter?

Nette



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 07:40

Hej Nette

> > Jeg mener nemlig også at de hed Genfersnitter. Men om jeg kan huske
> > det...
>
> Kan det mon være Nyrenbergsnitter?

Jeg ved det ikke, kan ikke finde en opskrift der fortæller noget om
Neurembergsnitter.

Mvh Max




Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 07:57


"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4265f95e$0$168$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Nette
>
>> > Jeg mener nemlig også at de hed Genfersnitter. Men om jeg kan huske
>> > det...
>>
>> Kan det mon være Nyrenbergsnitter?
>
> Jeg ved det ikke, kan ikke finde en opskrift der fortæller noget om
> Neurembergsnitter.
>
> Mvh Max
>
>
>
Hej Max

Det er ikke Nürenbergsnitter, det er dem med som beskrevet før med creme og
marcipan på.... Bare så du ikke behøver og leder mere under det navn....

Mvh Heidi



Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 10:31


"Max" skrev

> Jeg ved det ikke, kan ikke finde en opskrift der fortæller noget om
> Neurembergsnitter.

Jeg så først nu, at det ikke var ovenpå cremen var sorry,

Hvor er dit "barndomskvarter"?
Måske kan det få nogens hukommelse til at gå i gang, hvis de kommer fra
samme kvarter?
Nogle gange laver man jo kager, man selv har opfundet, andre gange kan en
kage kendes i en hel landdel men ikke i en anden.

Nette



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 10:57


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42662095$0$79459$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Max" skrev
>
>> Jeg ved det ikke, kan ikke finde en opskrift der fortæller noget om
>> Neurembergsnitter.
>
> Jeg så først nu, at det ikke var ovenpå cremen var sorry,
>
> Nette
>
Det skal du ikke være ked af, jeg troede også først det var det rigtige, men
du kan tro der er sat en stor eftersøgning i gang i hele min familie.. Min
mormor er ved at lede i sine gamle opskrifter, da hun er sikker på at hun
har den.. Hun mener godt nok ikke de hedder Genfersnitter men kan heller
ikke huske noget andet navn.. Men hav lidt tålmodighed så vender jeg
tilbage...)

Heidi



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 11:55

Hej Heidi

> Det skal du ikke være ked af, jeg troede også først det var det rigtige,
men
> du kan tro der er sat en stor eftersøgning i gang i hele min familie.. Min
> mormor er ved at lede i sine gamle opskrifter, da hun er sikker på at hun
> har den.. Hun mener godt nok ikke de hedder Genfersnitter men kan heller
> ikke huske noget andet navn.. Men hav lidt tålmodighed så vender jeg
> tilbage...)

Lyder meget spænnende, venter med stor nysgerrighed.

Mvh Max



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 11:12

Hej Nette

> Hvor er dit "barndomskvarter"?
> Måske kan det få nogens hukommelse til at gå i gang, hvis de kommer fra
> samme kvarter?
> Nogle gange laver man jo kager, man selv har opfundet, andre gange kan en
> kage kendes i en hel landdel men ikke i en anden.

Jeg er opvokset i den fængslende by Horsens og i området her i
midt Jylland er denne type kage kendt fra tidligere tider og jeg
har købt den hos forskellige bagere for mange år tilbage.

Og det er jo korrekt at der er forskel på navne fra landsdel til landsdel,
jeg
erindre stadigvæk en morgen i Sønderborg hvor jeg forlangte to elefant øl
og et par jødesnegle, der blev jeg belært af en sur bagerjomfru om at de
altså hed "Løjtnante hjerter".

Mvh Max




Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 11:25


"Max" skrev

> Og det er jo korrekt at der er forskel på navne fra landsdel til landsdel,
> jeg
> erindre stadigvæk en morgen i Sønderborg hvor jeg forlangte to elefant øl
> og et par jødesnegle, der blev jeg belært af en sur bagerjomfru om at de
> altså hed "Løjtnante hjerter".

ak, ja, og her i Århus hedder de "molbosnegle".

Nette



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 11:45


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42662d31$0$79461$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Max" skrev
>
>> Og det er jo korrekt at der er forskel på navne fra landsdel til
>> landsdel,
>> jeg
>> erindre stadigvæk en morgen i Sønderborg hvor jeg forlangte to elefant øl
>> og et par jødesnegle, der blev jeg belært af en sur bagerjomfru om at de
>> altså hed "Løjtnante hjerter".
>
> ak, ja, og her i Århus hedder de "molbosnegle".
>
> Nette
>
>
Ja, og i Aalborg kan de hedde jødekager eller onsdagssnegle...



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 11:47

Men smørkager er heller ikke det samme i midtjylland og i nordjylland vel???
Jeg tror måske i kalder dem for futsko....

"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42662d31$0$79461$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Max" skrev
>
>> Og det er jo korrekt at der er forskel på navne fra landsdel til
>> landsdel,
>> jeg
>> erindre stadigvæk en morgen i Sønderborg hvor jeg forlangte to elefant øl
>> og et par jødesnegle, der blev jeg belært af en sur bagerjomfru om at de
>> altså hed "Løjtnante hjerter".
>
> ak, ja, og her i Århus hedder de "molbosnegle".
>
> Nette
>
>



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 11:58

Hej Heidi

> Men smørkager er heller ikke det samme i midtjylland og i nordjylland
vel???
> Jeg tror måske i kalder dem for futsko....

Her i midt kalder vi det en borgmesterstang hvis den er lavet som en stang,
ellers hedder det en smørkrans.

Ps: vi har også Onsdagssnegle, men det er noget der minder om et franskbrød
med kanel rullet som en snegl, alt for meget brød og for lidt snask.
Jødesnegle
er flade butterdejssnegle der er sukkerglaserede og med en tynd
chokoladeglasur,
kendes også mange steder som grammofonplader.

Mvh Max



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 12:57

Jødesnegle her i Aalborg er bløddej rullet som en snegle og fyldt med
masser af snask og den fået måde i en høj og flad version...
Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med sukker
og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...

"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:426635c6$0$170$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Heidi
>
>> Men smørkager er heller ikke det samme i midtjylland og i nordjylland
> vel???
>> Jeg tror måske i kalder dem for futsko....
>
> Her i midt kalder vi det en borgmesterstang hvis den er lavet som en
> stang,
> ellers hedder det en smørkrans.
>
> Ps: vi har også Onsdagssnegle, men det er noget der minder om et
> franskbrød
> med kanel rullet som en snegl, alt for meget brød og for lidt snask.
> Jødesnegle
> er flade butterdejssnegle der er sukkerglaserede og med en tynd
> chokoladeglasur,
> kendes også mange steder som grammofonplader.
>
> Mvh Max
>
>



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 13:05

Hej Heidi

> Jødesnegle her i Aalborg er bløddej rullet som en snegle og fyldt med
> masser af snask og den fået måde i en høj og flad version...
> Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med
sukker
> og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...

Ja det er ikke nemt selv i et lille land som vort :)

Her ser en smørkage bl.a. sådan her ud

http://www.lisoe.dk/Formkager/smorkage.htm

Mvh Max



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 13:13

Hej Heidi

> > Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med
> sukker og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...

Ingen bagere her laver dem mere, men tidligere da de lavede dem
hed det en brunsviger.

Mvh Max



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 16:00

Hej Max
Det her er en brunsviger i Aalborg

http://www.thuroebageri.dk/brunsviger.asp

Kan ikke finde et billede af hvordan en smørkage ser ud heroppe...

Mvh Heidi

"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4266474a$0$158$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Heidi
>
>> > Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med
>> sukker og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...
>
> Ingen bagere her laver dem mere, men tidligere da de lavede dem
> hed det en brunsviger.
>
> Mvh Max
>
>



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 20:25

Hej Heidi

> Det her er en brunsviger i Aalborg

Sådan fåes de også her og forøvrigt også på Fyn hvor
de vel egentlig er hjemmehørende.

Mvh Max



Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 13:31


"Max" skrev


> Her ser en smørkage bl.a. sådan her ud
>
> http://www.lisoe.dk/Formkager/smorkage.htm

Det er det vi andre kalder en Dagmartærte. Havde det været i en krans, så
havde det heddet en smørkrans.

Onsdagssnegl er noget guldbageren har opfundet,- så det navn er faktisk ikke
ret mange år gammelt.

En borgmesterstang består af tre tynde lange wienerdejsstænger med
borgmestermasse i. De er så flettet sammen og ovenpå er der
hasselnøddeflager.

Nette



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 13:36

Hej Nette

> Det er det vi andre kalder en Dagmartærte. Havde det været i en krans, så
> havde det heddet en smørkrans.

Navnet Dagmartærte kendes også heromkring, men bruges ikke
så meget mere.

> En borgmesterstang består af tre tynde lange wienerdejsstænger med
> borgmestermasse i. De er så flettet sammen og ovenpå er der
> hasselnøddeflager.

Ja, det er den "rigtige" borgmesterstang, men skiltene siger noget
andet nu om dage.


Mvh Max



Ukendt (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 20-04-05 14:18


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42664ac6$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
>

>
> Onsdagssnegl er noget guldbageren har opfundet,- så det navn er faktisk
ikke
> ret mange år gammelt.

Det er ikke rigtigt, for det var en ung, frisk bagermester i Sct. Peders
Bageri i København, der startede med at have kæmpestore, møgbeskidte
Onsdagssnegle. Det har været den første halvdel af halvfemserne. Alle
ugedage havde et bestemt dagstema. (De har de vist stadig derinde). Og så
havde han ellerter i forskellige farver med dagstemaerne skrevet på siden


Tina







Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 13:28


"Heidi Bech Petersen" skrev

> Men smørkager er heller ikke det samme i midtjylland og i nordjylland
vel???
> Jeg tror måske i kalder dem for futsko....

I Ålborg hedder det futsko, i Århus hedder det brunsviger, og fås både i
store og små i forskellige varianter. I Ålborg spiser de vidst også
brunsviger med flødeskum på.

Nette



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 16:04


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42664a12$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
>
> I Ålborg hedder det futsko, i Århus hedder det brunsviger, og fås både i
> store og små i forskellige varianter. I Ålborg spiser de vidst også
> brunsviger med flødeskum på.
>
> Nette
>
>
Nemlig brunsviger med flødeskum er en hof-ret heroppe GGG. Men jeg tror nu
bare det er en undskyldning for at få lidt flere kalorier. SSS

Heidi



Trine Kornum Christi~ (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 20-04-05 13:15

"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> writes:

>> > Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med
>> sukker og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...
>
> Ingen bagere her laver dem mere, men tidligere da de lavede dem
> hed det en brunsviger.

Nej, nej, nej, en brunsviger er en stor kage med mange små huller
lavet med knoerne og overhældt med farin, kanel og margarine.

En smørkage er en en-personers morgenkage med kun et aflangt hul.

Mvh Trine

--
Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 13:19

Hej Trine

> Nej, nej, nej, en brunsviger er en stor kage med mange små huller
> lavet med knoerne og overhældt med farin, kanel og margarine.

Ja, det er også rigtigt.

> En smørkage er en en-personers morgenkage med kun et aflangt hul.

Ja, men her hed de altså brunsvigere i tredserne.

Forøvrigt en meget brugervenlig facon at lave dem på, giver ikke så
fedtede fingre :)

Mvh Max



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 16:02

Nemlig Trine, det er rigtigt... Du er også nordjyde kan jeg læse GGG. Men
jeg har faktisk lige været på nettet for at finde et billede til Max for at
han kunne se hvordan en RIGTIG smørkage ser ud, men det kan man ikke
finde...

Mvh Heidi


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:upswpfxvd.fsf@trinekc.dk...
> "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> writes:
>
>>> > Smørkagen er også bløddej som er aflang og og et stort hul fyldt med
>>> sukker og kanel, de købes som enkelt stykker og sælges ikke i stænger...
>>
>> Ingen bagere her laver dem mere, men tidligere da de lavede dem
>> hed det en brunsviger.
>
> Nej, nej, nej, en brunsviger er en stor kage med mange små huller
> lavet med knoerne og overhældt med farin, kanel og margarine.
>
> En smørkage er en en-personers morgenkage med kun et aflangt hul.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
> Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.
>
> http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg



Trine Kornum Christi~ (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 20-04-05 13:26

"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> writes:

> I Ålborg hedder det futsko, i Århus hedder det brunsviger, og fås både i
> store og små i forskellige varianter. I Ålborg spiser de vidst også
> brunsviger med flødeskum på.

Og nogle steder nordpå kommer de også kagecreme på dem....

Mvh Trine

--
Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 13:36


"Trine Kornum Christiansen" skrev

> Og nogle steder nordpå kommer de også kagecreme på dem....

*G* Det hedder så et bistik.

Nette



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 13:37

Hej Nette

> > Og nogle steder nordpå kommer de også kagecreme på dem....
>
> *G* Det hedder så et bistik.

Her er der ikke kanel i bistik :)

Mvh Max



Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 13:56


"Max" skrev

> Her er der ikke kanel i bistik :)

Nææ, nu er det heller ikke alle, der kommer kanel i deres brunsviger
Det tror jeg dog ikke hænger sammen med landsdelene, men der imod hvad den
enkelte bager synes bedst om.

Nette



Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 14:46

Hej

> Nææ, nu er det heller ikke alle, der kommer kanel i deres brunsviger

Jeg mente nu farrin :)

Mvh Max



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 16:07

Nu tør jeg slet ikke spørge hvad jeres kagemænd er lavet af, længere nede i
landet... Her i nordjylland er det fortrinsvis af bløddej og så kan man få
marcipan og flødeskum og slik på... man kan også få dem i wienerbrød men det
er sjældent...

Heidi.

"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42665d1b$0$182$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
>> Nææ, nu er det heller ikke alle, der kommer kanel i deres brunsviger
>
> Jeg mente nu farrin :)
>
> Mvh Max
>
>



Aksel.pe (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 20-04-05 16:50

Heidi Bech Petersen wrote:

>>>Nææ, nu er det heller ikke alle, der kommer kanel i deres brunsviger
>>
>>Jeg mente nu farrin :)
>>
>>Mvh Max

Jeg kan godt se, at der er noget med barndomsminder og hindbærsnitter-
eller hvad I nu kalder dem.
Så vidt jeg kan forstå, er det noget sødt stads - masser af kalorier og
ingen vitaminer. Sådan noget med glasur, sukkerkugler og farin o.s.v.
burde begrænses - for ikke at sige: forbydes!

Hvad med i stedet - selvom det er en helt anden gade - hindbærtærte!
Opskrift:
   En bagt mørdejgsbund pålægges et tæt lag af rå/evt frosne
hindbær.
   Derefter påhældes et fluidum af ribssaft og hindbærsaft -
tilsmagt med _lidt_ sukker og tilsat husblas.
   Serveres med creme fraiche.
En herlig, frisk aperitif efter en lidt solid middagsret.
Venlig hilsen
Aksel


Max (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 20-04-05 20:14

Hej Heidi

> Nu tør jeg slet ikke spørge hvad jeres kagemænd er lavet af, længere nede
i
> landet... Her i nordjylland er det fortrinsvis af bløddej og så kan man få

Den sidste jeg fik var lavet af snegle der var sat sammen til en kagemand,
mine kollegaer havde bestilt den til mig da de ved at jeg er en stor ynder
af snegle.

Mvh Max



Trine Kornum Christi~ (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 20-04-05 17:18

"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> writes:

> "Trine Kornum Christiansen" skrev
>
>> Og nogle steder nordpå kommer de også kagecreme på dem....
>
> *G* Det hedder så et bistik.

Nej, det er skam hele brunsvigeren de kommer kagecreme på. Det smager
altså helt underligt.

Mvh Trine

--
Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Trine Kornum Christi~ (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 20-04-05 17:21

"Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> writes:

> Nemlig Trine, det er rigtigt... Du er også nordjyde kan jeg læse GGG. Men
> jeg har faktisk lige været på nettet for at finde et billede til Max for at
> han kunne se hvordan en RIGTIG smørkage ser ud, men det kan man ikke
> finde...

Netop, fra Biersted. En brunsviger er nu den eneste rigtige kagemand.
Det der wienerbrødssnask man kan få hernede i Århus er nu noget pjat.

Og verdens bedste brunsviger er af min mors opskrift.

* Dej:
o ½ l mælk
o ½ pund margarine
o 50 g gær
o 700 g mel
o salt
* Snask:
o ½ pund margarine
o 1 pund mørk farin
o kanel

Fremgangsmåde

1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
2. Når det er afkøles opløses gæren der i.
3. Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
4. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
6. Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger
i den med knoerne.
7. Snasket fordeles på dejen.
8. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.

Mvh Trine

--
Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 21:05

Så bor vi jo ikke så langt fra hinanden, jeg er fra Brovst.... Jeg har
kopieret opskriften og den bliver prøvet på lørdag...

Mvh
Heidi

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ud5spfmhk.fsf@trinekc.dk...

> Netop, fra Biersted. En brunsviger er nu den eneste rigtige kagemand.
> Det der wienerbrødssnask man kan få hernede i Århus er nu noget pjat.
>
> Og verdens bedste brunsviger er af min mors opskrift.
>
> * Dej:
> o ½ l mælk
> o ½ pund margarine
> o 50 g gær
> o 700 g mel
> o salt
> * Snask:
> o ½ pund margarine
> o 1 pund mørk farin
> o kanel
>
> Fremgangsmåde
>
> 1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
> 2. Når det er afkøles opløses gæren der i.
> 3. Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
> 4. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
> 5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
> 6. Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger
> i den med knoerne.
> 7. Snasket fordeles på dejen.
> 8. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
> Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.
>
> http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg



Nette (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-04-05 21:46


"Heidi Bech Petersen" skrev

> Så bor vi jo ikke så langt fra hinanden, jeg er fra Brovst.... Jeg har
> kopieret opskriften og den bliver prøvet på lørdag...

Hvad f... skal du så med opskrifter overhovedet? I har vel lært at lave
drømmekage fra Brovst deroppe inden i starter i skole.-

Nette



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 22:27


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4266beae$0$79463$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Hvad f... skal du så med opskrifter overhovedet? I har vel lært at lave
> drømmekage fra Brovst deroppe inden i starter i skole.-
>
> Nette
>
>
HE HE det er faktisk en af de kager jeg er aller dårligst til at bage.. Men
min mormor laver alletiders drømmekage fra Brovst... Den der hvor
kokosmassen lige har den tilpasse lidt seje konsistens, for det er nemlig
vigtigt *GGG*

Heidi



Heidi Bech Petersen (20-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 20-04-05 21:08

Hov forresten jeg købte nisser og juletræ oppe ved dig i julen... Så nu kan
jeg huske hvor Biersted ligger...

Mvh Heidi

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ud5spfmhk.fsf@trinekc.dk...
> "Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> writes:
>
>> Nemlig Trine, det er rigtigt... Du er også nordjyde kan jeg læse GGG. Men
>> jeg har faktisk lige været på nettet for at finde et billede til Max for
>> at
>> han kunne se hvordan en RIGTIG smørkage ser ud, men det kan man ikke
>> finde...
>
> Netop, fra Biersted. En brunsviger er nu den eneste rigtige kagemand.
> Det der wienerbrødssnask man kan få hernede i Århus er nu noget pjat.
>
> Og verdens bedste brunsviger er af min mors opskrift.
>
> * Dej:
> o ½ l mælk
> o ½ pund margarine
> o 50 g gær
> o 700 g mel
> o salt
> * Snask:
> o ½ pund margarine
> o 1 pund mørk farin
> o kanel
>
> Fremgangsmåde
>
> 1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
> 2. Når det er afkøles opløses gæren der i.
> 3. Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
> 4. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
> 5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
> 6. Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger
> i den med knoerne.
> 7. Snasket fordeles på dejen.
> 8. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
> Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.
>
> http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg



Ukendt (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 18-04-05 21:23


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4262ad54$0$171$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Hos en bager i mit barndomskvarter fik vi noget der
> mindede lidt om hindbærsnitter, dog var der kokos
> i brødet og creme sammen med hindbærmarmeladen.
> Jeg mener vi kaldte dem Genfersnitter, men har ikke
> kunnet finde nogen opskrift på dem med det navn,
> nogen der kender et alternativt navn ?
>
> Mvh Max
>
>

Var det, du kalder for "brødet" som en alm. hindbærsnitte blot med kokos i,
eller havde det en anden konsistens?

Tina



Max (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-04-05 22:16

Hej Tina

> Var det, du kalder for "brødet" som en alm. hindbærsnitte blot med kokos
i,
> eller havde det en anden konsistens?

Det er lidt svært at svare på da man jo f.eks. kan møde hindbærsnitter med
afvigende konsistenser, men dem jeg tænker på var noget løsere i det bl.a.
på grund af kokosmelen, lidt al.a. fedtebrød måske.

Mvh Max



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste