/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gaskomfur
Fra : Jesper Nielsen


Dato : 25-03-05 19:10

Jeg skal have nyt køkken, jeg tænker nu på om et gas komfur er sagen. Der er
mange spørgsmål, men de største er som følger : Hvor maget gas bruger man
til alm. madlavning til en fam. på fire/er det dyrere end el, kan man bruge
alm. gryder, hvilket mærke?
Jeg ved at der er mange sidder hvor man kan finde information, der er
baseret på salg. Men jeg søger erfaring.

MVH
Jesper



 
 
Peter Westh (25-03-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-03-05 21:27

"Jesper Nielsen" <d@gh.l> skrev i en meddelelse
news:42445409$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg skal have nyt køkken, jeg tænker nu på om et gas komfur er sagen. Der
> er mange spørgsmål, men de største er som følger : Hvor maget gas bruger
> man til alm. madlavning til en fam. på fire/er det dyrere end el,

Jeg ved ikke hvor meget man bruger, men med de grønne afgifter er det helt
sikkert billigere end el (medmindre det da er flaskegas du skal have).

kan man bruge
> alm. gryder, hvilket mærke?

Ja, sagtens. En af de store fordele ved gas er, at gryder og pander ikke
behøver være 100% plane i bunden. Så du behøver ikke skifte noget ud, og
mormors gamle kan komme til ære og værdighed igen. Det eneste er at man skal
passe på med pander og gryder, der har håndtag af materiale, der ikke tåler
for megen varme - står de lidt skævt på blusset bliver håndtagene let
gloende varme.

- pas også på hvor du lægger grydelapperne, de futter let af!

> Jeg ved at der er mange sidder hvor man kan finde information, der er
> baseret på salg. Men jeg søger erfaring.

Gas er skønt at arbejde med, især fordi det er så hurtigt - tænd, så er der
varmt, sluk, så er der koldt. Det giver også muligheder for ting der dårligt
kan lade sig gøre på el, såsom rigtig wokmad eller tilberedning i lergryde.

MVH

Peter



Lisbeth Jacobsen (26-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 26-03-05 08:11

"Jesper Nielsen" <d@gh.l> skrev i en meddelelse
news:42445409$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

> Jeg skal have nyt køkken, jeg tænker nu på om et gas komfur er sagen.

Har du overvejet induktionskomfur?
Det har gaskomfurets fordele - men ikke alle ulemperne.

Jeg skiftede fra gaskomfur (flaskegas) i forbindelse med udskiftning af
køkken. Ikke fordi jeg havde lyst. Jeg var nemlig meget glad for at lave mad
på gas og betragtede det som det optimale komfur. Men jeg var træt af at
slæbe tunge gasflasker og desuden optager meget plads at skulle have både
komfur og flaske stående i køkkenet.

Jeg har nu gaskomfurets hurtighed. Faktisk er induktionskomfuret hurtigere
til at varme op! Derudover er det langt nemmere at gøre rent. Den flade
plade betyder også, at jeg ikke skal undvære plan bordplads. Jeg kan bruge
komfuret, når det ikke bruges til madlavning. Dertil er det kanonnemt at
gøre rent.

Jeg kunne ikke drømme om at gå tilbage til gas.

Mvh. Lisbeth



Inger Pedersen (26-03-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-03-05 10:18


"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
meddelelse
>
> Har du overvejet induktionskomfur?
> Det har gaskomfurets fordele - men ikke alle ulemperne.

Det ville også være mit bud.
Alene af hensyn til rengøringen.

Hilsen Inger



Peter Westh (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 27-03-05 12:08

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:424528c7$0$247$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
> meddelelse
>>
>> Har du overvejet induktionskomfur?
>> Det har gaskomfurets fordele - men ikke alle ulemperne.
>
> Det ville også være mit bud.
> Alene af hensyn til rengøringen.

Jeg synes ikke rengøringen er et stort problem med gas. Jo, man skal
jævnligt have risten af for at tørre af under den. Til gengæld er der ikke
noget der brænder fast. Når risengrøden koger over på et elkomfur er der røg
og brand i køkkenet, og sorte kager på kogepladen. På gas skal det bare
tørres op.

Jeg har ikke prøvet induktion, men jeg går ud fra at det er ligesom el på
dette punkt.

MVH

Peter



Lisbeth Jacobsen (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 27-03-05 18:54

"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:42469434$0$705$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> Jeg synes ikke rengøringen er et stort problem med gas.

Gas sviner ganske gevaldigt - ikke bare på komfuret men i hele køkkenet. Det
sætter et fedtet lag overalt.

> Jo, man skal jævnligt have risten af for at tørre af under den.

Jeps. Og det ER alt i alt mere bøvlet end et nymodens komfur med plan flade
*S*

Jeg kan eksempelvis gøre mit induktionskomfur rent mens der laves mad -
fordi pladerne ikke bliver specielt varme kan jeg lige tørre over med en
fugtig klud, hvis der er kommet for meget fedt eller andet på pladen.

> Til gengæld er der ikke noget der brænder fast.

Det er nu et spørgsmål om kokkens evner. Det har intet med komfuret at gøre.
Bortset fra, at du kan få moderne komfurer, der kan holde øje med, om noget
koger over.

> Når risengrøden koger over på et elkomfur er der røg
> og brand i køkkenet, og sorte kager på kogepladen. På gas skal det bare
> tørres op.
> Jeg har ikke prøvet induktion, men jeg går ud fra at det er ligesom el på
> dette punkt.

Nej. Det er IKKE ligesom el på det punkt. Pladerne bliver nemlig ikke ret
varme, så der er INTET nogensinde, der brænder fast på et induktionskomfur.
Det er ganske enkelt ikke muligt.

Mvh Lisbeth




Aksel.pe (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 27-03-05 20:04

Lisbeth Jacobsen wrote:

Jeg kan eksempelvis gøre mit induktionskomfur rent mens der laves mad -
> fordi pladerne ikke bliver specielt varme kan jeg lige tørre over med en
> fugtig klud, hvis der er kommet for meget fedt eller andet på pladen.
>

> Mvh Lisbeth
>

Hej Lisbeth!

Vi omgås med planer om at anskaffe et induktionskomfur. Vi kender alle
forhold forbundet med brugen at et sådant.

Vi har herhjemme kun set mærket Voss repræsenteret. Men, der må da for
pokker være andre også. Hvad hedder dit?
Venlig hilsen
Aksel.



Lisbeth Jacobsen (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 28-03-05 18:06


" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:61dc6$4247038e$3e3d87b7$4556@nf4.news-service.com...

> Vi har herhjemme kun set mærket Voss repræsenteret. Men, der må da for
> pokker være andre også. Hvad hedder dit?

Mit er Siemens 78754

Kan studeres her:
http://www.siemens-hushall.com/PDF_documents/catalogues/2773449.pdf

Mvh. Lisbeth



Aksel.pe (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 05-04-05 22:35

Lisbeth Jacobsen wrote:

>
>
> Mit er Siemens 78754
>
> Kan studeres her:
> http://www.siemens-hushall.com/PDF_documents/catalogues/2773449.pdf
>
> Mvh. Lisbeth
>
>

Hej Lisbeth!
Jeg har set dit komfur beskrevet på Siemens side.
Det undrer mig, at ingen af pladerne afgiver større effekt end 2,0 kWh.
Ganske vist står der noget om boosterfunktion, som kan forøge effekten 150%.
Vores Vølund komfur har 2 plader på 2,0 kWh og de er forfærdelig sløve.
Kan forklaringen på induktions pladens kraftigere virkning være, at hele
effekten kun samles i gryden - hvorimod et traditionelt komfur har tab
af energi til omgivelserne? Det virker overraskende, og kan det være
rigtigt? Jeg troede, at induktions pladernes effektafgivelse var
væsentligt større.
Venlig hilsen
Aksel


Lisbeth Jacobsen (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 06-04-05 08:58

" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3210f$4253046c$3e3d87b7$428@nf4.news-service.com...

> Jeg har set dit komfur beskrevet på Siemens side.
> Det undrer mig, at ingen af pladerne afgiver større effekt end 2,0 kWh.
> Ganske vist står der noget om boosterfunktion, som kan forøge effekten
150%.
> Vores Vølund komfur har 2 plader på 2,0 kWh og de er forfærdelig sløve.
> Kan forklaringen på induktions pladens kraftigere virkning være, at hele
> effekten kun samles i gryden - hvorimod et traditionelt komfur har tab
> af energi til omgivelserne?

Det ER forklaringen.

Jeg er ikke selv inde i teknikken bag, og må derfor støtte mig til andres
forklaringer. Og jeg har fundet følgende:

"Induktionsplader er energibesparende. Kogepladerne udnytter ca. 90 procent
af den tilførte energi. En almindelig glaskeramisk kogeplade udnytter ca. 60
procent."
http://www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=11605

Jeg har læst det samme flere andre steder. Blandt andet for nylig i et blad
fra et elselskab.
Men ovenstående link var dét, jeg hurtigst kunne finde.

I artiklen står der, at induktionskomfurer afgiver en del støj - at de
klikker. Jeg har her i gruppen læst andre klage over det samme. Jeg har ikke
sådanne problemer med mit komfur. Det har en indbygget blæser, der køler
pladerne af og bliver blæseren ved for længe efter man er færdig med at lave
mad, er det irriterende. Men det problem lærte jeg hurtigt at løse.... jeg
lader ikke varme gryder stå på komfuret. Det bidrager nemlig bare til, at
gryderne holder komfuret varmt og blæseren i gang. Så jeg flytter fluks
gryderne og på få minutter stopper blæseren, som ellers bliver ved lige så
længe der står godt varme gryder på pladen.

Mvh. Lisbeth



Emil (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-04-05 10:32

On Wed, 6 Apr 2005 09:58:18 +0200, Lisbeth Jacobsen wrote:

>I artiklen står der, at induktionskomfurer afgiver en del støj - at de
>klikker. Jeg har her i gruppen læst andre klage over det samme. Jeg har ikke
>sådanne problemer med mit komfur.

Det lyder rart. Vil du fortælle hvilket fabrikat og evt. model du
har?


m.v.h. Emil

Heidi (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 06-04-05 16:10

Emil wrote:
> On Wed, 6 Apr 2005 09:58:18 +0200, Lisbeth Jacobsen wrote:
>
>> I artiklen står der, at induktionskomfurer afgiver en del støj - at
>> de klikker. Jeg har her i gruppen læst andre klage over det samme.
>> Jeg har ikke sådanne problemer med mit komfur.
>
> Det lyder rart. Vil du fortælle hvilket fabrikat og evt. model du
> har?

Nu var det godt nok Lisbeth du spurgte, men jeg vil da lige fortælle at
vi for et par måneder siden købte denne her fra Voss
http://www.voss.dk/node64.asp?ProdId=1066&CatID=80 og jeg synes ikke den
larmer nævneværdigt - måske klikker den en lille smule ved enkelte
gryder, men det holder hurtigt op, og jeg har ikke bemærket nogen larm
overhovedet fra en blæser efter at man har slukket.

--
Heidi


Emil (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-04-05 23:36

On Wed, 6 Apr 2005 17:10:15 +0200, Heidi wrote:

>Nu var det godt nok Lisbeth du spurgte, men jeg vil da lige fortælle at
>vi for et par måneder siden købte denne her fra Voss
>http://www.voss.dk/node64.asp?ProdId=1066&CatID=80 og jeg synes ikke den
>larmer nævneværdigt - måske klikker den en lille smule ved enkelte
>gryder, men det holder hurtigt op, og jeg har ikke bemærket nogen larm
>overhovedet fra en blæser efter at man har slukket.

Tak for info. Jeg var faktisk inde på Voss´ses hjemmeside i går
formiddags, for at finde info; men hjemmesiden er rodet, og man
kan ikke downloade deres publikationer. Men nu får jeg dem
tilsendt.

Ovennævnte kogeplade ser rigtig god ud. Det er en kraftig sag, og
kan booste på flere plader end mange andre.

Er du tilfreds med betjeningspanelet? Funktionerer komfuret OK,
når der er rigtigt meget drøn på?

Det, som jeg fisker efter, er tips til ting, som jeg skal
bemærke, når jeg sammenligner med andre induktionskogeplader.
De generelle ting kender jeg fra div. artikler og hjemmesider;
men jeg fandt Lisbeth´s kommentar meget interessant.


m.v.h. Emil

Lisbeth Jacobsen (07-04-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 07-04-05 08:42

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:uuj851t3aadlo5a9fd3jlcg6vodrau6vba@4ax.com...

> Ovennævnte kogeplade ser rigtig god ud. Det er en kraftig sag, og
> kan booste på flere plader end mange andre.

Men sandsynligvis kun med fuld knald på én plade af gangen! Så det er ikke
så afgørende, om det er én eller flere plader, der har funktionen.

Mvh. Lisbeth



Lisbeth Jacobsen (07-04-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 07-04-05 08:43


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:pja751pub6udggvi4eae4dldchfpq26mh0@4ax.com...
> On Wed, 6 Apr 2005 09:58:18 +0200, Lisbeth Jacobsen wrote:

> Det lyder rart. Vil du fortælle hvilket fabrikat og evt. model du
> har?

Siemens 78754. Kan studeres her:
http://www.siemens-hushall.com/PDF_documents/catalogues/2773449.pdf

Mvh. Lisbeth



Peter Westh (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 27-03-05 22:24

"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
meddelelse news:4246f43a$1$300$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> Nej. Det er IKKE ligesom el på det punkt. Pladerne bliver nemlig ikke ret
> varme, så der er INTET nogensinde, der brænder fast på et
> induktionskomfur.
> Det er ganske enkelt ikke muligt.

Det lyder forjættende, det må jeg indrømme.

/P



Jens Bruun (26-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 26-03-05 19:17

"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
meddelelse news:42450b27$0$22681$ba624c82@nntp04.dk.telia.net

> Det har gaskomfurets fordele - men ikke alle ulemperne.

Hvordan bruger du en traditionel wok?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/24/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Lisbeth Jacobsen (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 27-03-05 08:34

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4245a720$0$78280$157c6196@dreader1.cybercity.dk...

> Hvordan bruger du en traditionel wok?

Jeg bruger en støbejernswok - den tager længere tid at varme op, og det er
eneste ulempe ved den i forhold til en "traditionel" wok.

Dertil kommer, at jeg - netop fordi jeg laver meget wokmad - valgte det
induktionskomfur, som ifølge forhandleren havde den kraftigste
boostfunktion. Så jeg sætter fuld knald på det blus, hvor wokken placeres.

Om sommeren - udendørs - bruger jeg hot wok.
http://www.hotwok.info/Loader.php?Language=DK

Mvh. Lisbeth



"Morten Bjergstrøm" (28-03-2005)
Kommentar
Fra : "Morten Bjergstrøm"


Dato : 28-03-05 05:58

"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev:

>> Jeg synes ikke rengøringen er et stort problem med gas.
>
> Gas sviner ganske gevaldigt - ikke bare på komfuret men i hele
> køkkenet. Det sætter et fedtet lag overalt.

Det er en gammel skrøne. Gas giver anledning til en del vanddamp samt
lidt NOX'er. Hvor skulle fedtet komme fra?

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

Peter Westh (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-03-05 09:08

"Morten Bjergstrøm " <nospam01@miljokemi.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns962746EB542ED.miljokemi.dk@miljokemi.dk...
"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev:

>> Jeg synes ikke rengøringen er et stort problem med gas.
>
> Gas sviner ganske gevaldigt - ikke bare på komfuret men i hele
> køkkenet. Det sætter et fedtet lag overalt.

Det er en gammel skrøne. Gas giver anledning til en del vanddamp samt
lidt NOX'er. Hvor skulle fedtet komme fra?

Nej, jeg har heller aldrig bemærket noget (har boet i lejlighed med gas i
ca. 15 år). Hvad er NOX'er?

/p



Lisbeth Jacobsen (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 28-03-05 18:09

"Morten Bjergstrøm" <nospam01@miljokemi.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns962746EB542ED.miljokemi.dk@miljokemi.dk...

> Det er en gammel skrøne. Gas giver anledning til en del vanddamp samt
> lidt NOX'er. Hvor skulle fedtet komme fra?

Ikke desto mindre kunne jeg se det i mit køkken (på tapet, skabe etc.)
De blev langt mere fedtede i gasperioden end i elperioden.

Og jeg har el i sommerhuset, hvor jeg ikke har samme fedt-problem som jeg
har haft hjemme i "gas-køkkenet". Og forskellen er ikke beskeden - den er
ganske markant!

Mvh. Lisbeth



Max (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-03-05 18:32

Hej

> Ikke desto mindre kunne jeg se det i mit køkken (på tapet, skabe etc.)
> De blev langt mere fedtede i gasperioden end i elperioden.

Er der forskel på naturgas og flaskegas ?

Mvh Max



Lisbeth Jacobsen (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 28-03-05 19:16

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42483fac$0$173$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> Er der forskel på naturgas og flaskegas ?

Ved det ikke. Jeg brugte flaskegas.

Mvh. Lisbeth



Jørgen Hess (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 05-04-05 20:08


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42483fac$0$173$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
>> Ikke desto mindre kunne jeg se det i mit køkken (på tapet, skabe etc.)
>> De blev langt mere fedtede i gasperioden end i elperioden.
>
> Er der forskel på naturgas og flaskegas ?
>
> Mvh Max
>
>
Ja!!

Der findes eller fandtes 4 slags gas til husholdninger:

Bygas, der op til 1970'erne var meget normalt i mange danske købstæder.
Fremstilles ved forgasning af stenkul i gasretorter. Gassen er giftig da en stor
del af indholdet er kulilte, derfor blev der tilsat et skrabt lugtestof. I
"Matador" tager Albert Arnesen livet af ved at stikke hovedet i gasovnen. Meget
effektivt.

Bygas, der efter naturgassens indførsel i Danmark især findes i København. Man
fandt ud af hvor dyrt det ville være for samfundet hvis samtlige gasbrugere i
København pludselig købte nye gaskomfurer/vandvarmere. Da mange af borgerne
dengang var pensionister ville det blive en stor belastning for Københavns
Kommune. Man valgte derfor at tage gassen ind centralt (Der er sikkert nogen der
ved hvad stedet hedder) og ændre naturgassen (Der er næsten ren metangas) til
bygas ved at udsætte den for ufuldstændig forbrænding, derved for den samme
brændværdi som det gamle bygas.

Naturgas kommer fra gasfelter i Nordsøen og Atlanterhavet, Rusland. Det er
næsten ren metangas der har en meget højere brændværdi end bygas og skal have en
anden luftblanding, derfor at man ikke bare kan sende naturgas ind på
bygasbrændere.

Flaskegas kommer ikke fra gasfelterne men fra oliefelterne. I Danmark en
blanding af propan og butan. Mange gaffeltrucks kører på propangas. Flaskegas er
eksplosionsfarlig da den er tungere end luften, en udsivning af gas vil søge
ned, hvorimod både naturgas og bygas er lettere end luften og vil forsøge at
undslippe huset. Ikke dermed sagt at naturgas og bygas ikke kan eksplodere. Men
flaskegas kan være mere lumsk da man måske ikke opdager at der udsivet gas. (Et
stort etagebyggeri i Nuuk blev for mange år siden totalt jævnet med jorden da
kælderen var fyldt med gas i den helt rigtige blanding med luft. Hele huset blev
løftet fra fundamentet og det kunne det ikke tåle.)

I områder hvor der ikke findes bygas eller naturgas (f.eks. Lolland - Falster -
Møn) skal det virkelig være en beslutning om det skal være flaskegas i stedet
for elektricitet.

mvh
Jørgen



Max (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 06-04-05 07:47

Hej Jørgen

> > Er der forskel på naturgas og flaskegas ?

> Ja!!

Ok, er selv fra den tid hvor den varme aftensmad var afhængig af om der
var 25 ører nok på gashylden.

> "Matador" tager Albert Arnesen livet af ved at stikke hovedet i gasovnen.
Meget
> effektivt.

Ja, jeg så i min barndom flere forsøg, både dem der lykkedes og dem der
mislykkedes, ofte sivede gassen så hurtig ud af de dengang så utætte
lejligheder at det var svært at begå selvmord effektivt på den måde.

> Bygas, der efter naturgassens indførsel i Danmark især findes i København.
Man
> fandt ud af hvor dyrt det ville være for samfundet hvis samtlige
gasbrugere i

Her i byen blev det gamle gasværk nedlagt i 70'erne og bygassen erstattet
med
naturgas, det medførte dog at gasnettet hurtigt blev meget utæt, den nye
tørre
gas udtørrede de gamle pakninger så i løbet af få år var tabet oppe på 70%
i ledningssystemet, så bygassystemet blev nedlagt alle steder i den indre by
og gas findes nu kun i de ydre villakvarter hvor der er naturgas.
Bygasnettet
lukkede den 1. maj 1984, samme dag som jeg overtog det hus jeg nu bor
i, så jeg kunne starte med at fjerne rør og måler. Og da området jeg bor i
er fjernvarme område, ja så er der ingen naturgasledninger her.

> flaskegas kan være mere lumsk da man måske ikke opdager at der udsivet
gas. (Et
> stort etagebyggeri i Nuuk blev for mange år siden totalt jævnet med jorden
da
> kælderen var fyldt med gas i den helt rigtige blanding med luft. Hele
huset blev
> løftet fra fundamentet og det kunne det ikke tåle.)

Det er jo desværre også noget man ofte ser med naturgas.

Mvh Max



Carsten Riis (06-04-2005)
Kommentar
Fra : Carsten Riis


Dato : 06-04-05 22:26

Jørgen Hess skrev den 05-04-2005 21:07:

> I
> "Matador" tager Albert Arnesen livet af ved at stikke hovedet i gasovnen. Meget
> effektivt.
>


Intet er så ødelæggende for rygter end fakta, men her i er i hvert fald
officielle oplysninger fra matador-arkivet:

---

Albert Arnesens dødsårsag er genstand for mange rygter. Laura, som var
til stede i Damernes Magasin, da Albert blev fundet død, mener, at han
gassede sig, og Misse har hørt ude i byen, at han skød sig med en af
oberst Hachels pistoler. Alle disse rygter affærdiges af doktor Hansen,
som fortæller Ingeborg, at Albert døde af et hjertestop.

---
citat: http://www.sandrewmetronome.dk/matadoronline/Episoder/eps05.html






--
mvh Carsten Riis
Red liv! 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk
Du ved ikke om du får brug for det

Jørgen Hess (07-04-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 07-04-05 22:24


"Carsten Riis" <.@.> skrev i en meddelelse
news:1uY4e.110259$Vf.4168256@news000.worldonline.dk...
> Jørgen Hess skrev den 05-04-2005 21:07:
>
>> I "Matador" tager Albert Arnesen livet af ved at stikke hovedet i gasovnen.
>> Meget effektivt.
>>
>
>
> Intet er så ødelæggende for rygter end fakta, men her i er i hvert fald
> officielle oplysninger fra matador-arkivet:
>
> ---
>
> Albert Arnesens dødsårsag er genstand for mange rygter. Laura, som var til
> stede i Damernes Magasin, da Albert blev fundet død, mener, at han gassede
> sig, og Misse har hørt ude i byen, at han skød sig med en af oberst Hachels
> pistoler. Alle disse rygter affærdiges af doktor Hansen, som fortæller
> Ingeborg, at Albert døde af et hjertestop.
>
> ---
> citat: http://www.sandrewmetronome.dk/matadoronline/Episoder/eps05.html
>
>
>
>
>
>
> --
> mvh Carsten Riis
> Red liv! 4 gange om året
> http://www.bloddonor.dk
> Du ved ikke om du får brug for det

Ja. Man kan selv gætte, men de øvrige i butikken burde have hørt skuddet. Og
doktor Hansens oplysning om at det var hjertestop er jo korrekt. Jeg tror på
rigtigheden af Lauras historie.
I sidste ende er det vel Lise Nørgård der "ved" hvad der skete

Men i København var det åbenbart så almindeligt med selvmord ved gasning at
"alle" vidste at man under ingen omstændigheder måtte bruge ringeklokken, når
der kunne lugtes gas ude på trappeopgangen. Der var ikke flammesikring på
gasapparater dengang så gassen strømmede frit når hanen blev åbnet.
mvh
Jørgen



Niels Elgaard Larsen (08-04-2005)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 08-04-05 21:41

Jørgen Hess skrev:


> Men i København var det åbenbart så almindeligt med selvmord ved gasning
> at "alle" vidste at man under ingen omstændigheder måtte bruge
> ringeklokken, når der kunne lugtes gas ude på trappeopgangen. Der var ikke
> flammesikring på gasapparater dengang så gassen strømmede frit når hanen
> blev åbnet. mvh

Den slags apparater er skam stadig i brug.


--
Niels Elgaard Larsen
http://www.agol.dk/elgaard

Thomas Widmann (28-03-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 28-03-05 10:19

"Morten Bjergstrøm" <nospam01@miljokemi.dk> writes:

> "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev:
>
>>> Jeg synes ikke rengøringen er et stort problem med gas.
>>
>> Gas sviner ganske gevaldigt - ikke bare på komfuret men i hele
>> køkkenet. Det sætter et fedtet lag overalt.
>
> Det er en gammel skrøne. Gas giver anledning til en del vanddamp samt
> lidt NOX'er. Hvor skulle fedtet komme fra?

Fra <http://www.dr.dk/p4/p4panelet/vis_spm.asp?id=1077279334539>:

Det er i øvrigt en skrøne at gas fedter. I gamle dage var der
tilsat et sporemiddel, som gjorde, at man kunne lugte gassen. Når
sporemidlet brændte, gav det fedt, og derfor gik man fra det. Nu
bruges et andet sporemiddel, som ikke giver fedt, når det brænder.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU

"Morten Bjergstrøm" (29-03-2005)
Kommentar
Fra : "Morten Bjergstrøm"


Dato : 29-03-05 10:35

"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:

> Nej, jeg har heller aldrig bemærket noget (har boet i lejlighed
> med gas i ca. 15 år). Hvad er NOX'er?

Nitrogenoxider eller groft sagt luftforurening. Den har man flyttet ind
i hjemmene med gaskomfurer. Med elkomfurer sker forureningen ved
kraftværket.

--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri http://miljokemi.dk/coppermine

Jesper Haaber Gyllin~ (26-03-2005)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 26-03-05 15:51

Jesper Nielsen <d@gh.l> wrote:

> Jeg skal have nyt køkken, jeg tænker nu på om et gas komfur er sagen. Der er
> mange spørgsmål, men de største er som følger : Hvor maget gas bruger man
> til alm. madlavning til en fam. på fire/er det dyrere end el, kan man bruge
> alm. gryder, hvilket mærke?
> Jeg ved at der er mange sidder hvor man kan finde information, der er
> baseret på salg. Men jeg søger erfaring.

Hvis man er så heldig at kunne få et gaskomfur, så er prisen på gas
kontra el da totalt uvæsentlig.

Du får verdens bedste metode til madlavning, så er alt da underordnet.

--
med venlig hilsen
Jesper Haaber Gylling, som har et lorte Bosch el-komfur med keramisk
plade
http://www.gylling.net/
AIM/iChat: macnerd1965

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste